Kangasniemi iski kahdesti TUTO-debyytissään: "Kupittaan Patrick Kane"

TUTO Hockey – KeuPa HT

6-2 (0-0, 5-1, 1-1)

Tilastot

TUTO Hockey voitti KeuPa HT:n keskiviikkona Marli Areenalla 6-2. Yksi illan hahmoista oli syntymäpäiväänsä viettänyt TUTO-debytantti Iikka Kangasniemi, joka viimeisteli kaksi maalia.

”Jos täällä Kupittaalla on joskus pelannut ”Lätty” Hirsimäki, niin Iikassa on aika paljon samaa. Kyllähän hänestä tulee tällainen Kupittaan Patrick Kane, jota kannattaa vähän pitemmänkin matkan päästä tulla katsomaan”, TUTOn valmentaja Ismo Lehkonen vertasi Kangasniemeä TUTO-legenda Hirsimäkeen ja Chicago Blackhawksin NHL-tähti Kaneen.

170 senttinen ja 66 kiloinen Kangasniemi täytti keskiviikkona 20 vuotta ja oli vaarallinen aina kaukalossa ollessaan.

”Vaikka Kangasniemi on pienikokoinen, tekee hän siitä koosta itselleen todella hyvän vahvuuden. Isojen pakkien ja hyökkääjien on tosi vaikea ottaa häntä, kun hän on niin hyvä liukumaan. Pelurin luonne vielä ja pelannut koko ikänsä pallopelejä, eikä ole tuhonnut itseään fyysisesti. Tulee varmasti lyömään itsensä läpi korkeammilla sarjatasoilla, kun antaa vain itselleen aikaa”, kehui Lehkonen.

Avauserä KeuPan

Itse ottelun avauserä oli kotijoukkueelle vaikea ja vierailija KeuPa oli selkeästi niskan päällä. Maaleja ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan TUTOn onneksi syntynyt.

”Ensimmäinen erä meni kuten ajateltiinkin. Ollaan pari peliä TUTOa vastaan peruuteltu ja nyt ajateltiin vähän yllättää. Yritettiin tulla aktiivisemmin ja mielestäni onnistuttiin siinä ihan hyvin”, KeuPan päävalmentaja Jussi Tupamäki sanoi.

Ismo Lehkonen oli kollegansa kanssa samoilla linjoilla ja kehui maalivahtiaan Kaapo Kähköstä, joka venyi illan aikan useaan huipputorjuntaan.

”Ensimmäinen erä vähän enemmän toivottiin kuin tehtiin. Kaapo pelasti varmaan kolme ihan selvää maalia. Nopeat pari maalia  toisessa erässä vähän jeesasivat.”

TUTO iskikin toisessa erässä peräti viisi maalia KeuPa-maalivahti Petri Pitkäsen selän taakse. Kotijoukkueen osumista vastasivat Hannu Kuru, Rasmus Kulmala kahdesti, Olli-Pekka Heinimäki sekä Kangasniemi, jolle kapteeni Timo Pärssinen jakoi avopaikan maalin eteen. KeuPan ainokaisesta vastasi hänkin tuore hankinta, lähes 300 liigaottelun Tomi Mustonen.

”Toinen erä ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan. Jäi varmaan vähän turhan hyvä fiilis siitä ekasta erästä ja kauhealla itseluottamuksella mentiin pelaamaan. Se vähän kostautui ja kaveri leipoi hienot maalit. Myös reagointi epäonnistumisiin on meillä vähän vääränlaista, kun yritetään heti seuraavassa vaihdossa paikata kaikki maailman virheet”, manasi Tupamäki.

J. Laineelle tehot 0+3

Kolmas erä oli lähinnä enää kosmetiikkaa ja siinä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Ensin KeuPan Joona Peränen kavensi ylivoimalla 5-2:een, mutta kolme minuuttia ennen päätössummeria Kangasniemi iski loppunumeroiksi 6-2. Viimeiseen maaliin keräsi syöttöpisteen myös toinen tuore TUTO-hankinta Jere Laine, jonka erinomaisen illan saldo oli peräti kolme syöttöpistettä.

”Varmaan maalipaikat olivat tässä pelissä suht tasan, mutta me saatiin maalimme aika helposti. Vastustaja teki pelaamisemme niin vaikeaksi, ettei se ollut rentoa oikein missään vaiheessa”, Ismo Lehkonen sanoi.

TUTO lähtee viikonlopuksi reissuun, sillä perjantaina Savonlinnassa on vastassa SaPKo ja lauantaina Kajaanissa Hokki. Lehkosen mukaan joukkueen kokoonpano levenee mukavasti, kun matkaan lähdetään.

”Tästä eteenpäin ja viikonlopuksi saadaan yksi kentällinen lisää kavereita. Pari pakkia ja yksi ketjullinen lisää miehiä, niin kilpailu pelipaikoista vain tiivistyy.”

Seuraavan kotiottelunsa TUTO pelaa viikon päästä keskiviikkona 25.2. klo 18.30, kun vieraaksi saapuu hallitseva mestari ja tuleva liigajoukkue KooKoo. Varmista paikkasi rakkaiden vihollisten viimeisessä Mestis-runkosarjakohtaamisessa TÄSTÄ ja osallistut samalla Lenovon tablettitietokoneen arvontaan.

 

Iikka Kangasniemi oli täysin pitelemätön TUTO-debyytissään.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää