Kangasniemen TUTO-debyytti keskiviikkona: "Iikka on mies, joka tekee kiekon kanssa melkein mitä haluaa"

TUTO Hockey – KeuPa HT

Ke 18.2. klo 18.30

Marli Areena

TUTO Hockey pelaa keskiviikkona viikon ainoan kotipelinsä, kun Marli Areenalle saapuu KeuPa HT. Ottelussa nähdään myös odotettu TUTO-debyytti, kun Vantaalta saapunut Iikka Kangasniemi pukee TUTO-nutun ensimmäistä kertaa päälleen.

”Iikka on mies, joka tekee kiekon kanssa kentällä melkein mitä haluaa. Tosi näppärä kiekon kanssa ja hyvä luistelemaan. Tekee peliä nätisti, mutta välillä voisi ampua kyllä itse, kun on hyvä kutikin”, virnuilee alkukauden K-Vantaassa Kangasniemen kanssa pelannut, mutta myöskin TUTOon hiljattain siirtynyt Jere Laine

Myös Kangasniemeltä löytyy adjektiivit jo muutaman ottelun TUTO-paidassa pelanneelle Laineelle.

”Jere on tosi hyvä joukkuekaveri. Pitää omien puolta ja tekee joukkueen eteen paljon hommia. Nopea luistelija ja kova veto, on vähän sellainen Alex Ovetchkin -tyyppinen sniper. Jere antaa tosin kovempia pommeja kuin Ovetchkin”, Kangasniemi nauraa.

”Mahtava kaupunki”

26 pistettä Mestiksessä kuluvalla kaudella iskenyt Kangasniemi on kotiutunut Turkuun hyvin.

”Kaupunki on aika mahtava, kun kaikki on lähiympäristössä ja lyhyt matka joka paikkaan. TUTOsta on tullut se selväksi, että täällä tehdään asiat kunnolla, oli kyse mistä tahansa. Huolehditaan, että kaikki on kunnossa.”

TUTO ja KeuPa ovat kohdanneet tällä kaudella viidesti ja neljä kertaa on turkulaisryhmä poistunut kaukalosta voittajana. Keuruulaiset ovat kiinni Mestiksen viimeisessä pudotuspelipaikassa.

”KeuPa on vähän sellainen pihapelijoukkue ja niitä vastaan on tosi vaikea pelata. Heillä on vähän epäselvä pelisysteemi, välillä kyttäävät ja kärkkyvät. Pari kenttää on kovaa yksilötaitoa ja muut menevät aika tunteella”, kuvailee Jere Laine.

Treenit maistuvat

TUTOn uusilla miehillä ei ollut aikaisempaa kokemusta Ismo Lehkosen valmennustyylistä. Nyt hetken Turussa viihtyneet miehet ovatkin saaneet treeneistä positiivisen kuvan.

”Ika on tosi positiivinen ja pelaajaläheinen valmentaja. Itse tykkään sellaisesta tyylistä, että neuvotaan paljon ja koko ajan saa vinkkiä mitä kannattaisi tehdä eri lailla”, Laine sanoo.

Myös viime ajat loukkaantumisen vuoksi sivussa peleistä ollut Kangasniemi on ollut tyytyväinen menoon.

”On kyllä menty aika paljonkin kovempaa alkukauteen nähden. Hyvä maku on jäänyt treenaamisesta, valmennuksesta, fysioista ja muista.”

”Päätyyn asti mennään”

TUTO on sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla viisi, mutta kolmas sija on vain kahden pisteen päässä. Edellä olevat joukkueet ovat myös pelanneet enemmän otteluita kuin turkulaiset. K-Vantaalta saapuneet Kangasniemi ja Laine saapuivatkin Turkuun mestaruus mielessään.

”Kopissa on tosi kova porukka. Keväällä tarvitaan aina pikkaisen tuuriakin ja vielä kun saadaan palaset oikein kohdalleen, niin päätyyn asti mennään. Potentiaalia on mennä ihan loppuun asti”, uskoo Jere Laine.

TUTO Hockey ja KeuPa HT kohtaavat Marli Areenalla keskiviikkona klo 18.30. Osta ennakkoon edullisempi ottelulippu TÄSTÄ ja samalla osallistut tablettitietokoneen arvontaan. Myynnissä ovat nyt myös playoff-kausikortit, joilla näkee pleijareiden lisäksi loput runkosarjan kotiottelut haluamaltaan paikalta.

Seuraa heitä

#?? Tomi Mustonen, KeuPa HT

Keuruulaiset hankkivat siirtorajalla todella kovan pelaajan, kun miltei 300 liigaottelun mies saapui KeuPaan Ruotsista. 31-vuotias laitahyökkääjä on todella kova seppä Mestikseen.

#17 Iikka Kangasniemi, TUTO Hockey

 Vihdoin TUTO-debyyttinsä tekevä väkkärä on äärimmäisen luova hyökkääjä. 19-vuotias Espoo Bluesin sopimuspelaaja oli K-Vantaan toiseksi paras pistemies siirtyessään Turkuun.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää