Kaksoset rantautuvat Turkuun

Atte ja Miro Mäkinen ovat 22-vuotiaat kaksoset, jotka ovat ehtineet nuoresta iästään huolimatta nähdä paljon. Läpi uransa samassa joukkueessa pelanneet kaksoset ovat voittaneet muun muassa kolme B-nuorten Suomen mestaruutta ja Mestiksen mestaruuden, jonka molemmat ovat debytoineet myös KHL:ssä.

Kultaa ja Hopeaa

Edelliset kaksi kautta Mäkisen kaksoset ovat edustaneet Mestiksessä Kiekko-Vantaata, joka on myös heidän kasvattajaseuransa. Ensimmäinen kausi päättyi hopeamitaliin, mutta toisella kaudella tie nousi pystyyn jo puolivälierissä, kun TUTO oli parempi otteluvoitoin 4-1. Aten mukaan kuluneesta kaudesta jäi runsaasti hampaan koloon.

-Ensimmäinen kausi Vantaalla oli hyvä ja sijoituimme toiseksi, jonka lisäksi oma pelini meni koko ajan nousujohteisesti eteenpäin. Viime kausi puolestaan oli itselleni pettymys, sillä yläraajavamman vuoksi jouduin huilaamaan reilut 40 ottelua, jonka jälkeen oli vaikeuksia päästä takaisin pelitempoon kiinni.

Kahden edellisen kauden lisäksi kaksikolta löytyy Mestis-kokemusta myös kaudelta 2015-2016, jonka päätteeksi he pääsivät juhlimaan sarjan mestaruutta nykyisin Liigassa pelaavan Mikkelin Jukureiden paidassa. Miro kertookin, että kultainen kausi jätti paljon hyviä muistoja.

-Kausi Jukureissa oli loistava: menestyimme joukkueena, jonka lisäksi kehitystäkin tuli miesten peleissä. Myös Mikkelissö oli Mestikseen huipputason organisaatio ja olosuhteet, ja siellä hallille oli kiva tulla joka päivä.

KHL-debyytti Pietarissa

Vaikka Mäkisen kaksosten kasvattajajoukkue onkin Kiekko-Vantaa, kiekkoilivat he usean vuoden ajan Helsingin Jokereiden organisaatiossa. Juniorivuodet tuottivat kaksosille muun muassa kolme Suomen mestaruutta sekä unohtumattoman debyytin tarunhohtoisessa KHL:ssä.

-KHL-debyytti Pietarissa oli mahtava. Hallin tunnelma ja yleisömäärä olivat aivan maailmanluokkaa ja alkujännityksen jälkeen omakin peli tuntui ihan hyvältä, kun huomasi, että vauhdissa pysyy mukana. Se kokemus avasi paljon silmiä, ja suomalaisia ja ulkomaisia huippuja seuratessa syntyi käsitys siitä, kuinka paljon työtä se vaatii, että siellä pääsisi vielä joku päivä pelaamaan, tunnelmoi Atte.

Innolla Turkuun ja Kiekko-Vantaan kimppuun

Aurajoen rannoille kaksoset saapuvat innoissaan ja selkein tavoittein.

-Odotan todella innoissani tulevaa kautta ja sitä, että pääsee tutustumaan uusiin joukkuekavereihin. Tavoitteena kauden aikana on ottaa se seuraava steppi pelaajana ja kehittyä kokonaisvaltaisesti mahdollisimman paljon, jotta pääsen urallani eteenpäin, tunnelmoi Miro.

Myös kaksoisveli Atte säestää Miroa.

-Ensi kaudella haluan ottaa seuraavan stepin kohti Liigaa, ja TUTO on varmasti paras mahdollinen paikka sille kehitykselle. Olen kuullut paljon hyvää TUTOsta organisaationa, joten lähden odottavaisin mielin Turkuun. Kaupunkina Turku on todella hieno paikka, joten siellä on varmasti mukava asua.

Oman mausteensa tulevaan kauteen tuovat Mäkisten osalta TUTOn ja Kiekko-Vantaan kohtaamiset. Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat viime vuosien aikana olleet vauhdikkaita ja kuumia, eikä vähiten Mäkisten ansiosta.

Aiemmat pelit TUTOa vastaan ovat olleet todella kiihkeitä ja kovatasoisia Mestis-otteluita. TUTO on ollut aina Mestiksessä kärkitason jengi ja vastustajana todella paha, muistelee Miro.

Tulevalla kaudella he kuitenkin ovat kiihkeissä otteluissa toisella puolella, iskemässä viime kauden joukkuekavereidensa ihon alle. Se ei kuitenkaan Aten mukaan tuota ongelmia.

”TUTOa vastaan on ollut aina kovia ja kiihkeitä pelejä ja varmasti myös yleisö on nauttinut hyvästä ja kovasta jääkiekosta. Odotankin jo innolla ensi kauden Kiekko-Vantaa otteluita.”

Molemmilta veljeksiltä löytyy myös selkeät tavoitteet niin tulevan kauden kuin oman uransakin osalta. 

-Halu menestyä joukkueen on todella suuri, ja toivottavasti pelit jatkuvat pitkälle kevääseen ja menestystä tulee, aloittaa Miro.

-Tavoitteeni jääkiekkoilijana on pelata jonain päivänä ulkomailla tai Suomessa mahdollisimman korkealla sarjatasolla mahdollisimman pitkä ja terve ura. Mutta ensi kaudella ykköstavoitteeni on pelata ehjä ja tasainen kausi ja tietenkin menestyä joukkueena, päättää Atte.

Teksti: Jyri Sulander

Näe kaksoset alle satasella! TUTO-kortti on Early Bird -tarjouksessa vielä toukokuun loppuun (31.5.) saakka. Oman korttisi voit tilata TÄÄLTÄ.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää