Kaksinkertainen Suomen Mestari TUTOon – Manu Honkanen palaa Turkuun

Kahdella edellisellä kaudella Liigan mestaruutta Tapparan paidassa juhlinut Manu Honkanen siirtyy TUTO Hockeyn riveihin yksivuotisella sopimuksella. 21-vuotias TPS-kasvatti on päässyt Liigamestaruuksien lisäksi juhlimaan myös A-nuorten Suomen mestaruutta kauden 2014-2015 päätteeksi kasvattajaseuransa riveissä.

Taitoa ja kilpaurheilijan viettiä

Urallaan 63 Liigaottelua pelannut Manu Honkanen palaa kahden Tapparan organisaatiossa vietetyn kauden jälkeen takaisin kotikaupunkiinsa. Turun Palloseuran juniorijoukkueet läpikäynyt Honkanen on kovan luokan lupaus, joka on edustanut Suomen ikäkausimaajoukkuetta niin alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, nuorten olympialaisissa kuin Ivan Hlinkan muistoturnauksessakin.

63 Liigaottelusta huolimatta lopullinen läpimurto kivenkovassa Tapparassa jäi toistaiseksi Honkasen osalta tekemättä. Hän kokeekin TUTOn olevan juuri oikeanlainen ponnahduslauta kohti läpimurtoa korkeammalla tasolla. Kupittaalle siirtymiseen vaikutti myös TUTOn päävalmentajana toimiva Miika Elomo, joka valmensi Honkasta kaudella 2014-2015 Turun Palloseuran A-nuorissa.

”Koen että TUTO on tässä vaiheessa uraani oikea paikka kehittyä. Valmennus on minulle tuttu, ja tiedän mitä minulta odotetaan. Toiseksi, hyvä mahdollisuus voittaa on aina sellainen asia joka vaikuttaa päätökseen.”

TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan mukaan joukkue saa Honkasesta taitavan ja monikäyttöisen pelaajan, jolla on asenne kohdallaan.

”Honkasella on aina ollut erittäin kova asenne, ja hän tuo meille erinomaisen määrän taitoa sekä kilpaurheilijan viettiä. Hän pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä, jonka lisäksi oikea käsi alhaalla pelaaminen on aina plussaa.”

Tavoitteet korkealla

Vaikka Honkaselta löytyykin kaapistaan runsaasti mitaleja, ei hänen nälkäänsä ole vielä tyydytetty. Tulevaan kauteen hän lähteekin kovin tavoittein, myös henkilökohtaisella tasolla.

”Joukkueena tavoite on varmasti mestaruus. TUTO on perinteikäs Mestis-joukkue ja kaikki odottavat menestystä, mikä on vain hyvä asia. Henkilökohtaisesti pyrin kehittymään entistä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi ja parantamaan peliäni niin, että läpimurto Liigassa olisi tulevaisuudessa mahdollinen.”

Joukkueen menestysmahdollisuuksia tukevat Honkasen mukaan loistavat olosuhteet.

”Aiemmin olen lähinnä seurannut sivusta TUTOn toimintaa, pelatessani Tepsissä ja myöhemmin Tapparassa. Tiedän, että seuran toiminta on laadukasta ja puitteet täällä ovat huippuluokkaa.”

Aito turkulainen tamperelaisella vivahteella ja voittamisen kulttuurilla rikastettuna

Toukokuussa 2015 Tapparaan siirtyi 19-vuotias hyökkääjälupaus, joka oli juuri voittanut A-nuorten Suomen mestaruuden. Nyt hieman reilu kaksi vuotta myöhemmin tuo samainen hyökkääjä palaa Turkuun kaksi Liiga-mestaruutta rikkaampana. Honkanen kertoo, että Tapparassa vallinnut voittamisen kulttuuri on jotain, mitä hän haluaa tuoda mukanaan Kupittaalle.

”Tapparassa asuu vahva voittamisen kulttuuri ja se näkyy siinä vaatimustasossa, mikä on läsnä kaikessa mitä siellä tehdään. Toivon ja uskon, että se vaatimustaso tarttui myös minun mukaani.”

Kahdesta Tampereella vietetystä vuodesta huolimatta Honkanen pitää itseään yhä aitona turkulaisena, joka tuo joukkueeseen etenkin Aittolan korostamaa monipuolisuutta.

”TUTO saa minusta yhden aidon turkulaisen lisää, kenessä on pieni vivahde tamperelaisuutta mukana. Kentälle tuon kokonaisvaltaista pelaamista ja lisää hyökkäysvoimaa.”

Ensi kaudella kaukalossa nähdään TUTO, joka on motivoituneempi ja nälkäisempi kuin koskaan aiemmin. Nyt SINULLA on mahdollisuus nähdä kaikki edustusjoukkueen ja A-nuorten runkosarjan kotiottelut, vain 99€ yhteishintaan. Katso lisätiedot ja hanki oma TUTO-korttisi TÄSTÄ!

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää