Kaarlehto nollasi LeKin

TUTO Hockey – LeKi

3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Tilastot

TUTO Hockey pääsi näyttämään vierasjoukkue LeKille, miten lätkää pelataan kotiyleisön edessä. TUTO hallitsi peliä alusta loppuun ja turkulaisten maalivahti Karolus Kaarlehto piti oman maalinsa täysin puhtaana. Ottelu päättyikin TUTOn voittoon lukemin 3-0.

”Hieno voitto. Kaveri nollilla ja meillä kolme, niin kyllähän siihen pitää olla aika tyytyväinen”, iloitsee Tomi Wilenius heti ottelun päätteksi.

Peli käynnistyi vilkkaana ja viihdyttävänä. TUTO sai nopeasti otteen vierasjoukkueesta ja peli tuntui painottuvan kotijoukkueen hyökkäyspäähän. Jäähyjä oli selvästi saatu karsittua ja peli kulki vauhdikkaana pitkin kaukaloa. Maaleja saatiin silti odottaa.

Avauserän viimeisillä minuuteilla alkoi tapahtua. Ensin Aki Keinänen sai syöttönsä osumaan täydellisesti Atte Sillanpään mailaan ja kiekko saatiin viimein vierasjoukkueen verkkoon. Hetkeä myöhemmin Samu Suominen otti mallia ja vei TUTOn 2-0 johtoon.

”Kova, laadukas peli. LeKi on hyvä joukkue, mutta tänään me oltiin sitouduttu. Joukkueen henkinen valmius oli kohdillaan”, toteaa TUTOn päävalmentaja Miika Elomo.

Erätauon aikana LeKi oli kuitenkin sisuuntunut TUTOn maaleista. Toisen erän kamppailu oli selvästi tasaisempaa. Maalit pidettiin kuitenkin puhtaina puolin ja toisin.

Viimeinen erä käynnistyi TUTOn ollessa edelleen kahden maalin johtotilanteessa. LeKi-maalivahti Teemu Lassila sai jälleen suojata verkkoaan TUTOn pyrkien toistuvasti pussittamaan kiekkoa. Maalialueella nähtiinkin kiivasta taistelua.

Erän loppupuoliskolla Aki Juusela pääsi vetämään rangaistuslaukauksen. Maalia ei kuitenkaan syntynyt, ja tilanne säilyi vielä avauserän lukemissa.

Ottelun viimeisillä minuuteilla LeKi päätti lopulta luopua maalivahdistaan, ja TUTO vastasi siirtoon oletetulla tavalla: Mikko Laine vetäisi kiekon tyhjään maaliin. Ottelu päättyi TUTOn voittoon lukemin 3-0.

”Pelin ilme oli sanalla sanoen surkea. Se pitää ottaa nyt valmennuksen piikkiin. Ei onnistuttu valmistamaan joukkuetta niin kuin pitäisi”, kommentoi LeKin pääkäskyttäjä Miikka Kuusela tappion jälkeen.

”Varmasti vastustajan hyvyyttä, ja sitten oma heikko suoritus ennen kaikkea viisikkopelissä”, Kuusela jatkaa.

Kohti pohjoisen vieraskiertuetta

Perjantaina suunnaksi otetaan pohjoinen, kun TUTO aloittaa viikonlopun kahden pelin vieraskiertueensa Rovaniemeltä. Kiertueen tavoitteet ovat varsin selkeät.

”Voittamaanhan me lähdetään joka peliä. Kyllä meillä on tavoitteena tulla takaisin kuuden pisteen kanssa”, uhoaa Wilenius otteluvoiton jälkeen.

Myös TUTO-valmentaja Elomo on voitokkaan pelin jälkeen hyvällä tuulella.

”Tästä on hyvä lähteä pohjoiseen”, hän summaa.

Perjantaina TUTO Hockey aloittaa kahden ottelun vieraskiertueensa pohjoisessa. Perjantaina vastaan asettuu RoKi ja lauantaina Hokki. Myös ensi keskiviikkona pelataan vieraissa, kun Jyväskylässä kohdataan JYP-Akatemia. Seuraava kotipeli nähdään Marli Areenalla perjantaina 7.10. klo 18.30. Vastassa tuolloin Jokipojat Joensuusta. Liput ennakkoon edullisemmin Ticketmasterin lippukaupoista tai TÄSTÄ! Tule kannustamaan TUTO voittoon!

Jaa eteenpäin:

Pudotuspelien irtoliput tulevat myyntiin perjantaina 8.3. kello 12.00. Liput matseihin myy Lippu.fi, ja poikkeuksellisesti kaikki liput...

Lue lisää

Mestarimaalivahti Petri Koivisto on poissa TUTO Hockeyn on tavoittanut suru- uutinen, seuran entinen maalivahti Petri Koivisto...

Lue lisää

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää