Kaapo Kähkönen TUTOn maalille

Espoo Bluesin A-nuorten kauden 2013-14 Suomen mestaruuden voittanut maalivahti Kaapo Kähkönen siirtyy lainalle TUTO Hockeyn paitaan. Laina kattaa lähtökohtaisesti koko kauden 2014-15. Lisäksi Petri Merin kanssa on solmittu yhden kauden sopimus sekä Eetu Karvinen liittyy try out -sopimuksella tappelemaan pelipaikasta. Hyökkääjä Henri Turusen try out ei johtanut sopimukseen.

– Kaapo on lahjakas nuori maalivahti, jonka pitää ottaa seuraavia askeleita urallaan. Pääseminen miesten sarjaan harjoittelemaan ja pelaamaan on tärkeää. TUTO on laadukas joukkue, jossa jokapäiväinen harjoittelu on kunnossa ja jossa pääsee tavoittelemaan urheilullista menestystä. Tämä palvelee Kaapon urakehitystä parhaalla mahdollisella tavalla, kommentoi Espoo Bluesin maalivahtivalmentaja llari Näckel.

Kähkönen on peliurallaan voittanut A-nuorten mestaruuden lisäksi C-nuorten mestaruuden kaudella 2011-12 sekä alle 18-vuotiaiden MM-kisojen pronssia kaudella 2012-13. Kaudella 2013-14 Kähkönen valittiin U20 Super Challenge -turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Kähkönen varattiin myös NHL:n kesän 2014 varaustilaisuudessa Minnesota Wildiin varausnumerolla 109.

– Olemme Espoon Bluesin kanssa tehneet loistavaa yhteistyötä, josta esimerkkinä kuluneella kaudella oli Aleksi Rutanen. Aloitimme aikaisessa vaiheessa keskustelut Kaapon tulevaisuudesta ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että keskustelut johtivat Kaapon siirtymiseen tulevaksi kaudeksi TUTOon. Kähkösen saaminen TUTOon on ollut meille ehdoton ykkösvaihtoehto maalivahtiosastolle joukkueen rakennusprosessissa. Moderni isokokoinen huippulahjakas maalivahti, joka luo meille optimaalisen tilanteen maalivahtiosastolle, Elmo Aittola kommentoi.

 

Aittolan kommentit muista sopimusuutisista:

Petri Meri
– Petri kärsi toissa kauden lopussa Sportissa pelatessaan pahasta polvivammasta, jonka kuntoutuksen vuoksi pelasi viime kaudella alemmalla sarjatasolla. Kesän mittaan Petri liittyi joukkueemme harjoituksiin mukaan ja nyt miehen ollessa täysin terveiden kirjoissa ja hyvässä kunnossa palaa takaisin Mestis-kartalle.
Meri osoitti jo Vaasassa pystyvänsä pelaamaan Mestistä hyvällä tasolla. Meri on isokokoinen hyökkääjä, jonka potentiaalia kiekkoilijana aletaan nyt tosissaan ulosmitata. Meri sopii erittäin hyvin osaksi joukkuettamme.

Eetu Karvinen
– Karvinen teki pelaajana erittäin ison vaikutuksen viimeisellä Suomessa pelaamallaan kaudella. Tuolloin Eetu oli HIFK:n A-junioreiden mestarijoukkueen kantavia voimia. Hän on pelitaitava miehen kokoinen hyökkääjä, joka pelaa sitkeästi joukkueen eteen ja on urheilijana valmis ottamaan valmennuksemme heittämän haasteen vastaan. Eetu on viimeiset kaksi kautta viettänyt Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa, joten hänen saamisensa silmiemme alle try outille oli optimaalisin ratkaisu.

Henri Turunen
– Kiitän Henriä panoksestaan ja rohkeudestaan ottaa haaste vastaan. Toivomme hänelle onnistumisia tulevaisuudessa sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

 

 

HANKI OMA KAUSIKORTTISI NYT. Kätevin tapa on hankkia se verkkokaupastamme!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää