Kaapo Kähkönen pelaa loppukauden TUTO-paidassa

Nuorten maailmanmestari ja Mestiksen viime kauden paras maalivahti Kaapo Kähkönen palaa TUTOon loppukaudeksi. Myös hyökkääjä Timi Lahtinen liittyy TUTOn riveihin.

Kähkösen ja Lahtisen Liiga-kausi Espoo Bluesissa loppui torstaina ja näin ollen he siirtyvät TUTOon pelaamaan loppukauden ajaksi. 

”Olemme tehneet Bluesin kanssa viime kausina hyvää yhteistyötä ja Kähkösen siirto TUTOon loppukaudeksi on jatkumoa sille. Omalta osaltamme Kaapolle on ollut ovi auki koko ajan ja nyt, kun Kähkönen vapautuu loppukauden osalta, otamme hänet avosylin vastaan”, kertoo TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

”Erittäin iso kiitos Bluesille, että siirto onnistui. Tiedämme, että ennen kaikkea Kähkösellä itsellään oli kova halu pukea loppukaudeksi taas TUTO-paita päälle. Maalivahtiosastomme on loppukautta ajatellen varsin hyvällä mallilla ja valmennus päättää sitten poikien peliajoista.”

Kähkönen saapuu takaisin Turkuun hyvillä mielin.

”Meillä on hyvä mahdollisuus mennä pitkälle ja sen takia tänne halusin tulla. Nälkää riittää, koska tässä vaiheessa nämä tosipelit yleensä alkavat. Tämä on hienoa, kun pääsee playoffeihin mukaan”, sanoo Kähkönen.

”Olin tosi innoissani alusta asti, kun sain kuulla, että tämä on mahdollista.”

19-vuotias Kähkönen pelasi tällä kaudella Liigaa Bluesissa 27 ottelua torjuntaprosentilla 90,8. Viime kaudella TUTOssa mies valittiin Mestiksen vuoden tulokkaaksi sekä sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Ikimuistoisen nuorten maailmanmestaruuden ”Elävä Muuri” torjui Suomelle tammikuussa Helsingissä.

”Täällä on aika paljon samoja jätkiä kuin viime vuoden joukkueessa. Tosi hyviä kavereita ja meininki mikä viime vuonna oli varsinkin playoffeissa, jäi kyllä mieleen. Innolla odotan pelejä taas”, Kähkönen kehuu.

TUTOn kuluvaa kautta Kähkönen on ehtinyt seurata omien peliensä lomassa.

”Olen jonkun verran ehtinyt seuraamaan, muutaman pelin katsonutkin ja tuloksia lukenut. Vähän mennyt ehkä ylös-alas, mutta loppua kohden on mielestäni näyttänyt, että joukkue on pystynyt pelaamaan aika hyvin.”

Myös Lahtinen tekee paluun

21-vuotias Lahtinen käväisi jo aiemmin kuluvalla kaudella TUTOssa yhdeksän ottelun ajan ja iski kaksi maalia sekä antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Liigan puolella hyökkääjä pelasi Bluesissa 41 ottelua tehopistein 1+1=2. 

”Timi oli jo alkukaudesta meidän mukanamme ja tarkoitus oli, että hän olisi viettänyt täällä pidemmänkin ajan. Bluesin pelaajatilanne ei sitä kuitenkaan silloin sallinut, joten Lahtinen palaa nyt tässä vaiheessa mukaan ja pelaa loppukauden TUTOssa”, Aittola kertoo. 

”Lahtinen väläytteli jo TUTO-paidassa osaamistaan ja on saanut nyt hyvin vastuuta Liigan puolella. Timi on meille pudotuspelejä ajatellen hyvä vahvistus isokokoisena ja hyvin luistelevana pelaajana. Mies myös nimenomaan itse halusi takaisin TUTO-paitaan.”

”Laitetaan lättyä pussiin”

Kåhkönen ja Lahtinen pelaavat TUTO-paidassa jo tänään perjantaina Hokkia vastaan, kun TUTO taistelee paremmista playoff-asemista.

”Hokki oli ainakin viime vuoden perusteella hyvä joukkue, taitavia pelaajia. Täytyy olla itse ja koko joukkueen hereillä, että pystytään kamppailemaan voitosta. Uskon, että on ihan hyvät mahdollisuudet”, sanoo Kähkönen.

”Hienoa päästä tänne taas pelaamaan ja laitetaan lättyä pussiin tänään.”

Pudotuspelien ollessa jo ovella ei joukkueen loukkaantumistilannetta enää kommentoida loppukauden osalta. Liput runkosarjan viimeiseen kotiotteluun ja Kaapo Kähkösen paluuotteluun voit hankkia TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää