JYP-Akatemia syvensi TUTOn kuoppaa

TUTO Hockey – JYP-Akatemia


4-6 (2-1, 0-2, 2-3) Yleisöä: 1845

Tilastot

TUTO Hockey lähti keskiviikkoiltana päättämään kolmen ottelun tappioputkeaan, kun vieraaksi Marli Areenalle saapui JYP-Akatemia. Jyväskyläläiset käyttivät kuitenkin maalipaikkansa tehokkaasti ja veivät pisteet lukemin 4-6.

Kolme vierastappiota niskassaan otteluun lähtenyt TUTO aloitti ensimmäisen erän räväkästi ja painoi hyökkäyksensä yksi toisensa jälkeen Sami Rajaniemen vartioimalle JYP-Akatemia-maalille. Ajassa 5:59 paine tuotti tulosta, kun Akatemian kultakypärä Riku Pitkänen otti koukkaamisjäähyn.

Kotijoukkueen ylivoima ei tarvinnut maalintekoon kuin 39 sekuntia ja peli oli 1-0. Tuukka Pulliainen ja Ville-Vesa Vainiola pelasivat kiekon viivalle Miika Franssilalle, jonka rannelaukaus löysi tiensä varmasti JYP-Akatemian reppuun.

Vierailijat tulivat tasoihin pelikellon näyttäessä 9:04, kun TUTOn Lukko-laina Aki Kangasmäki ohjasi kiekon epäonnisesti omaan maaliin. Osuma merkittiin Joonas Sammalmaan nimiin.

TUTO ei onnenkantamoisesta hämmentynyt, vaan jatkoi omaa peliään, joka lopulta tuottikin tulosta. Aleksi Rutanen seurasi ajassa 19:18 tilanteen hienosti loppuun ja siirsi karat sisään. Syöttäjinä TUTOn toiseen maaliin olivat Juha-Matti Rautajoki sekä ennen ottelua kukitettu maailmanmestari Mikko Lehtonen.

Jonne Virtanen otti ohjat

Toinen erä oli TUTOlta huomattavasti ensimmäistä vaikeampi. Maalintekopaikoista puuttui edelleen terävyys ja JYP-Akatemia hyödynsi ylivoimansa täydellisesti. Ajassa 25:21 Juha-Matti Rautajoki otti jäähyn estämisestä ja Turun oma poika Jonne Virtanen rankaisi kotikaupunkinsa joukkuetta. Mies unohdettiin täysin yksin maalin eteen ja kiekko oli varmasti maalissa, 2-2.

Pelikello näytti 30:30, kun Tuukka Pulliainen laukoi kiekon katsomoon ja lähti jäähylle. Jonne Virtanen otti jälleen ohjat omiin käsiinsä, harhautti Antti Virtasen siniviivan päällä ja syötti pelivälineen Aleksi Saloselle, jonka lämäri upposi Kimmo Meriläisen selän taakse.

Erän loppupuolisko jatkui kotijoukkueen osalta väkinäisenä, eikä tasoitusmaalia saatu aikaiseksi. Peli jäi usein yksin yrittämiseksi ja JYP-Akatemia puolusti hyvin. Näin TUTO lähti kolmanteen erään takaa-ajajan asemassa.

Kolmannessa erässä verkko heilui

Kolmas erä olikin sitten melkoista ilotulitusta. TUTOn peli jatkui edelleen huolimattomana ja JYP-Akatemia teki erän alkuun kaksi maalia. Ajassa 41:04 Miika Roine osui ja 46:15 oli Valtteri Hotakaisen vuoro laukoa kiekko Kimmo Meriläisen vartioimaan TUTO-maaliin.

Pelikello näytti 48:19, kun oli kotijoukkueen vuoro tehdä vihdoin maali. Antti Virtanen laukoi ja Ville-Vesa Vainiola siivosi riparin verkkoon, 3-5. Toisena syöttäjänä maaliin oli Tony Vidgren. Maali piristi hieman kotijoukkuetta, joka loi kavennuksen jälkeen useammankin vaarallisen tilanteen Akatemian maalille. 33 kertaa ottelussa torjunut Rajaniemi pelasi vierailijoiden maalilla kuitenkin varmasti ja torjui tilanteet hienosti.

Lopussa TUTO haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta Oula Palve lopetti sinipaitojen pyristelyn iskemällä kiekon tyhjään rysään. Kotijoukkueen Mikael Salmivirta kaunisteli lukemia vielä 12 sekuntia ennen loppua, mutta pisteet lähtivät tällä kertaa Jyväskylään maalein 4-6.

JYP-Akatemian Jukka Ahvenjärvi oli erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja joukkueen taisteluilmeeseen.

”Pyrittiin parantamaan nousujohteisesti peliä, vaikka jäimmekin alussa telineisiin. Ylivoimalla syntyi sitten muutama tyylikäs ratkaisu ja loppu pelattiin järkevää peliä”, Ahvenjärvi summasi.

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen kiitteli vierasjoukkueen karhean kurinalaista puolustuspeliä.

”Päästiin riittävästi hyökkäysalueelle, mutta kuti jäi lopulta piippuun. Kuoppamme näyttää nyt tuloksellisesti jonkun aikaa kestävän, mutta meidän täytyy vain olla kärsivällisiä”, päätti Ika.

TUTO pelaa seuraavaksi perjantaina Savonlinnassa, kun vastaan asettuu pirteästi viime aikoina esiintynyt SaPKo.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää