JYP-Akatemia joutui Pulliaisen kouluttamaksi

TUTO Hockey – JYP-Akatemia
4-3 (1-0, 2-2, 1-1) Yleisöä: 1490

Mestiksen sarjakärki TUTO sai perjantai-iltana vastaansa JYP-Akatemian, joka ei päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Pisteet jäivät kuitenkin Turkuun lukemin 4-3.

Kupittaan perjantai-ilta lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja TUTOn Niko Palonen iski kiekon jo heti erän alussa JYP-Akatemian verkkoon, mutta tuomarin mielestä maali oli siirtynyt ennen kuin kiekko löysi tiensä verkon perukoille.

Kotijoukkueen sähäkän alun jälkeen ottelu kuitenkin tasoittui ja joukkueet hyökkäsivät vuorotellen päästä päähän. Erän puolivälin jälkeen sinipaitainen kotijoukkue otti kenttätapahtumat haltuunsa, mutta maalia saatiin silti odotella erän loppuun saakka. Ajassa 16:18 JYP-Akatemian Aleksi Salonen otti estämisjäähyn ja TUTO rankaisi. Pelikellossa oli 17:40, kun Aleksi Rutanen syötti kiekon Paloselle, jonka laukauksen paluukiekon pisti sisään Ville-Vesa Vainiola.

TUTOn Anton Kokkonen otti heti maalin jälkeen ajassa 17:58 vielä koukkaamisjäähyn, mutta JYP-Akatemia ei pystynyt hyödyntämään omaa miesylivoimaansa, joten vahvasti TUTO-merkkisen erän jälkeen tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.

Toinen erä nihkeä TUTOlta

Toisen erän alkupuoliskolla nähtiin unelias TUTO, joka ei saanut oikein mitään aikaiseksi. Pelikellossa oli 24:26, kun vierailija tuli tasoihin. Tasoituksen viimeisteli Riku Pitkänen. Kotijoukkueen Paulus Rundgren otti ajassa 27:37 jäähyn koukkaamisesta, ja JYP-Akatemia meni jo 1-2 johtoon. Maalintekijänä Topi Nättinen, syöttäjinä Joose Antonen ja Valtteri Kemiläinen. Maali valui ikävästi TUTO-molari Tommi Virtasen puikoista sisään.

Erän lopussa TUTOn Tuukka Pulliainen päätti ottaa joukkueen reppuselkäänsä. Ajassa 37:16 Anrei Hakulinen toimitti kiekon maalin eteen Pulliaiselle, joka viimeisteli varmasti 2-2. Vain pari minuuttia edellisestä ja ajassa 39:12 Tuke iski toistamiseen. Tällä kertaa osuman pohjustivat Nico Manelius ja Tony Vidgren. Näin kotijoukkue selvisi heikosta erästään huolimatta johtoasemassa toiselle tauolle.

Pulliainen illan sankarina

Kolmanteen erään tuli selvästi sisuuntunut TUTO ja ottelussa alkoi muutenkin olla jo ripaus enemmän tunnetta. Tilanteita syntyi molempiin päihin, mutta lopulta kotijoukkue ja Tuukka Pulliainen osoittautuivat tehokkaammiksi.

Pelikello näytti 51:21, kun TUTO-ylivoima tuotti jälleen tulosta. Manelius ja Aki Keinänen toimivat syöttäjinä, kun Pulliainen viimeisteli kypärätemppunsa illan kolmannella maalillaan. JYP-Akatemia tuli vielä ilman maalivahtia maalin päähän neljä sekuntia ennen ottelun loppua Valtteri Hotakaisen toimesta, mutta se ei auttanut, sillä TUTO vankisti johtoaan Mestiksen kärjessä nappaamalla arvokkaat kolme pistettä lukemin 4-3.

TUTOlle huilitauko hyvään paikkaan

JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi onnitteli rehdisti TUTOa voitosta.

”Onnittelut TUTOlle kolmesta pisteestä. Ylivoimamaalit ratkaisivat pelin, sillä tämä oli melko tasainen ottelu ja meilläkin oli omat hetkemme toisessa erässä. Olen sillä lailla tyytyväinen joukkueen esitykseen, että teimme hirveän määrän töitä ja pelaamisessamme oli oikeita asioita. Ei tämä silti hirveästi lämmitä, sillä pisteet jäivät tänne ja meidän pitää parantaa omaa kokonaisvaltaista pelaamistamme”, Ahvenjärvi sanoi.

TUTOn luotsi Ismo Lehkonen ei yllättynyt vaikeasta illasta.

”Maalin peli ei yllättänyt, sillä JYP-Akatemiaa vastaan pelatut pelit ovat yleensä aina maalin pelejä suuntaan tai toiseen. Yleisö sai jännittää koko rahan edestä ja Jyväskylän pojat yrittivät vimmatusti, pistivät kroppaa likoon, riistivät irtokiekkoja, kamppailivat loistavalla tasolla ja tekivät pelaamisemme erittäin hermostuneeksi.”

Kolmen maalin mies Tuukka Pulliainen sai päävalmentajaltaan ansaitut kiitokset.

”Illan hahmo oli tietenkin Pulliainen, joka omalla yksilösuorittamisellaan muutaman kaverin avustuksella hoiti nämä kolme pistettä. Olen näistä äärimmäisen tyytyväinen ja nyt pääsemme lataamaan patterimme täyteen, kun on treenattu ja pelattu tiiviiseen tahtiin”, päätti Lehkonen.

Pulliainen itse kertoi ottelun jälkeen, että nyt tuntuu vain yksinkertaisesti siltä, että kiekko löytää tiensä reppuun kuin itsestään.

”Keinäsen ja Hakulisen kanssa pelaaminen tuntuu todella hyvältä ja nyt tuntuu olevan päällä sellainen jakso, että kaikki menee”, naureskeli illan ykköstähti.

 

TUTO Hockey johtaa Mestistä nyt kolmen pisteen erolla Jukureihin ja Sportin. TUTOn seuraava ottelu on ensi viikon keskiviikkona Vantaalla K-Vantaata vastaan.

 

Nico Manelius ja Aki Keinänen onnittelemassa illan sankaria, Tuukka Pulliaista.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää