Juuselan hattutemppu toi pisteen TUTOlle

TUTO ja hallitseva Mestis-mestari SaPKo kohtasivat ensi kertaa sitten ennen kautta pelatun Suomen Cupin finaalin. Vauhdikkaassa ottelussa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, jotka  SaPKo hyödynsi paremmin kirjaten voiton nimiinsä jatkoajan jälkeen lukemin 4-3.

SaPKo – TUTO Hockey

4-3 ja. (3-1, 0-2, 0-0, 1-0)

Tilastot

Ylivomamaalien avauserä SaPKon nimiin

Ottelun avauserä tarjosi yleisölle ensiluokkaista kiekkoviihdettä, sillä molemmat joukkueet hyökkäsivät aktiivisesti, luoden maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä. Erän erikoisuudeksi muodostui ylivoimamaalit, joita ensimmäisen 20 minuuttisen aikanan nähtiin peräti kolme kappaletta. Kotijoukkueen maaleista vastasivat TuTo-kasvatti Teemu Lämsä sekä Pelicans-paidassa Liigassakin pelannut Mikko Lahtela.

TUTOn ylivoimamaalin puolestaan iski joukkueen tehokkain maalintekijä Aki Juusela, Kalle Valtolan ja Niclas Luceniuksen kerätessä syöttöpisteet. 

Kun myös Niklas Salo osui erän aikana maalipuiden väliin, lähdettiin ensimmäiselle erätauolle SaPKon johtaessa ottelua lukemin 3-1.

Lukemat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta ottelusta, sillä TUTO hallitsi erää ajoittain jopa suvereeniin tapaan. Sekä Mika-Matti Hyvärinen että Aki Juusela karkasivat läpiajoon, jonka lisäksi Mestis-ikoni Aki Keinäselle aukesi useampi hyvä maalipaikka. TUTOn heikko viimeistely ja SaPKo-maalivahti Roope Urpolahden hyvät torjunnat kuitenkin pitivät huolen siitä, ettei vierasjoukkue päässyt tuloksellisesti mukaan peliin.

Juusela-show nosti TUTOn tasoihin

Kotijoukkue SaPKo sai toiseen erään vahvan startin. Heti erän alussa TUTOn Juho Virtanen komennettiin kampituksesta boksiin, ja vain hetkeä myöhemmin liukasliikkeinen Matias Lainio kilautti kiekon ylärimaan. Erikoistilanne ei kuitenkaan tällä kertaa tuottanut maalia, joten ottelua jatkettiin edelleen kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Heikon alun jälkeen TUTO käänsi pelin painopisteen vahvasti SaPKon päätyyn. Vahva paineistus tuotti lopulta ylivoiman, kun savonlinnalaisten puolustaja William Mäkiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus pelin viivyttämisestä. 

Ylivoimaa ehdittiin pelata vain 31 sekuntia, ennen kuin rävähti. Asialla jälleen tutut miehet, tällä kertaa Juusela ohjasi Valtolan laukauksen verkon perukoille. 3-2 kavennus hyväksyttiin lopulta videotarkistuksen jälkeen.

Videoita kelailtiin myös vajaata kahta minuuttia myöhemmin. Tarkastelun jälkeen tulos oli tuttu: maali TUTOlle ja maalintekijänä Aki Juusela. Huikeassa vireessä olevan Juuselan hattutempun myötä tilanne Savonlinnassa oli kahden erän jälkeen 3-3.
 

Piitulainen nousi ratkaisijan rooliin

Kolmannessa erässä kahden aiemman kova tempo säilyi, joka tarkoitti maalivahtien täystyöllistystä. TUTOn maalilla Julius Pohjanoksa torjui ottelun aikana huikeat 51 kertaa, kun taas virkaveli Urpolahti selvisi 34 torjunnalla.

SaPKo painoi päätöserässä vahvasti päälle, hakien raivokkaasti johtomaalia, TUTOn puolustaessa uhrautuvasti. Erän edetessä myös tunteet alkoivat kuumenemaan, jonka seurauksena Talvisalon jäähallin rangaistusaition ovi kävi varsin tiuhaan tahtiin. Kova tempo ja kuumentuneet tunteet saivat aikaan myös yhden todella ikävännäköisen tilanteen, kun isäntien Kalle Saramäki taklasi TUTO-kapteeni Niclas Luceniuksen voimalla laitaan.

Luceniuksen loukkaantumisesta ja TUTO-leirin protestoinnista huolimatta Saramäelle tuomittiin tilanteesta vain kahden minuutin rangaistus laitataklauksesta.

TUTO ei kuitenkaan ylivoiman myötä auennutta etsikkoaikaansa onnistunut hyödyntämään, sillä Teemu Lämsän huitomisesta hermostunut Aki Keinänen otti kampitusrangaistuksen vain 51 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Tilanteesta seurannut ylivoima nousi ratkaisevaan rooliin, sillä heti jatkoajan alussa SaPKon Kasper Piitulainen runnoi ex-TUTO Tarmo Reunasen laukauksen paluukiekon verkon perukoille, varmistaen voiton kotijoukkueelle.

Viimeistelyn tehokkuus

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa TUTOn päävalmentaja Miika Elomo kehui pelin tasoa, nostaen samalla esiin tappion päälimmäisen syyn.¨

”Hemmetin hyvä kiekkopeli. Kaksi hyvää joukkuetta vastakkain, mutta liikaa otettiin boksia tänään. Ei pysty huippujoukkuetta vastaan ottamaan näin paljoa.”

Elomo myös lisäsi, että rangaistuksista huolimatta ottelu oli voitettavissa.

”Meillä oli paikat ratkaista ottelu. SaPKolta toki tehokasta viimeistelyä, mutta meillä oli siinä varmaan kymmenen laatupaikkaa ja ne läpiajot, eikä tehty maalia.”

Loppuun TUTO-käskijä otti kantaa tunteita kuumentaneeseen taklaukseen, jonka seurauksena Lucenius loukkaantui.

”Sitten tuo viimeinen töötti…en osaa sanoa. Sääntökirja sanoo että pihalle. Se on vaan harmi, kun meillä on kuitenkin Mestiksessä Luceniuksen tason pelaajia aika vähän, ja sitten hän loukkaantuu.”

TEKSTI: Jyri Sulander
KUVA: Shaun Duncan

TUTO jatkaa otteluitaan heti huomenna, kun joukkue matkaa Imatralle sarjanousija Ketterän vieraaksi. Klo 17:00 alkavaa ottelua voit seurata Fanseatin, Elisa Viihde Sportin tai Radio Cityn välityksellä. Seuraavan kotiottelunsa TUTO pelaa tulevan viikon keskiviikkona (13.12.), kun Espoo United saapuu vieraaksi Marli Areenalle. Edullisemmat ennakkoliput keskiviikon jännitysnäytelmään voit hankkia TÄSTÄ!

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää