Jukureista ei vastusta sarjakärjelle

Jukurit – TUTO Hockey

1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

Tilastot

Mestiksen kärjessä liitävä TUTO Hockey kohtasi keskiviikon ottelussaan Jukurit Mikkelissä. Turkulaisjoukkue tuli otteluun pirteänä ja johti peliä jo avauserän jälkeen lukemin 0-2. Jukurit ei löytänyt aseita TUTOn tiiviin puolustuspelaamisen murtamiseen ja turkulaiset ovat voittaneet nyt kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset tällä kaudella. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 1-4 ja TUTO kasvatti johtoaan sarjakärjessä.

TUTO aloitti ottelun pirteästi. Jukurien Ilkka Vaarasuo komennettiin rangaistusaitioon jo ottelun toisella peliminuutilla. TUTOn ylivoima pyöri näennäisesti hyvin, mutta vaaralliset maalintekopaikat jäivät puuttumaan. Enempää rangaistuksia ei avauserässä tuomittu.

Ajassa 11:01 TUTOn Ville-Vesa Vainiola merkkautti ottelun pöytäkirjaan ensimmäisen maalimerkinnän. Juuso Honka nousi röyhkeästi maalille ja vapautti takatolpilta Vainiolan. ”Vilsu” joutui ampumaan tasapainottomasta asennosta, mutta mies löi kiekon maaliin ammattilaisen elkein.

TUTO sai maalista virtaa peliinsä ja hallitsi kenttätapahtumia loppuerän ajan. Ajassa 18:59 Anrei Hakulinen muutti lukemiksi 0-2. Aki Keinänen ja Tuukka Pulliainen kirjauttivat maalinedusruuhkasta syntyneeseen maaliin itselleen syöttöpisteet. Näistä lukemista lähdettiin ottelun ensimmäiselle erätauolle.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi Jukurit

Toinen erä alkoi tasaisena. Ajassa 23:19 TUTOn Miika Franssila otti rangaistuksen koukkaamisesta. TUTOn alivoima toimi erittäin hyvin ja Jukurit ei saanut luotua lainkaan tilanteita ylivoimansa aikana. TUTO pelasi johtoasemassa fiksusti ja pyrki välttämään ylimääräisiä riskejä. Kumpikaan joukkue ei luonut erityisen vaarallisia maalintekopaikkoja ennen erän loppupuolta.

Ajassa 37:16 Iivo Hokkanen sai kiekon lapaansa TUTOn siniviivan tuntumassa ja syötti pelivälineen poikittain Niklas Näpille. Näppi laukoi suoraan syötöstä ja kiekko upposi Tommi Virtasen vartioiman TUTO-maalin etukulmaan. 1-2 lukemissa siirryttiin toiselle erätauolle.

TUTOlta kaksi salamamaalia päätöserän alkuun

TUTO aloitti ottelun kolmannen erän ryminällä. Ajassa 40:21 Antti Virtanen komennettiin rangaistusaitioon korkeasta mailasta. Jukurien ylivoima ei ottanut toimiakseen ja hatuksi TUTO teki vielä alivoimamaalin. Aleksi Rutasen laukaus pomppi Jukurien Pasi Järvisen polvisuojasta sisään ja 1-3 oli tosiasia.

Patrik Lostedtin istuessa rangaistusaitiossa TUTO niittasi ylivoimamaalin. Ajassa 43:25 Keinänen ampui ranteella painottomalta puolelta tilanteeksi 1-4. Keinäsen osumaan vapauttavan syötön tarjoili Hakulinen. Myös Pulliainen saalisti itselleen syöttöpisteen. Jukurien maalia vartioiva Oskari Setänen oli tilanteessa myöhässä ja näin torjunta jäi haaveeksi.

4-1 maali lopetti samalla Jukurien pyristelyn. TUTO pelasi loppuerän järkevästi, eikä Jukureilla ollut enää juurikaan menohaluja jäljellä. Virtanen TUTO-maalilla pysäytti tänään 25 laukausta ja jatkaa Mestiksen maalivahtipörssin kärkinimenä.

”Olen erittäin kiitollinen kolmesta pisteestä”

Päävalmentaja Ismo Lehkonen veti ottelun pakettiin lehdistötilaisuudessa seuraavasti.

”Olen todella kiitollinen kolmesta pisteestä. Nämä ovat erittäin tärkeät pisteet runkosarjan voittokamppailua ajatellen. Ei oikein tiedetty mitä tältä peliltä pitäisi odottaa ja lähdettiin aika varpasillaan pelaamaan puolustuksen kautta. Onnistuttiin ensimmäisessä erässä hyvin ja löydettiin juttuja, joilla saatiin omaa pelaamista käyntiin.”

Myös maalivahtipeli sai kiitosta ”Ikalta”.

”Virtanen oli maalilla loistava ja piti meidät vaikeilla hetkillä mukana pelissä. Tehtiin tänään alivoimamaali ja ylivoimamaali, joten erikoistilanteet nousivat suureen rooliin”, kertoi Lehkonen.

TUTOn taival jatkuu perjantaina kotiottelulla K-Vantaata vastaan. Liput otteluun saat hankittua TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää