Juhani Tammiselle toimintakieltoa

TUTO Hockeyn päävalmentaja Juhani Tamminen on saanut kolmen ottelun toimintakiellon keskiviikkona pelatun Kiekko-Vantaa – TUTO Hockey -ottelun tapahtumien johdosta. Lisäksi TUTO Hockeylle on määrätty 1000 euron sakko.

Jääkiekon Sarjaseurat ry:n työvaliokunta on puhelimitse 23.11.2012 käsitellyt TUTO Hockey Oy:n (jäljempänä TUTO) päävalmentajasta Juhani Tammisesta tehdyn erotuomariraportin keskiviikon 21.11.2012 ottelusta K-Vantaa – TUTO. Lisäksi työvaliokunta on käsitellyt Tammisen kyseisen ottelun jälkeen julkisuuteen antamia lausuntoja.

Päätös:

Tammisen toimintaa on arvioitu lähinnä SJL:n kilpailusääntöjen § 10.4. perusteella.

Tammiselle on ottelussa tuomittu pelirangaistus. Saatujen selvitysten mukaan pelirangaistus oli aiheellinen ja sääntöjen mukainen. Tamminen ei tilanteessa noudattanut välittömästi samaansa tuomiota vaan erotuomaristo joutui toistamiseen määräämään hänet poistumaan vaihtoaitioonsa.

Tamminen oli edellisen TUTOn pelin jälkeen vaatinut, ettei tietyt tuomarit saa tuomita TUTOn otteluita. Ennen K-Vantaa –ottelua keskiviikkona Tamminen otti yhteyttä huippusarjapäällikköön ja kertoi etukäteen mielipiteensä siitä kuinka ottelun tuomaritoiminta tulee sujumaan. Tämän Tamminen myös julkisesti myönsi antamassaan haastattelussa. Itse ottelussa Tamminen myös huuteli katsomoon päin mielipiteitään erotuomaritoiminnasta ja viittasi siihen että oli sen jo tiennyt etukäteen.

Tamminen on ottelun jälkeisissä julkisissa lausunnoissaan sekä TUTOn lehdistötilaisuudessa palannut sekä keskiviikon tapahtumiin että myös muutaman vuoden takaisiin tapahtumiin hänen ollessaan Sportin päävalmentaja.

Tamminen on lausunnoissa mm. nimittänyt ottelun päätuomari Ville Vuohtoniemeä ”Tammisvihaajaksi” ja syyttänyt päätuomaria ”kyttäämisestä”. Lisäksi Tamminen on väittänyt Jääkiekkoliiton pyrkivän sulkemaan hänet pois toiminnasta Jääkiekon parissa.

Tamminen ei vastineessa millään lailla pystynyt todentamaan väittämiään. Se tosiasia että TUTO on saanut enemmän jäähyjä ottelussa, ei tarkoita puolueellista toimintaa. Saadun selvityksen mukaan esimerkiksi K-Vantaa – TUTO ottelun kaikki jäähyt olivat aiheellisia.

Tammisen käytös on toistuvaa ja noudattelee samansuuntaisia lausuntoja kuin aiemmat kurinpitopäätökset jotka on tehnyt Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta 15.10.2008, 16.02.2009, 13.10.2009 ja 13.11.2009. Erotuomarien tai kurinpitojärjestelmän puolueettomuuden kyseenalaistaminen on vakava rike. Tammisen lausunnot tuomarin asenteellisuudesta ja ottelua ennen mielipiteen muodostaminen ottelun tuomaritoiminnasta on todettava puolueettomuuden kyseenalaistamiseksi. Samoin erotuomarin persoonan kohdistuvat väitteet ovat tuomittavia.

Juhani Tammiselle määrätään kolmen (3) ottelun toimintakielto.

Työvaliokunta huomauttaa että TUTO Hockey Oy Tammisen työnantajan ominaisuudessa vastaa hänen esiintymisestään julkisuudessa. TUTO Hockey Oy:lle määrätään 1.000 euron taloudellinen sanktio.

Mikko Lehtinen ei osallistunut päätöksentekoon.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää