Jonne Virtanen TUTOon

TUTO Hockey julkaisi tänään pidetyssä Mediamaanantai-tapahtumassa neljä pelaajasopimusta. Hyökkääjät Veeti Vuorio ja Aleksi Poikola sekä puolustaja Eetu Vento lunastivat paikan joukkueesta try out -jakson päätteeksi. Neljäntenä uutena pelaajana joukkueeseen liittyy hyökkääjä Jonne Virtanen.

TUTOn tavoitteena kotietu

Mediamaanantai avattiin päävalmentaja Antti Virtasen ja urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan kommenteilla siitä, mistä asetelmista TUTO lähtee perjantaina alkavaan Mestis-kauteen.

Virtanen on tyytyväinen TUTOn harjoituskauden kulkuun. Joukkueen yhteiseksi tavoitteeksi hän kertoi kotiedun saavuttamisen runkosarjassa.

Olen tyytyväinen, siihen miten harjoituskausi on edennyt. Pelaajat ovat pysyneet terveenä ja pääsimme vielä harjoituskauden kenraalissa maistamaan voittoa. Joukkueen sisällä olemme asettaneet tavoitteemme ensi alkuun runkosarjaan. Siinä meidän tavoitteemme on olla neljän parhaan joukossa ja napata kotietu pudotuspeleihin. Mestaruudesta tai kauden päätössijoituksista on tässä kohtaa aivan liian kaukaista puhua, sillä pelaajien ja joukkueen on keskityttävä päivittäiseen tekemiseen viikkotason tavoitteiden kautta.

Vasemmalta: urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola, Jonne Virtanen ja päävalmentaja Antti Virtanen (kuva: Hannu Tuominen)

Aittolan mukaan TUTOlla on puolestaan monin verroin parempi joukkue kasassa, mitä hän itse odotti vielä huhtikuussa.

– Lähtökohdat joukkueen rakentamiseen olivat keväällä haastavat, sillä jouduimme karsimaan urheilupuolen panostuksista melko merkittävän siivun. Tapparan kanssa tehty yhteistyösopimus toi meille kuitenkin kolme ammattipelaajaa joukkueeseen (Rouhiainen, Wehmas ja Vanhatalo) ja sitten meillä on vielä tuo Jonne (Virtanen) tuossa aikaisena joululahjana. Voin hyvillä mielin sanoa, että meillä on monin verroin parempi joukkue kasassa mitä itse uskoin vielä huhtikuussa. Tässä saattaa vielä tulla joukkueeseen 1-2 pelaajaa tällä viikolla, mutta jo ilman sitä meillä on hyökkäys erittäin hyvä. Jonnen tulon myötä meillä on varmasti sarjan paras sentteriosasto.

Virtanen TUTOon marraskuun maajoukkuetaukoon asti

Hyökkääjä Jonne Virtanen liittyy TUTOn vahvuuteen marraskuun maajoukkuetaukoon asti kestävällä sopimuksella. Sopimusajan Virtanen pelaa TUTOssa talkoohengessä 0 euron palkalla. Virtanen saapui TUTOn vahvuuteen intoa puhkuen.

-Kiva on päästä pelaamaan ja tekemään itse asiaa. Itselle oli tärkeää, että sain jatkaa pelaamista kotikaupungissa. Aika vaikeaa olisi ollut nähdä itseään pelaamassa Mestistä missään muualla kuin TUTOssa. Täytyy olla kiitollinen seuralle, että tämä onnistui, sillä ei nuo vakuutukset aivan ilmaisia ole.

Lehdistötilaisuuden jälkeen Jonne Virtanen ehti jo itseasiaan, eli jäälle (kuva: Hannu Tuominen)

 Mestiksestä Virtasella oli selkeä näkemys, vaikka alla oli vasta yksi harjoituspeli.

– Vielä ei ole tullut vastaan sarjaa, jossa vauhti olisi itselle liian hiljainen. Kovaa menivät äijät ja hyvä meininki vaikutti olevan.

Päävalmentaja Virtasella oli selkeä näkemys Jonnen roolista joukkueessa.

– Jonne on tähän sarjaan erittäin hyvä ja monipuolinen pelaaja. Hän oli jo Keuruulla meidän ainoa pelaaja, joka pelasi sekä ylivoimaa että alivoimaa. Hän tuo pukukopin puolelle myös erittäin paljon. Se tekee noille meidän nuorille pelaajille erittäin hyvää, että tuonne koppiin saadaan ammattilainen.

 

TUTO kotiavaus ja Jonne Virtasen debyytti ovat Marli Areenalla lauantaina 28.9. klo 19.00. Silloin vastaan asettu Kiekko-Vantaa. Hanki liput ennakkoon edullisemmin tästä tai Lippupisteen ennakkomyyntipaikoista.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää