Jere Rouhiainen hakee isoa roolia TUTOsta – "TUTO on erinomainen paikka kehittyä pelaajana.”

(KUVA: Timo Savela)

TUTO Hockey sai vajaa viikko sitten takalinjoilleen tuoreen vahvistuksen, kun 22-vuotias Jere Rouhiainen liittyi joukkueen vahvuuteen.

Jere Rouhiainen on kovalla laukauksella varustettu puolustaja, joka loistaa pelin kaikilla osa-alueilla. TUTOn toivelistan kärjessä keväästä asti ollut Rouhiainen onkin urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan mukaan pelaaja, jolla ei ole lainkaan heikkouksia.

Aiemmin urallaan 75 Liiga- ja 87 Mestis-ottelua pelannut Rouhiainen löi viime kaudella LeKin paidassa pöytään vakuuttavat näytöt: 29 ottelussa syntyi viisi maalia ja peräti 18 maaliin johtanutta syöttöä, jonka lisäksi miehen tehotilasto oli 7 astetta plussan puolella. Tehojen vakuuttavuudesta kertoo myös se, että Rouhiainen oli lempääläläisten tehokkain puolustaja, vaikka pelasi merkittävästi vähemmän otteluita, kuin joukkueen muut puolustajat.

LeKin lisäksi Rouhiainen edusti kuluneella kaudella HPK:ta, KooKoota ja kasvattajaseuraansa Tapparaa kaikkiaan 27 liigaottelussa. Neljässä eri kaupungissa pelannut puolustaja vietti viime kaudella siis melkoista reissumiehen elämää, mutta nyt on aika asettautua aloilleen Turkuun, josta Rouhiainen on varsin innoissaan.

”Loistavat fiilikset tietenkin. Täällä on entuudestaan tuttuja kavereita ja joukkue täynnä hyviä pelaajia.”

Isompaa roolia hakemassa

Rouhiainen on alun perin Liigaa viime vuosina dominoineen Tampereen Tapparan kasvatti. Seuran kaikki juniori-ikäluokat läpikäynyt puolustaja nousi kirvesrinnoissa aina edustukseen saakka, jossa liigadebyytti tapahtui kaudella 2015-2016. Pitkä Tapparassa vietetty jakso oli Rouhiaisen mukaan opettavaista aikaa.

”Lyhyesti sanottuna aika Tapparassa oli opettavaista ja kehittävää. Siellä vietetty aika opetti, mitä pelaajan arki huippuseurassa on ja mitä se vaatii.”

Opettavaisuudesta huolimatta tammikuussa 22-vuotta täyttänyt puolustaja koki, että nyt on aika hakea uusia tuulia uran suhteen, jotta kehittyminen jatkuisi tavoitellulla tavalla.

”Syyt uusiin tuuliin löytyi siitä, että oma haluni kehittymiseen vaatii isompaa roolia joukkueessa ja suurempia peliminuutteja kentällä. Uskon TUTOn olevan oikea valinta, sillä täällä on laadukas organisaatio, hyvä joukkue, hyvä mahdollisuus menestyä ja TUTO on erinomainen paikka kehittyä pelaajana.”¨

Rouhiaisella on selkeät tavoitteet, joita kohti hän Turussa tähtää.

”Lähitulevaisuuden tavoitteena on ottaa viimeiset stepit kehityksessä liigapelaajaksi. Tietysti unelmana ja suurempana tavoitteena on se, että saisin luotua jääkiekon parissa mahdollisimman pitkän ja laadukkaan uran.”

Teksti: Jyri Sulander

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää