Jatkuuko kotivoittojen putki sarjakärjen kustannuksella?

TUTO saa huomiseen kotiotteluunsa kovimman mahdollisen vieraan, kun sarjaa 13 pisteen marginaalilla johtava KeuPa HT vierailee Marli Areenalla. Uutena kasvona TUTOn riveissä nähdään loppukauden sopimuksen tehnyt Nico Friman, jonka lisäksi apuja saadaan myös sairastuvalta.

Hurjassa vireessä oleva sarjakärki

Ennakkolistauksissa Mestiksen ylempään keskikastiin sijoitettu KeuPa HT aloitti kuluvan kauden sensaatiomaisella vireellä, joka ei ole hyytynyt vieläkään: tammikuun seitsemästä ottelusta keuruulaiset ovat hävinneet vain yhden, ollen tälläkin hetkellä neljän ottelun voittoputkessa.

Kautensa KeuPassa aloittanut, tammikuussa TUTOon siirtynyt työteliäs hyökkääjä Niko Ahoniemi kertoo, että keuruulaisten suurimmat vahvuudet löytyvät joukkueen hyökkäysosastolta.

”KeuPa on erittäin vahva joukkue hyökkäyssuuntaan, siellä on paljon taitavia hyökkääjiä.”

Myös faktat tukevat Ahoniemen väitettä: KeuPa on 126 maalilla Mestiksen eniten maaleja tehnyt joukkue yhdessä TUTOn kanssa.

Suurinta vastuuta KeuPan tehoilusta on kantanut kokenut Markus Jokinen, joka on 21 tehdyllä maalilla Mestiksen maalipörssin kakkosena, TUTOn Aki Juuselan takana. Jokinen on toisella sijalla myös TUTO-kapteeni Niclas Luceniuksen johtamassa pistepörssissä. Suomi-sarjasta Liigaan asti ponnistaneen Jokisen lisäksi myös Jesse Pelamo sekä Helsingin IFK:ssa kiekko-oppinsa saanut Miro-Pekka Saarelainen ovat olleet kuluvalla kaudella kovassa iskussa.

Revanssin paikka

TUTO ja KeuPa kohtasivat syyskauden aikana kahdesti, KeuPan viedessä molemmat kohtaamiset nimiinsä maalierolla 6-3. Syyskauden kohtaamisten tehokkaimmiksi pelaajiksi nousivat jo aiemmin esiin nostetut Jokinen, Pelamo ja Saarelainen jotka iskivät kolme pistettä mieheen.

Lokakuun lopulla Keuruulla pelatussa ottelussa syöttöpisteen TUTOa vastaan keränneellä Ahoniemellä on selkeä käsitys siitä, millä aseilla TUTO lähtee kaatamaan sarjakärkeä.

”Pystymme kaatamaan KeuPan omalla rohkealla pelillä. Meidän pitää saada omat jäähyt minimiin ja haastaa heidän puolustajiaan, siellä piilee heidän heikkoutensa.”

Friman debytoi – Arkiomaa palaa sairastuvalta

Viidettä perättäistä kotivoittoaan jahtaava TUTO on viime aikoina ajautunut melkoiseen loukkaantumissumaan. Vaikka Ahoniemi myöntääkin loukkaantumisten vaikutuksen, ei hän suostu piiloutumaan niiden taakse.

”Totta kai se syö, että noin paljon on poissaolijoita, mutta ollaan me pienelläkin rosterilla näytetty, että pystytään kaatamaan kärkijengejä. Eli ei se mikään selitys ole, varsinkaan nyt kun on keskiviikkopeli ja ollaan saatu alkuviikko huilata.”

Turkulaisten iloksi loukkaantumistilanne on jo helpottamaan päin, sillä Eetu-Ville Arkiomaa palaa joukkueen kokoonpanoon huomisessa KeuPa-ottelussa, jonka lisäksi Tomi Wileniuksen ja Jarmo Jokilan tilannetta tarkkaillaan päivä kerrallaan.

Arkiomaan lisäksi TUTO saa hyökkäysosastolleen vahvistusta Kokkolan Hermeksessä kautensa aloittaneesta Nico Frimanista, joka tekee keskiviikkona ensiesiintymisensä TUTO-paidassa.
 

Mestiksessä urallaan kovaa jälkeä tehnyt Nico Friman debytoi TUTO-paidassa huomenna, kun sarjakärki KeuPa HT vierailee Marli Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput keskiviikon huippumatsiin voit hankkia TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää