Jasper Rannisto jatkaa TUTOn puolustuksessa

HIFK:n kasvatti Jasper Rannisto pelaa TUTOssa kaudella 2020-21. 19-vuotias puolustaja on ehtinyt urallaan edustamaan myös Suomea juniorimaajoukkueissa.

Rannisto siirtyi HIFK:n A-nuorista TUTO-paitaan helmikuussa. Hän ehti pelata TUTOn edustuksen mukana viisi peliä, mutta kausi loppui lyhyeen kun pudostupelit peruttiin koronatilanteen takia. Tulevan kesän Rannisto harjoittelee Tapparan mukana.

TUTO Hockeyn päävalmentaja Antti Virtanen näkee Rannistossa paljon potentiaalia ja pelaajan, jonka vauhti riittää nopeassa pelissä.

– Rannisto sai ensipuraisut miesten peleihin viime kauden lopussa. Molemmilla oli halu jatkoon. Poika miehistyy kesän Tampereella ja tulee elokuussa vankempana takaisin Kupittaalle. Luontainen peluri, joka löytää hyökkääjien lavat ja pystyy pelaamaan korkeassakin tempossa. Kesän miehistymisen jälkeen kamppailuvalmius miesten tasolla varmasti ottaa aimo harppauksen, joten Jasperista saadaan varmasti paljon irti talven mittaan.

Rannisto itse on mielissään jatkosta TUTOssa. Viime kausi sujui hyvin ja hän pääsi kokeilemaan myös miesten pelejä. Kauden loppuminen lyhyeen ja pudotuspelien peruutuminen jäi toki harmittamaan nuorta pakkia.

– Todella hyvin ja odottavaisin mielin tietenkin jatkan TUTOssa. Vähän pääsin jo haistelemaan millaista se meno on, niin tietää mitä on tulossa kun kausi alkaa.

– Viime kausi meni ihan hyvin. Pääsin ottamaan sen yhden stepin eteenpäin omalla uralla, kun pääsin TUTOon ja Mestikseen, vetämään nuo kauden viimeiset metrit. Ihan hyvältä tuntui pelata, mutta ainoa mikä harmittaa on se, että kausi loppui aika lyhyeen.

Rannisto kuvailee itseään kiekolliseksi pakiksi, jolla riittää vauhtia molempiin suuntiin. Viime kaudella Rannisto pelasi A-nuorten SM-liigaa sekä Mestistä. Suurimpana sarjojen välisenä erona hän näkee  kamppailupelaamisen ja pelinrakennuksen.

– Kamppailuvoimakkuus on ehkä se isoin asia, joka nuorten pelien ja Mestiksen välillä erottuu. Peli on Mestiksessä vähän järkevämpää, kun ei ole sellaista puskemista, että yksin lähdetäisiin viemään kiekkoa, vaan koetetaan enemmän rytmittää peliä ja sitä kautta lähteä hyökkää viisikkona.

– Sanoisin, että olen enemmän kiekollinen pakki ja ihan hyvin luistelevakin. Mutta pystyn myös kamppailemaan ja olen vähän niinkuin kaksisuuntainen puolustaja.

Edelliskauden Rannisto pelasi Kanadassa Quebecin junioriliigaa. Pohjois-Amerikasta tarttui mukaan oppia kamppailupelistä sekä kokemusta erilaisesta jääkiekkokulttuurista.

– Kanada oli hieno kokemus! Näki vähän maailmaa ja oppi taas uusia asioita sieltä. Opin kamppailupelaamista, kun siellä on tietenkin vähän eri pelityyli, jota pääsi sitten treenaamaan. Ja tietenkin oli eri kulttuuri, niin se avasi silmiä, että siellä tehdään asiat vähän eri lailla, joten koetan ottaa niitä mukaan omaan tekemiseen täällä Suomessakin.

Rannisto harjoittelee kesän Tapparan mukana, ja kehityshaluinen nuori pakki haluaakin vakiinnuttaa paikkansa miesten peleissä ensi kaudella ja pitää tavoitteet korkealla.   

– Tavoitteena on ottaa taas askel eteenpäin ja toivon mukaan joku liigajoukkuekin pitäisi kiikareissa. 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää