Jarmo Jokila palaa TUTOon!

TUTO saa riveihinsä kovan vahvistuksen, kun alkukauden ajan MAC Budapestin joukkueessa monikansallista Erste Ligaa pelannut Jarmo Jokila palaa Kupittaalle. 31-vuotiaan Jokilan sopimus kattaa loppukauden.

Paluu Kupittaalle

Jarmo Jokila on TUTOn seuraajille tuttu pelaaja, sillä hän on edustanut seuraa aiemmin kolmesti urallaan. Kausilla 2004-2005 ja 2005-2006 Jokila pelasi Kupittaalla lainalla, kun taas kaudella 2008-2009 hän kuului TUTOn omiin sopimuspelaajiin. Tuolla kyseisellä kaudella Jokila voitti myös koko Mestiksen pistepörssin, kun hän takoi 44 runkosarjaottelussa hurjat 57 tehopistettä (20+37).

Tuon kauden jälkeen Jokila on viettänyt todellista kiekkoammattilaisen elämää, sillä viimeisen yhdeksän kauden aikana hän on edustanut peräti kahtatoista eri seuraa. Mukaan on mahtunut muun muassa liigaotteluita SaiPassa, Tanskan mestaruus Sonderjyskessä sekä lähes sata ottelua Puolan pääsarjassa.
 

”Huippupelimies jonka paluu TUTO-paitaan on merkittävä juttu”

Jokila on pelaaja, joka on totuttu näkemään Mestiksen pistepörssin kärkitaisteluissa: 173 Mestis-ottelua ovat tuottaneet Jokilalle muhkeat 156 (67+89) tehopistettä. TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola onkin innoissaan kaudella 2008-2009 Mestiksen parhaaksi pelaajaksi valitun Jokilan kotiinpaluusta. Aittola myös kertoo, ettei Jokilan paluu Kupittaalle missään nimessä tapahtunut hetken mielijohteesta.

”Oikeastaan voin sanoa, että keskustelu Jokilan kanssa TUTO-paitaan paluusta on kestänyt sellaiset 6,5 vuotta, ja nyt päästiin vihdoin maaliin asti. Jokila on viime vuodet vetänyt leijonanosan kaudesta ulkomailla, mutta on tiedossa, että kyseessä on huippupelimies, jonka paluu TUTO-paitaan on merkittävä juttu.”

Jokilan ulkomailla viettämien kausien aikana Mestis on muuttunut melkoisesti, mutta Aittola uskoo Jokilan sopeutuvan tähänkin tilanteeseen.

”Mies on hyvässä kunnossa. Toki jonkin verran on alkuun odotettavissa sopeutumisen kanssa tekemistä, Mestis kun on muuttunut turboahdetuksi luistelusarjaksi viime kausina. Mutta huippupelaaja selvittää kyllä sen puolen.”

Aittola kertoo, että pitkäaikaisten neuvotteluiden maaliin viemistä helpottivat siviilipuolen asioiden paikalleen loksahtaminen.

”Isoa roolia siirrossa näytteli se, että Jokilalle saatiin järjestettyä työpaikka Turun alueelta. Siirto on ollut vireillä jo jonkin aikaa, ja nyt kun kaikki asiat ovat järjestyksessä, saatiin se vihdoin vietyä maaliin.”

Loppuun Aittola lisää, että tämänhetkisen loukkaantumistilanteen vuoksi Jokilan hankinta tulee äärimmäisen hyvään paikkaan.

”Täytyy muistaa, että meillä on kaksi merkittävää runkopelaajaa (Manu Honkanen ja Timi Lahtinen) ollut pitkään sivussa, ja heidän lisäksi tällä hetkellä myös Aki Keinänen ja Tomi Wilenius ovat sairastuvalle, joten joukkueen vahvistaminen oli sikäli varsin selvä yhtälö.”

Innolla takaisin kaukaloon

Jokila debytoi TUTO-paidassa mahdollisesti jo keskiviikon vierasottelussa Heinolassa, mikäli paperiasiat saadaan ajoissa kuntoon. Kotidebyyttinsä mies tulee tekemään perjantaina (12.1.) pelattavassa revanssiviikonlopun ensimmäisessä ottelussa, jossa TUTOn vieraaksi saapuu viime kevään välieristä tuttu K-Vantaa.

Jokila itse odottaa jo innolla, että pääsee pukemaan TUTO-paidan jälleen päälleen.

”Hienoa palata taas TUTO-paitaan. TUTO on aina pelannut iloista kiekkoa, ja täällä hommat toimivat myös kaukalon ulkopuolella. Odotan jo innolla ensimmäisiä pelejä!”

Jokila esittäytyy Marli Areenan kotiyleisölle ensimmäisen kerran tulevana perjantaina (12.1.), kun K-Vantaa vierailee Kupittaalla. Edullisemmat ennakkoliput perjantain matsiin voit hankkia TÄSTÄ!
 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää