Ismo Lehkoselle kolmen vuoden jatkosopimus

Kupittaan Marli Areenalta kuului tiistaina iloisia uutisia, kun päävalmentaja Ismo Lehkonen kirjoitti nimensä kolmen vuoden jatkosopimukseen. Lehkosen edellinen pesti TUTOn peräsimessä vuosina 2004-2008 päättyi viimeisenä kautena Mestiksen mestaruuteen.

Lehkosella oli selvä visio jatkostaan jo viime keväänä, kun hän kirjoitti vuoden sopimuksen TUTOn kanssa. 

Halusin katsoa ensin vuoden verran, mihin suuntaan seura on oikeasti menossa sekä toimiston puolella että urheilullisesti. Heti ensimmäisestä päivästä alkaen näki, että täällä tehdään raakaa työtä niin pelaajien kuin seurankin eteen. Tämä on kaikilta osin tiimityötä ja ajatuksemme on kaikilla sama. Haluamme mahdollisimman turkulaisen joukkueen ja luoda pelaajille hyvät puitteet harjoitteluun sekä kehittymiseen uralla”, Ika kertoo.

Pitkäjänteisyydellä ja laadulla seuraavalle tasolle

Armottomana ja vaativana valmentajana tunnettu Lehkonen tietää, ettei oikotietä menestykseen ole, vaan se vaatii kaikilta pitkäjänteisyyttä sekä kovaa työntekoa.

”Menestyvää joukkuetta ei rakenneta vuodessa eikä kahdessa, vaan pitää olla pitkäjänteisyyttä ja laatua, että päästään seuraavalle tasolle. Urheilullinen puoli pitää saada taloudellisesti kannattavalle puolelle ja samalla tuottaa turkulaisia pelaajia. Raha auttaa aina, mutta se ei tee ketään autuaaksi. On meidän laadustamme kiinni, miten pystymme kehittämään pelaajia, että he pääsevät seuraavalle tasolle”, jatkaa Lehkonen.

Joukkueen rakentaminen on koko ajan käynnissä ja katseita on jo suunnattu myös tulevaan.

”Käännämme koko ajan kiviä ja etsimme uusia pelaajia joukkueeseen. Eikä se ole mikään salaisuus, että olemme paluumuuttajista enemmän kuin kiinnostuneita”, Ika viittaa muun muassa Aki Uusikartanon ja Timo Pärssisen kaltaisten pelaajien suuntaan.

”Ikalla poikkeuksellista osaamista”

TUTO Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää on tyytyväinen jatkosopimusneuvotteluiden lopputulokseen.

”TUTOn tavoitteena on pelata maamme ylimmällä sarjatasolla, kuitenkin säilyttäen oman identiteettinsä. Ikalla on poikkeuksellista osaamista kehittää pelaajia ja ulosmitata heistä paras tulos illasta toiseen. Lisäksi Lehkosen jääkiekko on siitä mielenkiintoinen kombinaatio, että se on sekä viihdyttävää että voittavaa.”

Eilen nimetyssä nuorten maajoukkueessa oli mukana kaksi TUTOa edustavaa pelaajaa (Mikko Lehtonen ja Aleksi Rutanen), eikä se ole Haanpään mukaan sattumaa.

”Jotta voimme unelmoida menestyksestä Liigassa, meidän tulee laittaa organisaation urheilullinen puoli kuntoon. Se työ on nyt parhaissa mahdollisissa käsissä. Tällä sopimuksella varmistamme ja takaamme valmennuksen osaamisen ja laadun tuleviksi vuosiksi, sekä pidämme TUTOn erittäin houkuttelevana vaihtoehtona pelaajienkin silmissä”, päättää Haanpää.

51-vuotias Lehkonen on valmentanut urallaan TUTOn lisäksi SM-liigassa HIFK:ta, Rauman Lukkoa, HPK:ta ja Jokereita. Mestiksessä Ika on koutsannut myös KooKoota ja kansainvälisen jääkiekon puolella Viron maajoukkuetta.

 

TUTO Hockey – HCK Marli Areenalla huomenna keskiviikkona klo 18.30. Osta liput ennakkoon edullisemmin TÄSTÄ!

 

Ismo ”Ika” Lehkonen jatkaa TUTOn peräsimessä.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää