Ismo Lehkonen ”olen tutolaisuudesta todella ylpeä”

TUTO Hockeyn penkin taakse saapui viiden vuoden tauon jälkeen turkulaisille ja ennen kaikkea tutolaisille tuttu mies Ismo ”Ika” Lehkonen. Ika keräsi kamppeet perheen uudesta kodista Kuopiosta hyvin nopeasti, kun soitto TUTOsta tuli. – Päätös oli erittäin helppo, toimitusjohtaja Timo Kinnunen oli valmennettavani aikoinaan, joten hän tietää tasan tarkkaa minkälaisen pelimannen hän palkkasi. Viihdyin tosi hyvin jo viime kerralla TUTOssa, joten olo on kuin kotiin olisi palanut, sanoo Lehkonen.

Ennen viime kertaista neljän vuoden TUTO visiittiä, joka päättyi mestaruuteen, Ika valmensi liigassa HPK:ta, HIFK:ta ja Lukkoa kuuden vuoden ajan. TUTOn mestaruusvuoden jälkeen Ika suuntasi Jokereihin Glen Hanlonin avuksi, jonka jälkeen matka vei Kookoon penkin taakse. Siellä tiet erosivat vuosi sitten tammikuussa. 

– Olen seurannut TUTOsta lähtöni jälkeen erittäin tiiviisti seuran edesottamuksia. Otteluita olen nähnyt viime kaudella paikanpäältä ja netistä kymmeniä, joten jonkinlainen tieto on jo karttunut mille pelipaikoille vahvistuksia tullaan hakemaan. Haluan antaa mahdollisuuden entisille tutolaisille ja omille junioreillemme. Tutolaisuus on tärkeää, pitää olla sydäntä pelata omalle seuralleen ja olla ylpeä siitä. Itse ainakin olen todella ylpeä siitä, että saan olla taas osana tätä mahtavaa tutolaisuutta, sanoo Lehkonen.

Junioreille rakennetaan polku edustusjoukkueeseen

Koko valmentajauran ajan Ika on pitänyt juniorityön merkityksen kaikkein tärkeimpänä seikkana, jolla luodaan pohja menestykselle.

– Millään ostojoukkueella ei pärjätä, se on fakta. Omista junioreista pitää jalostaa pelaajia edustusjoukkueen käyttöön, jolla luodaan pitkäjänteisyyttä. Tulen kauden aikana vierailemaan useasti juniorijoukkueiden harjoituksissa ja vanhempainilloissa kertomassa mitä työ huipulle vaatii. Tulen nostamaan jopa B-ja C-junioreista pelaajia edustusjoukkueen harjoituksiin, jotta he näkevät millainen polku on tallattavana seuran edustusjoukkueeseen, sanoo Lehkonen.

Valmistautuminen ensi kauteen alkaa nyt

Ensi kauden joukkuetta alettiin kasamaan jo hyvissä ajoin ja runko alkaa olla valmiina tulevaa kautta ajatellen. Ikalla on jo selvä visio siitä millaista kiekkoa Marli Areenalla tullaan ensi kaudella näkemään.

-Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tullaan varmasti näkemään – fyysisyyttä unohtamatta. Meidän pitää herättää tunteita maksavalle yleisölle tavalla tai toisella ja olla sitkeitä ja pelottavia tarvittaessa, pamauttaa Lehkonen.

Valmistautuminen tulevaan kauteen alkaa tänään (perjantaina), kun joukkue kokoontuu ensimmäisen kerran yhteen Marli Areenalla.

– Aloitamme kuivaharjoittelulla, jonka jälkeen siirrymme jäälle. Käymme heti läpi pelaajien kanssa mitä tuleva kesä pitää kokonaisuutena sisällä. Pyrimme olemaan koko kesäharjoitteluajan jäällä kolmesti viikossa kuivaharjoittelun ohella. Työntäyteinen kesä tästä on tulossa, päättää Lehkonen.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää