Iloisia sopimusuutisia: Antti Virtanen TUTO Hockeyn luotsina ensi kaudellakin

Myös Tommi Elomo jatkaa A-nuorten päävalmentajana. Haastattelussa sivutaan mennyttä kautta ja käännetään katse kohti tulevia koitoksia.

TUTO Hockey ottaa ison harppauksen seuraavaan kauteen valmistautumisessa, kun valmennuksen sopimuspapereihin saatiin nimet sekä Antti Virtaselta että Tommi Elomolta. Vaikka kausi keskeytyikin ikävästi, puhuivat kummankin tekijän näytöt selkeästi jatkon puolesta.

– Yhteistyö edustuksen ja A-nuorten välillä on toiminut erinomaisesti. Tavoitteenamme on tarjota pelaajille Mestiksen parhaat olosuhteet, joissa sekä puitteet että valmennus ovat kunnossa. Virtasen ja Elomon jatkosopimukset ovat ensimmäinen askel tässä projektissa, sanoo TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen.

Virtanen sai viime kaudella lentävän lähdön päävalmentajan pestiin, kun Miika Elomo siirtyi valmennustehtäviin Norjaan. Ensimmäinen kausi kasvattajaseuran edustusjoukkueen luotsina sujui kaikin puolin hyvin.

– Kokonaisuuden hallinnassa oli hieman opettelemista, mutta loistava tiimityö koko valmennusryhmän kesken auttoi kyllä huomattavasti. Ensi kaudelle lähdetäänkin sitten vuoden kokeneempana ja kokonaisvaltaisemmalla suunnitelmalla, Virtanen avaa.

Toimiva yhteistyö muiden joukkueiden kanssa on tuonut TUTO Hockeyn riveihin tällä kaudella monia lahjakkaita pelaajia. Ja lisää on luvassa.

– Tapparan kanssa tehtävä yhteistyö on toiminut erittäin hyvin. Olemme saaneet pelaajia yhdestä Liigan parhaista organisaatioista, tarjonneet heille pelimahdollisuuksia ja saaneet samalla omaan arkeemme ammattimaisuutta. Tietenkin myös TPS:n kanssa homma toimi hyvin viime vuonna, ja näen, että näin on jatkossakin, Virtanen syventää.

Menneellä kaudella TUTOn vauhdikas pelityyli sytytti katsojat ja houkutti hallille monia uusiakin jääkiekon ystäviä. Syksyllä jäällä tullaan näkemään ainakin monia mielenkiintoisia debytantteja.

– Tulemme hyödyntämään joukkueessa vahvasti A-nuoria, panostaen samalla pysyvämpään sapluunaan. Peleihin mennään joukkueen ehdoilla ja vahvuuksilla, mutta ei me missään träpissä ruveta seisomaan, Virtanen toteaa.

Ulkomaailmassa vallitsevasta erityistilanteesta huolimatta Kupittaalla ollaan jo pitkällä tulevan joukkueen rakentamisessa.

– Tällä hetkellä tarjoamme pelaajille räätälöityjä harjoitusohjelmia, joiden toteutumista seuraamme aktiivisesti. Joukkueen runko alkaa olla jo kasassa, vaikka kynttilät vielä puuttuvat synttärikakusta, Virtanen summaa.

A-nuorten valmennus valmiina kovatasoiseen sarjaan

TUTO Hockey lähtee Nuorten SM-liigan seuraavaan kauteen peräsimessään tuttu mies. Tommi Elomon johdolla sarjapaikka varmistettiin ja piikkipaikka alemmassa jatkosarjassa jäi muutamista voitosta kiinni.

– Viime kaudella joukkue oli välillä aika lukossa ja tuuriakin tuntui puuttuvan. Onneksi rentous palasi alemmassa loppusarjassa ja tunnelma vapautui, Elomo pohdiskelee.

Koronatilanne on luonnollisesti vaikuttanut myös A-nuorten joukkueeseen. Taustalla tapahtuu kuitenkin koko ajan.

– Seuraavan kauden suunnitelmat on laadittu ja pelaajat treenaavat tällä hetkellä itsenäisesti. Kaikki tietävät, että syksyn kovia koitoksia varten pitää olla kunnossa, Elomo jatkaa.

Nuorten pelit ovat monelle katsojalle paras paikka nähdä tulevaisuuden lupauksia tositoimissa. Näin on myös TUTOn peleissä.

– Joukkueestamme kannattaa pistää merkille vaikkapa nuori maalivahtimme Lukas Klika, jolla on potentiaalia vaikka mihin. Kenttäpelaajista taas esimerkiksi Manu Räty osoitti jo viime kaudella arvonsa ja kykynsä myös Mestis-tasolla, Elomo vinkkaa.

TUTO Hockey julkaisee muut valmennustiimin nimet, kun sopimukset ovat valmiita. Uusia pelaajauutisiakin on luvassa, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää