Hyvärinen jatkaa TUTOssa – ”Täytän vaikka mehupulloja Essin kanssa”

 

TUTO Hockey on solminut jatkosopimuksen hyökkääjä Mika-Matti Hyvärisen kanssa. Ikitaistelijana tunnettu 26-vuotias laitahyökkääjä aloittaa syksyllä kolmannen kautensa TUTOssa. Sopimus on pituudeltaan yksivuotinen.

 

Hyvillä fiiliksillä kohti tulevaa

Kaudeksi 2015-2016 Savonlinnasta Turkuun saapunut Mika-Matti Hyvärinen jatkaa Kupittaalle saapuvan jääkiekkokansan viihdyttämistä myös kaudella 2017-2018. Ja mikä tärkeinä, hän jatkaa nimenomaan kotijoukkueen riveissä. Mies itse on tyytyväinen tuoreen jatkosopimuksen johdosta.

”Hyvät fiilikset totta kai! Vähän myös helpottuneet fiilikset, kun saatiin homma vihdoin maaliin. Ei tarvitse enää sopimushommia miettiä.”

Omien sanojensa mukaan mestaruuden voittaminen oli suurin tekijä siinä, että Hyvärinen jatkaa ensi kaudellakin TUTOssa. Myös muilla tärkeillä tekijöillä oli vaikutusta päätöksenteossa.

”Mulle oli uusi tilanne, että oli pelkästään houkuttelevia vaihtoehtoja tulevalle vuodella. Se että meillä on realistinen mahdollisuus voittaa mestaruus, oli suurin syy miksi Turkuun jäin. Sen lisäksi joukkueessa pelaa monta hyvää ystävää, ja olen viihtynyt tosi hyvin Turussa.”

 

Viime kaudesta jäi paha maku

Kuluneella kaudella Hyvärinen puki TUTO-paidan päälleen kaikkiaan 48 runkosarja- ja pudotuspeliottelussa, joissa hän keräsi yhteensä seitsemän tehopistettä. Etenkin pudotuspeleissä kuopiolaislähtöinen hyökkääjä oli elementissään, raastaessaan Daltonin veljeksiksi ristityn kentällisen toisena laiturina. Hyvärisen kovasta taistelusta ja pirteästä keväästä huolimatta TUTOn kausi jatkui välierätappion myötä pronssipelissä. Hyväriselle itselle kaudesta jäi paljon hampaan koloon.

”Huono maku jäi. Lopullinen sijoitus oli iso pettymys. Isossa kuvassa pelattiin tosi hyvä kausi, mutta ei saatu sitä mitä haluttiin.”

Loppukauden pirteät otteet miellyttivät myös TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolaa, joka muistuttaa, että Hyvärisellä on viime vuosien aikana ollut omat haasteensa.

”Pitää muistaa, että Hyvärisellä on ollut vaikeuksia loukkaantumisten kanssa, ja oikeastaan vasta kuluneen kauden viimeisen kolmen kuukauden aikana alettiin kentällä nähdä sitä Hyväristä, joka hän parhaimmillaan on.”

 

Kaikki roolit käyvät, kunhan joukkue voittaa

Hyvärinen on tunnettu joukkuepelaajana, jonka tahtotaso ja voitonnälkä ovat äärimmäisen korkealla. Hän kertookin olevansa valmis mihin tahansa rooliin, joka hyödyttää omaa joukkuetta.

”Voittaminen on ainut asia mikä kiinnostaa. Mulla ei ole ikinä ollut henkilökohtaisia tavoitteita. Totta kai itsekin haluaa pelata mahdollisimman hyvin, tehdä paljon pisteitä yms. mutta mä täytän vaikka mehupulloja ”Essin” (huoltaja Esa Heinonen) kanssa, tai teen muita sirkustemppuja, jos se auttaa joukkuetta.”

Myös Aittola allekirjoittaa täysin kuvauksen tinkimättömästä joukkuepelaajasta.

”Sellaisia adjektiiveja ei löydy, joilla voisi täysin kuvailla Hyvärisen arvon joukkuepelaajana ja ihmisenä. Jokaisena hetkenä jokaisella solullaan joukkueen eteen elävä ja hengittävä jätkä, joka on meille äärimmäisen arvokas.”

Vaikka ”Pena” lempinimestään tunnettu Hyvärinen onkin niin sanottu haalariosaston pelaaja, on hänellä Aittolan mukaan rutkasti potentiaalia myös tuloksen tekoon.

”Parhaimmillaan ”Pena” on iskenyt Mestiksessä 19 pistettä kaudessa, joten pisteitäkin häneltä odotetaan.”

 

Rullakiekkoa, golfia ja harjoittelua

Kesäaikana Hyvärisen kalenteri täyttyy jääkiekkoilijalle ominaiseen tapaan pääosin harjoittelusta, mutta mahtuu hänen kesäänsä myös muita asioita.

”Ei mitään erikoista. Treenataan, pelataan rullakiekkokausi loppuun viikonloppuna, tehdään vähän töitä, nähdään kavereita ja jos muutaman kierroksen ehtisi myös golfia pelaamaan. Tyttöystävää ei myöskään passaa tästä listasta unohtaa! Tässä vaiheessa vielä pitää myös nauttia vapaista ja Suomen kesästä!”

 

Paluun tekevän TUTO-kortin avulla voit nähdä ”Pena” Hyvärisen ja muut loppuun asti taistelevat TUTO-soturit ensi kaudella vain 99 eurolla. Katso lisätiedot kortista TÄSTÄ ja tilaa omasi jo nyt! 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää