Hyökkäyspäässä loistava Karri Forsblom tähtää ammattilaisuuteen – ”Hauskempaa työtä on vaikea keksiä!”

19-vuotias hyökkääjälupaus Karri Forsblom on LeKin kasvatti, joka on viettänyt viime vuodet Tampereen Tapparan organisaatiossa. Tulevalla kaudella mies kuitenkin suuntaa Pirkanmaan ulkopuolelle, kun hän pukee ylleen TUTOn peliasun.

Karri Forsblom vietti varhaiset juniorivuotensa lempääläläisen LeKin organisaatiossa. Kaudeksi 2014-2015 hän kuitenkin siirtyi parempien kehittymismahdollisuuksien perässä Tampereelle ja Tapparaan. Hakametsän siimeksessä vietetyt neljä kautta auttoivat nuorta hyökkääjää hänen omien sanojensa mukaan valtavasti eteenpäin

”Tapparassa vietetty aika oli urheilijana kasvun aikaa. Siellä sain ekaa kertaa tuntea, miltä pelaaminen tosissaan tuntuu ja miten kuuluisi harjoitella. Muutaman vuoden aikana sain monia hyviä kavereita ja hyviä kokemuksia.”

Kaksijakoinen kausi

Viime kaudella Forsblom oli yksi Tapparan A-nuorten tärkeimmistä palasista. 53 ottelussa tehot 13+23=36 iskenyt Forsblom oli Tapparan toiseksi tehokkain pelaaja, mutta siitä huolimatta kaudesta jäi jonkin verran hampaankoloon.

”Fiilis oli tietenkin pettynyt kauden jälkeen, kun mahdollinen ensimmäinen SM-mitali jäi niukasti saavuttamatta. Mutta kokonaisuutena kausi oli joukkueena hyvä. Omasta pelaamisesta jäi myös vähän kaksijakoinen fiilis, kun tilastollisesti kausi meni ihan hyvin, mutta samalla tuntui, että vastuu joukkueessa jäi vähän pienemmäksi, kun etukäteen olin ajatellut.”

Läpimurto tähtäimessä Turkuun

Koko aiemman uransa Pirkanmaalla viettänyt Forsblom kääntää urallaan uuden lehden tulevana syksynä, kun hän aloittaa ensimmäisen kautensa Nuorten SM-liigassa pelaavassa TUTOn A-nuorten joukkueessa. Turkuun Forsblom saapuu hyvillä mielin.

”TUTOon saavun todella odottavaisin mielin ja tietenkin sillä asenteella, että saisi ensi kaudesta mahdollisimman paljon irti niin tuloksellisesti kuin myös kehityksellisesti. Totta kai tavoitteena on myös päästä pelaamaan miesten pelejä edustuksen mukana ja saada viime kautta parempi kausi alle.”

TUTOn lisäksi myös Turku itsessään on tehnyt 19-vuotiaaseen hyökkääjään vaikutuksen.

”Turusta olen kuullut pelkkää hyvää ja pari viikkoa täällä asuneena olen kyllä tykännyt kovasti Turust ja turkulaisist.”

Tavoitteena ammattilaisuus

Kuten viime kauden pisteet kertovat, on Forsblom hyökkäyspäässä todellinen uhka. Myös mies itse kertoo hyökkäyspelaamisen olevan hänen suurin vahvuutensa.

”Vahvuuteni löytyvät varmasti pitkälti hyökkäyspäästä ja siellä etenkin tietynlainen oveluus ja syöttötaito ovat vahvuuksiani. Myöskään kiekon kanssa en tee usein huonoja ratkaisuja. Eniten kehitettävää on ehdottomasti luistelussa.”

Vahvuuksien ja kehityskohtien lisäksi Forsblomilta löytyy selkeä tavoite siitä, mihin hän jääkiekkourallaan tähtää.

”Tulevaisuudessa tavoitteena on tietenkin se, että saisi tehtyä jääkiekosta ammatin. Sen hauskempaa työtä on vaikea keksiä!”

Teksti: Jyri Sulander

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää