Huomenna se alkaa – A-nuoret hyökkäävät Ässien kimppuun

Jokaista peliä lähdetään voittamaan

TUTOn osalta Nuorten SM-liigan runkosarja pyörähtää käyntiin huomenna, kun kiekko putoaa Porissa jäähän klo 18:30. Vastus sarja-avauksessa on äärimmäisen kova, sillä huomisen ottelun kotijoukkue Ässät nappasi viime kauden päätteeksi Nuorten SM-liigan hopeiset mitalit. Vastustajan tason tunnustaa myös TUTOn A-nuorten päävalmentajana toimiva Elmo Aittola.

”Ässät on pelillisesti hyvin valmennettu joukkue, joka on etenkin viisikkotasolla erinomainen ryhmä. Lisäksi he saavat varmasti Liigasta vahvistuksia.”

Kovasta vastustajasta huolimatta TUTO A ei Aittolan mukaan lähde Nuorten SM-liigaan kumartelemaan vastustajia, vaan taistelemaan voitoista.

”Kyllähän odotuksena on lähteä jokaisessa pelissä taistelemaan voitosta. 35 ottelua on sellainen määrä, että sen jälkeen kasassa oleva pistemäärä ei valehtele tasosta.”

 

Paluu entiseen kotihalliin

TUTO-pelaajista Markus Raita, Miikka Huhtala ja Aleksi Halme ovat urallaan edustaneet Ässien juniorijoukkueita, joten kolmikolla on edessään paluu tuttuun halliin. Viime kauden päätteeksi USHL-liigan mestaruutta Chicago Steelin paidassa juhlinut Halme palaa Isomäki Areenalle innoissaan.

”Totta kai se herättää hyviä fiiliksiä, sillä Porissa on ollut aina hienoa pelata. Menen sinne nyt ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen paidassa, joten varmasti tulee olemaan vauhdikas ottelu ja kova sarja-avaus!”

Harjoitusotteluissa TUTOn A-nuorten parhaimmistoon kuulunut Halme pääsi debytoimaan TUTOn edustusjoukkueen riveissä viime keskiviikkona Espoo Unitedia vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Heti avausottelussaan maalin iskenyt hyökkääjä on kuluneeseen harjoituskauteen tyytyväinen.

”Mielestäni harjoituskauden ottelut ovat sujuneet nousujohteisesti sekä joukkueelta että itseltäni. Olen saanut itsekin onnistumisia, ja pisteiden myötä on tullut itseluottamusta. Hienoa että on päässyt näyttämään myös edustusjoukkueessa nuorena pelaajana.” 

 

Ennakkoluulottomuus joukkueen aseena

Aiempina vuosina TUTOn A-nuoret ovat lähteneet Nuorten Mestikseen ennakkosuosikin asemasta. Nousu Nuorten SM-liigaan on kuitenkin kääntänyt lähtökohdat päälaelleen, TUTOn lähtiessä kauteen haastajana. Haastajan roolista huolimatta TUTO lähtee ennakkoluulottomasti kohti uutta kautta. Aittolan mukaan se onkin yksi joukkueen suurimmista vahvuuksista.

”Yhtenäisyys, ennakkoluulottomuus ja oman yhteisen tavan kautta toimiminen ovat meidän suurimpia vahvuuksia.”

 

Kotiavauksessa kovin mahdollinen vastus

TUTO A aloittaa kautensa kolmella perättäisellä vierasottelulla, kun Porissa pelattavan sarja-avauksen jälkeen ohjelmassa ovat vierailut Vaasaan ja Ouluun. Kauden avaaminen lyhyellä vieraskiertueella ei tuota ylimääräistä päänvaivaa Aittolalle.

”Oikeastaan ihan sama. Kun pelataan 35 peliä alle neljässä kuukaudessa, niin siinä tulee kaikenlaisia putkia kotona ja vieraissa. Jos pisteitä haluaa saada tarpeeksi kasaan, tarvitsee niitä kerätä jokaiselta.”

Marli Areenalla joukkue pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa keskiviikkona 6.9., jolloin Turkuun saapuu A-nuorten hallitseva Suomen mestari Hämeenlinnan Pallokerho. Kevään mestarijoukkueen kohtaaminen heti kotiavauksessa saa Aittolan innostumaan.

”Älyttömän hienoja fiiliksiä se herättää. Kyllähän jengit ovat muuttuneet, mutta Kerho on vuodesta toiseen ollut A:ssa kova, joten parempaa vastustajaa ei voi tulla aloittamaan pelejä Marli Areenalla.”

 

 

Historiallisen kauden aloittavan TUTOn A-nuorten ensimmäiseen kotiotteluun on aikaa vielä reilu viikko. Se tarkoittaa sitä, että SINULLA on vielä aikaa tilata itsellesi TUTO-kortti, jolla näet kaikki A-nuorten ja edustusjoukkueen runkosarjan kotiottelut vain 99€ hintaan! Oman korttisi voit tilata TÄSTÄ.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää