Historiallinen ilta Mestiksessä – ottelu pelattiin kahdessa hallissa!

8.3.2023 jää ehdottomasti TUTOn historiankirjoihin poikkeuksellisten tapahtumien johdosta. Kun Mestis-ottelua Imatran Ketterää vastaan oli pelattu jo muutama erä ja pelikello näytti aikaa 51:19, Rajupaja Areenan jää petti ja selvisi, ettei ottelua voitu enää jatkaa TUTOn kotihallissa. Peli oli jään pettäessä tilanteessa 2-2.

Saimme tuomaristolta tässä vaiheessa tiedon, ettei ottelua voida turvallisesti saattaa loppuun. Lähdimme siis selvittämään vaihtoehtoja ottelun loppuun viemiselle. Koska harjoitushallin kaukalo ei täytä Mestiksen standardeja, ottelua ei voitu siirtää käytävän toiselle puolelle. Saimme nopealla aikataululla järjestettyä jääaikaa Gatorade Centeristä, ja aloitimme organisoimaan siirtoa Turun toiselle puolelle” kertoo urheilukoordinaattori Jouni Virpiö.

Pakkasimme tavarat ja lähdimme siirtymään kohti illan toista näyttämöä. Ketterä liikkui bussilla ja TUTOn pelurit pääsivät paikalle kimppakyydeillä. Siitä on todennäköisesti aikaa kun nämä kiekkoilijat ovat varusteet päällä poistuneet jäähallilta, mutta varmasti kaikkine muuttujineen ikimuistoinen kokemus jokaiselle asianomaiselle” Virpiö jatkaa.

Joukkueet ja aavistuksen verran yleisöä löysivät uudelle areenalle, ja viimeiset noin kahdeksan minuuttia pelattiin siis täysin toisella puolella Turkua, missä peli aloitettiin. Tämä kuitenkin vain sytytti kotijoukkueen, joka ehti pelin loppuun iskeä vastustajan verkkoon vielä kolme maalia. Peli päättyi kotijoukkueen 5-2 voittoon.

Erityismaininta Jesper Larinmaalle, joka teki harvinaisen tempun tehdessään tässä merkillisessä ottelussa hattutempun siten, että maaleista kaksi syntyi Rajupaja Areenalla Kupittaalla, ja viimeinen Gatorade Centerissä Artukaisissa.

Kuva: Hannu Tuominen

Pahoittelemme, että tiedotus Rajupaja Areenalla ei tavoittanut kaikkia katsojia. Selvitystyö oli jonkin aikaa kesken, eikä infoa ollut mahdollista välittömästi antaa. Osa yleisöstä ehti valitettavasti poistua hallista ennen tiedon saamista, suuret pahoittelumme!

Haluamme myös muistuttaa, että jään kunnosta vastaa halliyhtiö, jolta TUTO ostaa ottelukelpoisen jään. Etukäteen ei ollut tietoa mahdollisesta ongelmatilanteesta, ja siksi tilanteessa pyrittiin löytämään paras mahdollinen ratkaisu sarjan sääntöjen osoittamien puitteiden raameissa, jotta ottelu saatiin ratkaistua.

Kuva: Erik Kokki

Suuret kiitokset vielä vastustajalle Ketterälle ja Gatorade Centerille, että ottelu saatiin pelattua loppuun eilen. Erityiskiitokset myös kaikille, jotka mahdollistivat tapahtumat molemmilla halleilla, sekä mahtavalle yleisölle!

Putki- ja kylmäainemiehet ovat tehneet taikojaan, ja Rajupaja Areenan jää on perjantaina jälleen ensiluokkaisessa kunnossa. Huomenna perjantaina siis näillä näkymin pelataan Kupittaalla normaalisti, kun vastaan luistelee Kajaanin Hokki.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää