Historiallinen finaali Kupittaalla – ”Todella kova kiima ottaa ensimmäinen pytty tälle kaudelle”

TUTO Hockey pelaa tulevana perjantaina ensimmäisen finaaliottelunsa sitten kultajuhliin huipentuneen kevään 2008 jälkeen. Kyseessä on 46 vuoden tauon jälkeen paluun kotimaiseen kiekkokalenteriin tehneen Suomen Cupin finaali, jossa TUTO saa vastaansa Mestiksen hallitsevan mestarin, SaPKon. 

 

Kahden kovan kohtaaminen

Perjantaina Marli Areenalla päästään kiinni todelliseen juhlatunnelmaan, kun TUTO ja SaPKo iskevät yhteen historiallisessa Suomen Cupin finaalissa. Edellisen kerran vuonna 1971 pelatun cupin modernin version finaali saa TUTO-hyökkääjä Tomi Wileniuksen ja koko muun joukkueen syttymään toden teolla.

”Hyvillä fiiliksillä finaalia kohti. Joukkueella on todella kova kiima ottaa tästä ensimmäinen pytty tälle kaudelle.”

Finaalissa vastakkain asettuvat joukkueen kohtasivat viime kauden runkosarjassa neljästi, molempien viedessä kaksi voittoa nimiinsä. Keskinäisissä kohtaamisissa esiin nousivat etenkin neljä pistettä mieheen iskeneet Timi Lahtinen ja Aki Keinänen, jotka pukevat TUTO-paidan päälleen tälläkin kaudella.

Viime kaudella SaPKo voitti Mestiksen runkosarjan lähes näytöstyyliin, eikä tahti hiipunut keväälläkään: pässilauma jyräsi lopulta seurahistoriansa ensimmäiseen Mestiksen mestaruuteen häviämättä otteluakaan pudotuspeleissä.

Tälläkin kaudella TUTOn päävastustajiin kuuluvat savonlinnalaiset ovat matkallaan Suomen Cupin finaaliin kaataneet Huntersin, Jokipojat, JHT:n sekä IPK:n. Maaleja joukkue on iskenyt kaikkiaan 24 kappaletta, kun taas omissa on soinut vasta 7 kertaa.

TUTO-hyökkääjä Matias Lehtonen odottaakin perjantain loppuottelusta tasokasta taistelua.

”Kova matsi tulossa totta kai, mitä muuta sitä voi odottaa, kun kaksi hyvävireistä joukkuetta kohtaavat toisensa. Varmasti kova tempo tulee olemaan, sillä molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan nopeaa lätkää.

 

SaPKo käynyt läpi suuren muutoksen

Vanha sanonta uudesta kaudesta ja uusista kujeista pitää kuitenkin paikkansa, sillä oopperakaupungin ylpeys on käynyt kevään ja kesän aikana läpi melkoisen myllerryksen. Mestiksen maaliennätyksen uusille lukemille (40) lyönyt Jonatan Tanus siirtyi SaiPaan, ja hänen tutkaparinaan huikeat 46 syöttöpistettä kerännyt Teemu Lepaus palasi kasvattajaseuransa Tampereen Ilveksen riveihin.

Joukkueen alakerran johtohahmoista Liiga-kaukaloihin puolestaan poistuivat tehokkain puolustaja Casimir Jurgens (Pelicans) sekä ykkösmaalivahti Juhana Aho (Jukurit). Merkittävimpiin lähtijöihin kuuluu myös joukkueen kapteenina viime kaudella toiminut Juuso Forsström, joka jatkaa uraansa Espoo Unitedin paidassa.

Vaikka SaPKo menettikin kärkipelaajiaan, uskoo joukkuetta kaudella 2015-2016 edustanut Tomi Wilenius, että Turkuun saapuu kova joukkue.

”Hallitsevalla mestarilla runko säilyi hyvin koossa. Vaikka kovimmat pelimiehet lähtivät kirkkaampiin valoihin, niin varmasti Kupittaalle saapuu todella laadukas joukkue ja saadaan kovatasoinen kamppailu aikaan.”

Viime kaudella SaPKon paidassa mestaruutta juhlineisiin pelaajiin kuuluu myös TUTOon siirtynyt Lehtonen. Vaikka turkulaislähtöinen hyökkääjä kohtaakin finaalissa useita tuttuja kasvoja, eihän omien sanojensa mukaan ole sillä turhaan päätään vaivannut.

”Oikeastaan aika vähän on tullut asiaa vielä mietittyä. Totta kai se pienen ekstralatauksen varmasti tuo peliin, mutta ihan sama se on, ketä siellä on vastassa.”

 

Tutulla reseptillä kohti finaalia

Välierävaiheessa Espoo Unitedin komeasti lukemin 5-0 kaatanut TUTO aikoo Wileniuksen mukaan luottaa perjantainakin omaan tuttuun peliinsä, vaikka vastassa onkin äärimmäisen kova haaste.¨

”Kyllä me lähdetään samalla reseptillä, kun ollaan tähänkin asti menty, eli pelataan iloisella ilmeellä vauhdikasta peliä.”

TUTOn ilmeeseen kuuluu vahvasti myös omiaan tukeva ja äänekkäästi kannustava kotiyleisö. Wilenius toivookin, että katsomosta saadaan joukkueelle mahdollisimman paljon taustatukea finaaliottelussa.

”Sellaiset terveiset yleisölle, että kaikki vaan sankoin joukoin Marli Areenalle katsomaan viihdyttävää kiekkoilua. Tehdään yhdessä hieno kenraalitapahtuma ja mennään kohti runkosarjaa!”

Joukkueiden parhaat pistemiehet Suomen Cupissa

TUTO Hockey

Hannu Kuru 2+4=6
Matias Lehtonen 3+2=5
Eetu-Ville Arkiomaa 2+2=4
Niklas Näppi 2+1=3
Aki Juusela 1+2=3

SaPKo

Toni Henttonen 3+2=5
Kasper Piitulainen 2+3=5
Joona Monto 2+3=5
Mikko Lahtela 2+3=5
Niklas Salo 2+3=5

TUTOn ja SaPKon välinen trilleri käynnistyy Marli Areenalla perjantaina (22.9.) klo 18:30. Hanki edullisemmat ennakkoliput otteluun TÄSTÄ ja tule kannustamaan TUTO kohti pokaalia!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää