HIFK ryösti pisteet Marli Areenalta – Huomenna vieraana KalPa

TUTOn A-nuorten kahden kotiottelun viikonloppu sai murheellisen alun, kun HIFK haki Kupittaalta täyden pistepotin tyylipuhtaalla 0-6 voitolla. 

Kauden aiemmista seitsemästä ottelusta yhdeksän pistettä pussiinsa kerännyt TUTOn A-nuorten joukkue lähti lauantain otteluun haastajan asemasta, sillä helsinkiläisten kokoonpanosta löytyi muun muassa Niklas Nordgrenin ja Anton Lundellin tapaisia superlupauksia. Maalittoman avauserän jälkeen ottelu ratkesi keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana, kun IFK iski kiekon neljästi 44 kertaa torjuneen Igor Samokhvalovin selän taakse.

Päätöserässä vielä kahdesi iskeneen petolauman tehokkaimpia pelaajia illan ottelussa olivat kaksi pistettä mieheen keränneet Lundell, Niko Seppälä sekä Tobias Winberg. TUTOsta lähimpänä maalintekoa kävi ottelun toisessa erässä rangaistuslaukauksesta epäonnistunut tshekkihyökkääjä Adam Kalaj.

Ottelun lopulla nähtiin myös kuumia tunteita, kun TUTOn Hugo Paltta ja HIFK:n Eetu Kukka nahistelivat itsensä suihkuun 5+20 minuutin väkivaltaisuusrangaistuksen myötä. Lisäksi Tomas Drimalille, Aaro Löyttymäelle sekä Juho Koivusaarelle tuomittiin samasta syystä kahden minuutin rangaistukset loppusummerin soittamisen jälkeen.

– Nollalla tehdyllä maalilla harvoin voittaa. Vastustaja oli tänään numeroiden verran parempi joukkue, kommentoi päävalmentaja Elmo Aittola illan ottelua. 

Aittolalla on mielessä myös selkeät kipukohdat joukkueensa pelaamisessa, jotka johtivat tänään nähtyyn tappioon.

– Meidän puolustuspelaaminen on ollut arvomaalitonta ja sitä myötä meidän hyökkäyspelaaminen on muuttunut tuhraamiseksi.


Tunteet kuohahtivat ottelun lopulla (Kuva: Shaun Duncan).

Huomenna vastassa KalPa

TUTO saa mahdollisuuden kirkastaa lauantain tylyn tappion jo huomenna, kun KalPa vierailee Marli Areenalla klo 15:00 alkavassa ottelussa. Helppoa voiton nappaaminen ei tule huomennakaan olemaan, sillä Nuorten SM-liigan kahdeksannella sijalla majaileva kuopiolaisjoukkue kaatoi tänään pelatussa ottelussa TPS:n A-nuoret lukemin 2-4. 

– Arvomaailma pitää laittaa kuntoon. Pelaaminen ja tekeminen on kovin sen näköistä, että olisi kovastikin paineita niskassa. Mutta ei meillä ole kun voitettavaa ja joukkueena olisi tehtävä töitä, analysoi Aittola huomisen ottelun teesejä.

Lippu klo 15:00 alkavaan TUTO-KalPa -otteluun maksaa 5€ (alle 7-vuotiaat ilmaiseksi). Tuttuun tapaan otteluun pääsee TUTO- ja kausikortilla ilmaiseksi sisään. Nähdään hallilla! 

 

 

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää