Hengenpelastajaliigalle loistava alku – TUTO Hockey piikkipaikalla

TUTO on Mestiksen ja Veripalvelun lanseeraaman hengenpelastajaliigan suvereenissa  sarjakärjessä. Liigassa kerrytetään pistetiliä verenluovutuskerroilla. Käytännössä TUTOn pistetiliä ovat kartuttaneet kannattajat, jotka ovat käyneet luovuttamassa alkukaudesta ahkerasti verta. TUTOn osalta virallinen vetovastuu Hengenpelastajaliigasta on sen virallisella kannattajaryhmällä TUTO Rebelsillä. TUTOn suvereenista piikkipaikasta kiitos kuuluukin kannattajille ja TUTO Rebelsille.

TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen otti suurella ylpeydellä vastaan tiedon Mestiksen Hengenpelastajaliigan kärkipaikasta.

– Tämä on ehdottomasti yksi hienoimmista uutisista, jonka olen TUTO-urallani kuullut. Haluan antaa erityisen suuren kiitoksen tästä suorituksesta kannattajaryhmällemme TUTO Rebelsille, joka on tehnyt erinomaista työtä Hengenpelastajaliigan parissa. Tulemme tekemään Rebelsien kanssa yhdessä kaikkemme, jotta TUTO myös pysyy Hengenpelastajaliigan piikkipaikalla koko kauden. Jos sitten joku Mestisseuroista menee meistä vielä ohi, niin se on vain positiivinen asia, sillä tässä kilpailussa on vain voittajia. Mitä enemmän keräämme yhdessä pisteitä sen paremman lopputuloksen saame.

Hengenpelastajaliigalle loistava alku

Mestiksen ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun yhteistyössä järjestämän Hengenpelastajaliigan ensimmäinen sarjataulukko on julkaistu. Ensimmäisen kuukauden aikana Mestis-yhteisö on käynyt luovuttamassa verta yhteensä jo huimat 250 kertaa. Tämän myötä on pystytty auttamaan mahdollisesti jopa 750 potilasta.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa jääkiekon ystävä luovuttamalla verta ja kertomalla sen Mestis-joukkueen nimen, jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa. Yhdestä luovutuskerrasta joukkue kuittaa sarjataulukkoon kolme pistettä. Kolme ”sarjapistettä” perustuu siihen, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea potilasta.

Kauden päätyttyä aktiivisin seurayhteisö palkitaan Mestiksen palkintogaalassa 2020 ”Vuoden hengenpelastaja”-palkinnolla.

Joukkue Luovutuskerrat Pisteet
TUTO Hockey 112 336
KooVee 50 150
RoKi 18 54
IPK 16 48
Hokki 14 42
KeuPa HT 12 36
K-Vantaa 10 30
Ketterä 5 15
Peliitat 4 12
Jokipojat 4 12
Hermes 3 9
SaPKo 2 6

Punainen kypärä on Mestiksessä Kuukauden Veripalvelu-pelaajan symboli. Veripalvelun punaista kypärää kantaa aina vuorollaan yksi pelaaja seurasta.
Valittu pelaaja käyttäytyy esimerkillisesti ja vastuullinen niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Luovuta ja pidä TUTO Hengenpelastajaliigan kärjessä

Oman panoksesi Hengenpelastajaliigaan voit antaa Veripalvelun toimipisteillä sekä liikkuvissa luovutuspisteissä ympäri maan. Turussa Veripalvelun kiinteä luovutuspiste sijaitsee Yliopistonkatu 29 b:ssä 3. kerroksessa. Muiden kiinteiden paikkojen sekä liikkuvien pisteiden sijainnin voit tarkistaa Veripalvelun kotisivuilta, jonne pääset tästä.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää