Hengenpelastajaliiga alkaa – Tule mukaan!

MESTIKSEN JA VERIPALVELUN YHTEISTYÖ ETENEE – Pelillistäminen avuksi ihmishenkien pelastamiseen

Mestis ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu solmivat viime kaudella kolmivuotisen yhteistyösopimuksen. Hengenpelastajaliigan käynnistyminen kaudesta 2019 – 2020 alkaen on yhteistyön seuraava askel. Perinteisten näkyvyyselementtien rinnalle tulee täysin uusi toiminnallinen tapa osallistaa jääkiekkoyhteisö kampanjaan.

Hengenpelastajaliigan avulla on tarkoitus aktivoida erityisesti uusia verenluovuttajia auttamaan potilaita. Hengenpelastajaliiga starttaa tiistaina 1.10.2019 ja siihen voi osallistua paitsi Mestis-paikkakunnilla, myös kaikissa muissa Suomen verenluovutuspaikoissa.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Luvassa on siis hyväntahtoista kilpailua myös kaukalon ulkopuolella. Sarjataulukot julkaistaan Mestiksen kotisivulla kuukausittain. Kauden päätyttyä aktiivisin seurayhteisö palkitaan Mestiksen palkintogaalassa 2020 ”Vuoden hengenpelastaja”-palkinnolla.

Yhdestä luovutuskerrasta joukkue kuittaa sarjataulukkoon kolme pistettä. Kolme ”sarjapistettä” perustuu siihen, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea potilasta, kun luovutetusta verestä tehdään punasolu-, verihiutale- ja plasmavalmiste. Hengenpelastajaliiga kestää yhtä pitkään kuin Mestiksen runkosarja.

”Aloitimme tämän yhteiskunnallisesti merkittävän yhteistyön viime tammikuussa tarkoituksena ravistaa perinteistä urheilumarkkinoinnin kenttää. Jo lanseerausvaiheessa pystyimme toteamaan, että olemme oikealla tiellä saavuttaen kampanjallemme yli 3 miljoonan näyttökerran reilussa viikossa.

Yhteistyön alussa oli jo selvillä idea Hengenpelastajaliigasta. Hengenpelastajaliigan tarkoituksena on aktivoida mitattavalla tavalla koko Mestis-yhteisö tämän kampanjan taakse ja osoittaa että urheilussa on voimaa. Pelillistämisen kautta avautuu myös kannattajille hieno mahdollisuus ottaa mittaa toisistaan positiivisessa hengessä,” toteaa Mestiksen johtaja Olli Aro.

”Toivotamme Mestis-joukkueet lämpimästi mukaan yhteistyöhön ja odotamme innolla, että kannattajat ympäri Suomen lähtevät nyt toteuttamaan hieman erilaista pistejahtia joukkueensa väreissä. Hengenpelastajaliiga on merkittävä mahdollisuus löytää elintärkeän avun ketjuun uusia säännöllisiä verenluovuttajia. Luovutettua verta tarvitsevat joka päivä mm. leikkauspotilaat, synnyttäjät, keskosvauvat, syöpää sairastavat ja onnettomuuksien uhrit. Uusia luovuttajia tarvitaan noin 20 000 vuosittain, ja tarvitsemme hengenpelastajiksi lisää erityisesti miehiä,” muistuttaa Kaisu Maijala SPR Veripalvelusta.

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa jääkiekon ystävä luovuttamalla verta ja kertomalla sen Mestis-joukkueen nimen, jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa.

Wehmas Veripalvelun vastuullinen pelaaja lokakuussa

Viime kaudella lanseeratut ja hyvän vastaanoton saaneet Veripalvelun punaiset kypärät ovat käytössä myös kaudella 2019-2020. Punaista kypärää kantavat kuukausittain vaihtuvat joukkueen vastuulliset pelaajat. Seurat valitsevat vastuullisen pelaajan itse, sillä kulmalla, että kyseinen pelaaja on toiminut esimerkillisesti kentällä ja sen ulkopuolella.

TUTOn lokakuun vastuulliseksi pelaajaksi on valittu Jeremi Wehmas. Vastuullisen pelaajan tunnuksena Wehmas kantaa lokakuun ajan Veripalvelun punaista kypärää. Kypärä on ensimmäisen kerran käytössä keskiviikon kotiottelussa Kokkolan Hermestä vastaan. Ottelu alkaa Marli Areenalla klo 18.30.

Jeremi Wehmas kantaa Veripalvelun punaista kypärää lokakuun ajan. (kuva: Shaun Duncan)

Yläkuva: Julius Repo / Bonzu

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää