Head coachin katsaus Training Campin tarjontaan

Juhani Tamminen antaa kaikille try-out pelaajille mahdollisuuden näyttää taitonsa kuluvan viikon Training Campin aikana. Suurin osa try-outille ilmoittautuneista pelaajista on mukana myös ensi viikon, jolloin ohjelmassa on kaksi ottelua.

– Salossa on ensimmäinen peli Kiekkohaita vastaan ja heti perään Vaasan Sportia vastaan eka kotimatsi. Näiden otteluiden yli pidetään tämä formaatti kasassa, eli kaikki saavat näyttöpaikan, Tami tiivistää.

Viime vuonna TUTO Hockeyn Training Campille otti osaa sopimuspelaajien lisäksi kymmenkunta sopimuksetonta pelaaja. Tänä vuonna määrä on kasvanut ja jäällä onkin ollut välillä ahdasta, kun yli 40 pelaajaa on hikoillut samaan aikaan Kupittaalla.

– Kolme treeniä päivässä on meidän ohjelma. Kaksi jääharjoitusta, toinen aamulla, toinen illalla ja näiden välissä oheisharjoitukset klo 15.30. Leiri on ollut jo nyt menestys, tämän leirin taso on täysin omassa luokassaan edellisiin verrattuna, sanoo monia vastaavia leirityksiä järjestänyt Tamminen.

Ossi Pellinen ja Niko Palonen ovat liittyneet mukaan harjoitteluvahvuuteen, joten mukaan on saatu rutkasti kokemusta ja lisää kilpailua. Nyt on jokaiselle pelipaikalle todella paljon tunkua.

– Tämä viikko on perusasioiden sisäänajoa. Luistelua, syöttämistä, laukomista, aivan perusasioita, jotta pelaajat saavat tuntuman takaisin kesän jäljiltä. Toki samalla myös pelituntumaa haetaan pienpelaamisen kautta.

– Ensimmäinen varsinainen pelitapaharjoitus oli tänään, 3 vs 3 ja 4 vs 4 pelejä oli jo eilen. Huomisesta alkaen iltapäivän jäät käytetään pelaamiseen viidellä viittä vastaan. Paikalla on keskiviikosta perjantaihin tuomarit ja pelit pelataan viime vuodesta tutulla siniset vastaan punaiset kaavalla.

Leirillä on mukana muutamia todella mielenkiintoisia pelaajia, nimekkäimpinä liigakokemusta omaavat Pellinen ja Palonen, mutta yllättäjien joukosta löytyy vähän tuntemattomampiakin nimiä. Romanialainen Tihamer Becze on yksi heistä.

– Becze on ollut erittäin hyvä. Myös Juha-Matti Rautajoki on ollut minulle tosi postiivinen yllätys, kun puhutaan näistä sopimuksettomista pelaajista.

– Pellinen ja Palonen tietysti kiinnostavat koko kautta ajatellen, mutta täytyy muistaa, että budjetti on kutakuinkin kiinni lyöty. Loppuviikolla pitää istua näiden miesten kanssa alas ja kysyä heiltä mitä voimme tarjota heille ja mitkä heidän todelliset intressinsä pelata meillä ovat.

TUTO Hockeyn valmennusjohdolla on ollut viikolla selkeä työnjako harjoitusten suhteen; Tamminen ja Kai Ortio hoitavat jääharjoitusten vetämisen, Timo Kinnunen toimii maalivahtien apuna ja Elmo Aittola tarkkailee pelaajien otteita katsomosta käsin.

– Nyt kun menen kotiin ja avaan koneen, siellä on Aittolalta sähköpostia. Postissa on tämän päivän yhteenveto ja raportit kaikista pelaajista, kehuu Tamminen.

Neljän jääharjoituksen jälkeen Aurinkokuninkaalla on näkemys leiriviikon tämänhetkisestä All-Stars-viisikosta:

 

Tommi Virtanen

Iiro Vehmanen – Pasi Hirvonen

Arttu Niskakangas – Tuukka Pulliainen – Tihamer Becze

Punapaitainen Tihamer Becze on tehnyt vaikutuksen Juhani Tammiseen.

Jaa eteenpäin:

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää

Pukukoppimyyjäiset järjestetään  lauantaina 13.4. TUTOn u20-joukkueen kauden viimeisen kotiottelun yhteydessä Mestis-joukkueen pukukopissa kello 15-16 välillä! Myynnissä...

Lue lisää

TUTOn toimitusjohtaja Kimmo Hollménin kiitokset kaudesta 2023-2024 364 päivää sitten astelin ensimmäisen kerran TUTO Hockeyn toimistolle...

Lue lisää