Halvaantuneen TUTO-junnun haaveena ensimmäinen ulkomaanmatka koruja myymällä

Vielä reilu vuosi sitten Aleksi Soini pelasi jääkiekkoa TUTO Hockeyn -03 junioreissa. Hänen peliuransa loppui kuitenkin sairastumiseen syksyllä 2013. Nyt Aleksi tekee itse rannekoruja ja haaveilee ensimmäisestä ulkomaanmatkastaan.

11-vuotias Aleksi on kotoisin Ruskolta. Hän sairastui syksyllä 2013 medullo­blastooma-aivokasvaimeen. Kasvain oli ­pahassa paikassa ja leikkauksen seurauksena Aleksin oikea puoli halvaantui lähes täysin. Vaikka toipumista onkin tapahtunut, ei Aleksi vieläkään pysty kävelemään, eikä esimerkiksi kirjoittamaan oikealla kädellään.

Toiminnallisena­­ poikana Aleksi on kuitenkin löytänyt itselleen puuhaa. ­TYKS:in askartelu­ohjaajan aloitteesta hän on innostunut suunnittelemaan ja tekemään puu­helmistä ranne­koruja.

Haaveena lätkämatka

Aleksin haaveena on syksyllä 2015 sytostaattihoitojen ja infektioriskin päättyessä päästä elämänsä ensimmäiselle ulkomaanmatkalle. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Aleksin tuleva matka suuntautuisi Yhdysvaltoihin, Floridaan katsomaan mm. NHL-lätkää. Reissun rahoittamiseksi Aleksi päätti alkaa myydä itse tekemiään koruja.

Tässä linkki Aleksin Kivat Korut -korusivuun, käy tutustumassa Aleksin töihin!

Mukaan TUTOn treeneihin

Torstaina 11. joulukuuta Aleksi käväisi TUTOn edustusjoukkueen treeneissä ja antoi joukkueelle tarkat ohjeet, miten Liigaan noustaan. Aleksi pääsi joukkueen pyhimpään paikkaan, eli pukukoppiin, moikkaamaan erikseen jokaista pelaajaa ja sai kaikkien TUTO-pelaajien nimmarit. Aleksi myös lahjoitti omatekemiään koruja Aki Keinäselle sekä päävalmentaja Ismo Lehkoselle.

Katso alta kuvia TUTOn treeneistä, joihin Aleksi osallistui (kuvat: Jarno Tauvo, Tauvon Paikka). 

 

Ja kivaa oli! Tässä vielä linkki Aleksin Kivat Korut -korusivuun.

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää