Halloween-jännäristä voitto jatkoajalla RoKille

(0-0, 1-1, 1-1, 0-1) 

Rovaniemeläisillä ei reissaaminen painanut jaloissa, vaan RoKi lähti heti tosissaan yrittämään Turusta maksimipisteitä. Ensimmäinen erä ei tuonut kuitenkaan kummallekaan joukkueelle toivottua lopputulosta, eikä juuri edes tilastomerkintöjä, lukuun ottamatta TUTOn Eetu Elon jäähyä ajassa 17:05. Kotijoukkueen alivoimataistelu oli rautaa, eikä RoKin ylivoima päässyt käytännössä käynnistymään ollenkaan. Erätauolle lähdettiin 0-0 lukemissa.

Erätauolla RoKi näytti nauttineen energiajuomaa, sen verran nälkäisenä se haki heti johtoasemaa. Se joukkueelle suotiinkin, kun ajassa 24:56 joukkueen kapteeni Henri Joki-Erkkilä siirsi vieraat 0-1 johtoon. Toisessa erässä nähtiin myös jo pientä tunteiden lämpeämistä runsaampien jäähyjen muodossa.  Ylivoimalla onnistui vain kotijoukkue, kun ajassa 38:00 Lassi Kokkala onnistui RoKin pelin viivyttämisestä kärsimän kaksiminuuttisen lopulla tasoittamaan lukemat tilanteeseen 1-1.

Kolmannessa erässä kumpikaan ei ollut valmis taipumaan. RoKin isokokoinen Kasper Elo teki kiusaa koko ajan runsaan peliajan myötä ja tuntui olevan joka tilanteessa mukana. Hän onnistuikin lyömään vieraat 1-2 johtoon ajassa 46:58.

TUTO oli kuitenkin erikoistilanteissa erittäin kova ja ylivoimalla ajassa 51:32 Kurtis McLean sai syntymäpäivälahjan syöttöpisteen muodossa Sami Salmisen onnistuessa laittamaan lätyn pussiin ja tasoittamaan pelin lukemiin 2-2. Loppuerä oli maaliton, vaikka kotijoukkue yritti kaikkensa saadakseen voittomaalin aikaan. Varsinainen peliaika päätyi 2-2 ja mentiin jatkoajalle kolmella kolmea vastaan.

TUTO lähti jatkoajalle todella vahvasti ja näytti heti hallitsevan peliä. Kun kentällä on tilaa, siirtyy painopistekin kuitenkin nopeasti ja kotijoukkueen pieni epäröinti kostautui kun erää oli pelattu 1:37. RoKin Julius Hermonen pääsi kohtaamaan Julius Pohjanoksan yksin ja nosti kiekon maalin kattoon, napaten samalla Rovaniemelle vierasvoiton.

Teksti: Juho Koli

Kuvat: Shaun Duncan

Videolla TUTOn maalit sekä Otto-Eemeli Linken, Miika Elomon sekä syntymäpäiväsankari Kurtis McLeanin haastattelut:

Seuraavan kerran jännitetään kotijoukkueen puolesta Marli Areenalla 16.11. jolloin vastassa aina vaarallinen LeKi. Osta liput ennakkoon täältä!

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää