Haastattelussa TUTO-hyökkääjä Anton Ollikainen

TUTO Hockeyn toimitus istui samaan pöytään hyökkääjä Anton Ollikaisen kanssa ja kysyi ensimmäistä kauttaan TUTOssa pelaavalta ”Andylta” muutaman kysymyksen.

Anton Ollikainen, laitahyökkääjä #70

Pelinumeron valintaan liittyviä tarinoita?

– Hämeenlinnassa A-junioreissa sai valita ensimmäistä kertaa itse pelinumeron ja edustusjoukkueessa pelasi silloin muuan Antti Pihlström numerolla 70 ja halusin saman numeron.

Kerro vähän itsestäsi pelaajana?

– Luisteluvoimainen, hyvin liikkuva ja työtä tekevä pelaaja, eli ns. joukkuepelaaja.

Mitä osa-alueita pelaamisessa olet pyrkinyt parantamaan?

– Luistelua on tullut reenattua tosi paljon, mutta jos jotain erityisesti pitäisi kehittää, niin laukomista ei voi ikinä harjoitella liikaa.

Miten alkukausi TUTOssa on sujunut?

– Alkukaudella peli kulki ihan hyvin, mutta sitten oli vähän huonoa tuuria ja sattui pari pientä loukkaantumista.

TUTOn vahvuudet joukkueena?

– Sanoisin, että joukkue on todella luisteluvoimainen ja liikkuva. Tehdään kovaa töitä ja ollaan pyritty siihen, että vastustaja ei pääse hetkeäkään helpolla.

Tavoitteet kevätkauteen?

– Tavoitteena olisi saada mahdollisimman ehjä loppukausi ja pelikuntoon päästessä tehdä myös tulosta, koska nyt on reenattu niin kovaa, että uskon olevani hyvässä kunnossa. Ja totta kai pelaajana tavoite on aina kehittyä muutama pykälä ylöspäin. Meillä on tosi laadukas jengi kasassa taas, joten ei tällaisella joukkueella voi olla kuin yksi tavoite sitten keväällä.

Mitä haluaisit saavuttaa pelaajana?

– Tietenkin haluan pelata mahdollisimman korkealla tasolla, mutta pitää edetä kuitenkin pienin askelin ja seuraavana tavoitteena onkin saada pelipaikka Liigasta. Ennen kaikkea voittaminen kiinnostaa ja mitä korkeammalla tasolla, sitä parempi.

Paras muisto uralta?

– Kyllä kirkkain muisto on ehdottomasti A-nuorten Suomen mestaruus vuodelta 2013. Myös muut junioreissa saavutetut SM-mitalit ovat hienoja kokemuksia.

Jos et pelaisi jääkiekkoa, niin mitä tekisit?

– Kyllä vauhti ja vaaralliset tilanteet kiinnostavat niin paljon, että haluaisin olla formulakuski.

Terveiset faneille:

– Mahdollisimman sankoin joukoin vaan hallille! Kyllä se niin paljon tuo peliin fiilistä, kun on halli täynnä ja meteliä riittää.
 

Seuraavaksi voit nähdä Antonin ja kumppanit keskiviikkona, kun sarjakärki ja Liigaan ensi kaudeksi nouseva Jukurit saapuu ehkä viimeistä kertaa Turkuun. Hanki liput Mestis-klassikkoon TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää