Haastattelussa Olli Valtola – ”Haluan voittaa mahdollisimman paljon pelejä!”

TUTO Hockey tiedotti alkuviikosta, että Olli Valtola vahvistaa joukkueen sentteriosastoa ensi kaudella. 21-vuotias Valtola on pelannut kahtena edellisenä kautena otteluita myös TUTO-paidassa lainalla TPS:n A-nuorista, jossa hän iski kuluneella kaudella 45 ottelussa tehot 17+35=52.

Vaikka kausi jääurheilun osalta on ohi, pääsi Valtola heti edustamaan TUTOa, kun torstaina käytiin kuuma paikalliskamppailu Turun herruudesta TUTOn ja TPS:n välillä. Valtola ja mustavalkoisten Juuso Pärssinen ottivat yhteen NHL 20 –konsolipelissä Gatorade Centerillä.

– Tosi tasainen ja hauska ottelu! En ole aiemmin tuollaista streamausta harrastanut, joten oli oikein hausta kokemus, Valtola toteaa.  

Marli Areenalle Valtola on palaamassa innoissaan.  Hän näkee pelaajana omien vahvuuksiensa olevan hyökkäyspäässä, joten Kupittaalla tullaan tulevana kautena näkemään voitontahtoinen nuori hyökkääjä.

– Tosi odottavaisin fiiliksin olen tulossa TUTOon. Palaan innoissani TUTO-paitaan, kun parina edellisenä kautena olen jo päässyt vähän kokeilemaan pelaamista siellä.

– Olen hyökkäysvoittoinen sentteri, mutta pystyn pelaamaan molempiin suuntiin.

Valtola pääsi pelamaan kuluneella kaudella niin A-nuorten SM-liigaa, Mestistä kuin Liigaakin. Hän näkee kauden menneen omalta osalta oikein hyvin, ja itseluottamusta kertyi monelta sarjatasolta.

– Oli tosi onnistunut kausi! A-junnuissa tuli hyvin onnistumisia ja pääsin kokeilemaan myös miesten pelejä TUTOssa ja Liigassakin, ja nekin pelit meni hyvin.

Valtola on päässyt näyttämään taitojaan monilla sarjatasoilla ja erojakin hän huomasi näiden välillä.

– Mitä korkeampi sarja, sitä enemmän kamppailua ja myös puolustuspeli nousi suurempaan rooliin. Mutta kyllä luistelu oli kaikissa sarjoissa melkein yhtä tasokasta, eli kamppailupelaamisen näkisin suurimpana erona.

Tavoitteet tulevalle kaudelle Valtolalla ovat yksinkertaiset, mutta kunnianhimoiset.

– Haluan itse päästä uralla eteenpäin ja ottaa se seuraava steppi. Sekä tietenkin voittaa mahdollisemman paljon pelejä!

Jaa eteenpäin:

TUTO Hockey ja Niklas Grönlund ovat yhteisymmärryksessä purkaneet kautta 2023-2024 koskevan pelaajasopimuksen. Uusi seura tiedottaa asiasta...

Lue lisää

Mestis-seurojen tiedote Mestis-seurojen puheenjohtajat järjestivät torstaina 30.11. yhteisen tapaamisen, jossa aiheena oli Mestiksen rooli tulevassa suomalaisen...

Lue lisää

TUTOn Liiga-lisenssihakemus on edelleen voimassa TUTO Hockey on tänään, tiistaina 28.11., saanut Liigan lisenssikomitean puheenjohtajalta tiedon,...

Lue lisää