Haastattelussa Olli Valtola – ”Haluan voittaa mahdollisimman paljon pelejä!”

TUTO Hockey tiedotti alkuviikosta, että Olli Valtola vahvistaa joukkueen sentteriosastoa ensi kaudella. 21-vuotias Valtola on pelannut kahtena edellisenä kautena otteluita myös TUTO-paidassa lainalla TPS:n A-nuorista, jossa hän iski kuluneella kaudella 45 ottelussa tehot 17+35=52.

Vaikka kausi jääurheilun osalta on ohi, pääsi Valtola heti edustamaan TUTOa, kun torstaina käytiin kuuma paikalliskamppailu Turun herruudesta TUTOn ja TPS:n välillä. Valtola ja mustavalkoisten Juuso Pärssinen ottivat yhteen NHL 20 –konsolipelissä Gatorade Centerillä.

– Tosi tasainen ja hauska ottelu! En ole aiemmin tuollaista streamausta harrastanut, joten oli oikein hausta kokemus, Valtola toteaa.  

Marli Areenalle Valtola on palaamassa innoissaan.  Hän näkee pelaajana omien vahvuuksiensa olevan hyökkäyspäässä, joten Kupittaalla tullaan tulevana kautena näkemään voitontahtoinen nuori hyökkääjä.

– Tosi odottavaisin fiiliksin olen tulossa TUTOon. Palaan innoissani TUTO-paitaan, kun parina edellisenä kautena olen jo päässyt vähän kokeilemaan pelaamista siellä.

– Olen hyökkäysvoittoinen sentteri, mutta pystyn pelaamaan molempiin suuntiin.

Valtola pääsi pelamaan kuluneella kaudella niin A-nuorten SM-liigaa, Mestistä kuin Liigaakin. Hän näkee kauden menneen omalta osalta oikein hyvin, ja itseluottamusta kertyi monelta sarjatasolta.

– Oli tosi onnistunut kausi! A-junnuissa tuli hyvin onnistumisia ja pääsin kokeilemaan myös miesten pelejä TUTOssa ja Liigassakin, ja nekin pelit meni hyvin.

Valtola on päässyt näyttämään taitojaan monilla sarjatasoilla ja erojakin hän huomasi näiden välillä.

– Mitä korkeampi sarja, sitä enemmän kamppailua ja myös puolustuspeli nousi suurempaan rooliin. Mutta kyllä luistelu oli kaikissa sarjoissa melkein yhtä tasokasta, eli kamppailupelaamisen näkisin suurimpana erona.

Tavoitteet tulevalle kaudelle Valtolalla ovat yksinkertaiset, mutta kunnianhimoiset.

– Haluan itse päästä uralla eteenpäin ja ottaa se seuraava steppi. Sekä tietenkin voittaa mahdollisemman paljon pelejä!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää