Haastattelussa Juho Virtanen –”Tärkeintä on, että joukkue menestyy”

 

Juho Virtanen nousi viime kaudella TUTOn luottopelaajaksi, joka tunnetaan monipuolisena ja luotettavana sentterinä. Kultakypärä tuli tutuksi Virtaselle kauden aikana hänen iskiessä 45 ottelussa tehot 15 + 21 = 36. Virtanen valittiin tammikuussa myös Mestiksen kuukauden pelaajaksi.

Sentterillä on alkamassa viides kausi TUTO-paidassa ja päävalmentaja Antti Virtanen näkeekin Juho Virtasen isona ja tärkeänä palasena joukkuetta.

– Viime kausi oli Virtasen uran selvästi paras pisteiden valossa, ja hän oli sarjan parhaita senttereitä. Juho on varakapteeni, joka johtaa joukkoja omalla suorituksellaan ja taistelullaan. Hän oli joukkueen tasaisin suorittaja läpi kauden ja kellotti isoimmat peliajat hyökkääjistä yhdessä Juho Mäkelän kanssa. Virtanen on monipuolinen, ja hänet voi lyödä jäälle tilanteessa kuin tilanteessa, Antti Virtanen toteaa.

Juho Virtanen on itsekin tyytyväinen menneeseen kauteen ja joukkueessa saamaansa isoon rooliin.

– Omalta osalta viime kausi oli vähän ailahteleva, että välillä kulki tosi hyvin ja välillä tuli vähän heikompia pelejä, mutta olen tyytyväinen. Tavoite oli saada hyvä rooli joukkueesta ja tehdä peleissä tulosta, ja omasta mielestä tavoitteissa onnistuin, Virtanen summaa.

–Sain valmentajalta hyvin luottoa peliajan suhteen ja oli tilanne mikä vaan, niin pääsin kentälle. En ole kopissa mikään kaikkein äänekkäin, mutta koitan kentällä omalla tekemisellä näyttää esimerkkiä ja johtaa joukkuetta.

Virtanen näkee kentällä vahvuuksinaan monipuolisuuden niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

– Olen aika kokonaisvaltainen pelaaja, pystyn tappamaan alivoimaa, pelaamaan ylivoimaa ja tekemään tulosta ja puolustaminenkin onnistuu. Että vähän joka alueella on niitä hyviä puolia, Virtanen naurahtaa.

Viime kausi loppui olosuhteiden pakosta lyhyeen, ja se jäi harmittamaan myös Virtasta, mutta katseet on käännetty jo ensi kauteen.

– Ihan hyvillä fiiliksillä lähden ensi kauteen. Mielenkiinnolla odottelen, millainen joukkue on saatu kasaan ja että pääsisi pelaamaan, kun viime kausikin loppui vähän tylysti.

– Ensi kaudella tavoitteenani on kehittyä pelaajana ja saada iso rooli joukkueessa. Ja tietenkin se, että joukkueena menestytään, ja pystyy joka pelissä auttamaan joukkuetta voittamaan, Virtanen painottaa.

 

Jaa eteenpäin:

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää

Kasper Koskinen TUTOn sopimuspelaajaksi  TUTO Hockey on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Kasper Koskisen kanssa. Alkukauden TPS:stä...

Lue lisää

TUTO Hockey ja Esko Gröhn ovat purkaneet kautta 2023-2024 koskeneen pelajaasopimuksen yhteisymmärryksessä. TUTO kiittää Eskoa panoksestaan...

Lue lisää