Haastattelussa Juho Virtanen –”Tärkeintä on, että joukkue menestyy”

 

Juho Virtanen nousi viime kaudella TUTOn luottopelaajaksi, joka tunnetaan monipuolisena ja luotettavana sentterinä. Kultakypärä tuli tutuksi Virtaselle kauden aikana hänen iskiessä 45 ottelussa tehot 15 + 21 = 36. Virtanen valittiin tammikuussa myös Mestiksen kuukauden pelaajaksi.

Sentterillä on alkamassa viides kausi TUTO-paidassa ja päävalmentaja Antti Virtanen näkeekin Juho Virtasen isona ja tärkeänä palasena joukkuetta.

– Viime kausi oli Virtasen uran selvästi paras pisteiden valossa, ja hän oli sarjan parhaita senttereitä. Juho on varakapteeni, joka johtaa joukkoja omalla suorituksellaan ja taistelullaan. Hän oli joukkueen tasaisin suorittaja läpi kauden ja kellotti isoimmat peliajat hyökkääjistä yhdessä Juho Mäkelän kanssa. Virtanen on monipuolinen, ja hänet voi lyödä jäälle tilanteessa kuin tilanteessa, Antti Virtanen toteaa.

Juho Virtanen on itsekin tyytyväinen menneeseen kauteen ja joukkueessa saamaansa isoon rooliin.

– Omalta osalta viime kausi oli vähän ailahteleva, että välillä kulki tosi hyvin ja välillä tuli vähän heikompia pelejä, mutta olen tyytyväinen. Tavoite oli saada hyvä rooli joukkueesta ja tehdä peleissä tulosta, ja omasta mielestä tavoitteissa onnistuin, Virtanen summaa.

–Sain valmentajalta hyvin luottoa peliajan suhteen ja oli tilanne mikä vaan, niin pääsin kentälle. En ole kopissa mikään kaikkein äänekkäin, mutta koitan kentällä omalla tekemisellä näyttää esimerkkiä ja johtaa joukkuetta.

Virtanen näkee kentällä vahvuuksinaan monipuolisuuden niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

– Olen aika kokonaisvaltainen pelaaja, pystyn tappamaan alivoimaa, pelaamaan ylivoimaa ja tekemään tulosta ja puolustaminenkin onnistuu. Että vähän joka alueella on niitä hyviä puolia, Virtanen naurahtaa.

Viime kausi loppui olosuhteiden pakosta lyhyeen, ja se jäi harmittamaan myös Virtasta, mutta katseet on käännetty jo ensi kauteen.

– Ihan hyvillä fiiliksillä lähden ensi kauteen. Mielenkiinnolla odottelen, millainen joukkue on saatu kasaan ja että pääsisi pelaamaan, kun viime kausikin loppui vähän tylysti.

– Ensi kaudella tavoitteenani on kehittyä pelaajana ja saada iso rooli joukkueessa. Ja tietenkin se, että joukkueena menestytään, ja pystyy joka pelissä auttamaan joukkuetta voittamaan, Virtanen painottaa.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää