Erik Mansikka on Vuoden turkulainen!

Vuoden turkulaiseksi 2014 on valittu ravintoloitsija ja TUTOn kannattajana tunnettu Erik Mansikka. Toiseksi perinteikkäässä kisassa nousi kiekkoikoni Saku Koivu ja kolmannen sijan vei syöpätutkija Johanna Ivaska. TUTO Hockey ja TuTo ry onnittelevat Erikiä hienosta saavutuksesta!

Mansikka sai 33 prosenttia kaikista annetuista äänistä eli huikeat 4 453 ääntä, Koivua kannatti 3 320 turkulaista ja Ivaskalle kertyi 2 270 ääntä. Johtotroikka erottui kirkkaasti muista ehdokkaista yli 10 000 äänellä; kaikkiaan kisassa annettiin 13 500 ääntä.

Uusin Vuoden turkulainen, Erik Mansikka (28) nousi valtakunnalliseen julkisuuteen voitettuaan Hell’s Kitchen -kokkikisan vuonna 2013. Samana vuonna Mansikka valittiin myös Vuoden kokiksi. Mansikka avasi Turkuun erittäin suositun Kaskis-ruokaravintolan vuonna 2014 ja on ollut keskeisesti mukana kehittämässä Turusta todellista gourmet-kaupunkia.

”Erik Mansikka on erinomainen valinta Vuoden turkulaiseksi. Hän on omalla työllään ja persoonallaan tehnyt Turkua tunnetuksi valtakunnallisesti ja tuonut aivan oman mausteensa turkulaiseen ravintolaelämään”, kaupunginjohtaja Aleksi Randell kiittelee.

”Kaskiss my Turku”

”Turkulaiset ovat mahtavaa ravintolakansaa ja rohkeita kokeilemaan uusiakin juttuja, mikä palvelee erityisesti pienyrittäjyyttä. Turkulaiset osaavat arvostaa käsityötä ja laatua. Uskomaton kunnianosoitus turkulaisilta”, Erik Mansikka riemuitsee voitoistaan.

Vuoden turkulaiselle työskentely Turussa on itsestäänselvyys:


”Mies voi lähteä Turusta mutta Turku ei miehestä. Ei ollut mitään muita vaihtoehtoja. Kotikaupungin ruokaskenen kehittäminen on aina ollut itselle tärkeää. Lupaan, että teen positiivista turkulaisuutta tunnetuksi Kaskiksen ja Vuoden turkulaisuuden avulla rennolla meiningillä. Kaskiss my Turku.”

Toiseksi kisassa sijoittui legendaarinen jääkiekkoilija Saku Koivu ja kolmannen sijan vei Turun yliopiston syöpätutkija Johanna Ivaska. Kisassa olivat mukana myös Turun telakka, Lauri Tähkä, Matti ja Teppo, Bayer Turku, Tom Niinimäki, Benjamin ja Aleksi Valavuori. Kilpailussa annettiin yhteensä yli 10 000 ääntä.

Mansikka on yksi Kiss My Turku -kasvoista

Erik Mansikka on myös yksi tämän vuoden Kiss my Turku -kasvoista. Uudet Kiss my Turku -julisteet tulevat Turun katukuvaan kesäkuussa. Kiss my Turku on Visit Turun palkittu matkailumarkkinointikampanja, jonka tunnetut henkilöt suosittelevat Turkua ja kertovat omista lempipaikoistaan kaupungissa.

Vuoden Turkulainen valittiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1985. Äänestyksessä etsitään kaupunkia myönteisesti esiin tuonutta henkilöä tai yhteisöä. Kisan järjestävät Turun kaupunki, Radio City, Yle Turku ja Kaupunkilehti Turkulainen. Tittelin ovat aiemmin voittaneet mm. Pekka Hyysalo (2013), Juhani Tamminen (2012), Michael Monroe (2011) ja Marja Tyrni (2010).
 

Lähde: Turun kaupungin tiedote.

 

Erik Mansikka otti palkinnon vastaan tuttuun tapaansa TUTOn lippalakki päässä. (Kuva: Juhani Koskinen)

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää