Ennakko: Viikonloppuna kahden pelin roadtrip

Pe 27.9 Hokki – TUTO klo 18.30

La 28.9 Jokipojat – TUTO klo 17.00

TUTOn kolmen pelin viikko jatkuu viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Perjantaina pelataan Hokkia vastaan Kajaanissa ja lauantaina matka jatkuu Joensuuhun, jossa vastaan tulee Jokipojat. Joukkue matkasi Kajaaniin jo torstaina, joten ”bussijalkojen” ei pitäisi sinipaitoja vaivata. 

TUTOn kolmen pelin viikko polkaistiin käyntiin keskiviikkona. Silloin kupittaalla vieraillut LeKi vei pisteet mukanaan lähinnä kylmäpäisen viimeistelytaitonsa siivittämänä. Viikonlopun otteluissa turkulaiselle sarjakolmoselle tulee vastaan sarjan neljäntenä ja viidentenä majailevat joukkueet, joten pisteet tulevat vieraskaukaloissa olemaan täyden työn takana.

Perjantain vastustaja Hokki on tehnyt Mestiksessä tällä kaudella eniten maaleja, joten ratkaisuvoimaa löytyy sieltäkin riittävästi. Hokin tehokkaimpina pelaajina tällä kaudella ovat hääränneet ennakko-odotusten mukaisesti Teemu Virtala ja Arttu Niskakangas. Petri Mattilan luotsaaman kajaanilaisryhmän maalilla Teemu Seppänen ei ole aloittanut kauttaan totutulla tasolla ja miehen torjuntaprosentti onkin jäänyt alle 89 %:n. Torjuntoja Seppäselle on kertynyt tämän kauden Mestiksessä eniten. Nämä faktat antavat odottaa runsasmaalista ottelua.

Jokipoikien tehoilu on levännyt tällä kaudella akselilla Mikael Ruohomaa Sami Blomqvist. Miehet ovatkin viiden ensimmäisen kierroksen aikana kirjanneet yhteensä 17 tehopistettä. Myös Saku Mäenalanen on tehnyt viiteen otteluun viisi maalia. Jokipoikien 17 maalista kyseiset herrat ovat tehtailleet 10, joten isoksi teemaksi pelissä muotoutunee se, miten TUTO onnistuu nämä miehet pimentämään. Tässä tulee olemaan Juha-Matti Rautajoelle ja Niko Paloselle työnsarkaa.

Kiinnitä katseesi näihin pelaajiin

TUTOn Niko Palonen ja Juha-Matti Rautajoki tulevat olemaan isossa roolissa, kun joukkue puolustaa vastustajan kärkiketjuja vastaan. Lukosta lainalla oleva Eetu Koski pelasi TUTO-debyytissään hyvän ottelun ja otteet olivat solideja molemmissa kenttäpäädyissä. Hokin Arttu Niskakankaan viimeistelytaito on Turussa tiedossa, mutta toistaiseksi mies on tehnyt vasta yhden maalin. Jokipoikien Mäenalanen puolestaan osuu tällä hetkellä paikasta kuin paikasta. Hokin minikokoinen maalivahti Seppänen tulee nostamaan tasoaan kauden edetessä pomminvarmasti. Tällä hetkellä Hokin maalivahtipeli on kuitenkin suuri kysymysmerkki.

Live-seurantaa ottelusta luvassa tuttuun tapaan

Live-päivitystä ottelusta voit seurata Twitterissä tilillä @TUTOhockey. TUTOn Facebook-sivuille tehdään eräkohtaiset lyhyet koosteraportit. Pelit voit katsoa myös livenä MestisTV:ssä. Raportit viikonlopun otteluista tulevat nettisivuillemme osoitteeseen www.tutohockey.fi otteluiden päätyttyä. Seuraava kotiottelu pelataan Turussa ensi keskiviikkona, kun vastaan tulee Mikkelin Jukurit. 

 

Jani Säteri

jani.sateri@tutohockey.fi

Tilastot: www.mestis.fi

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää