Ennakko: TUTOlle avauskierroksella vastaan Vaasan Sport

TUTO Hockey saa vastaansa Vaasan Sportin 11.9 klo. 18.30. Sarja-avauksessa kohtaavat joukkueet ovat pelanneet vastakkain harjoituskaudella kaksi kertaa ja TUTO on voittanut molemmat kohtaamiset. Sport-ottelu tulee olemaan myös Ville-Vesa Vainiolan debyytti tämän kauden osalta. TUTO tiedotti Vainiolan sopimuksesta aiemmin tänään.

Pasi Räsäsen valmentama Vaasan Sport luistelee Kupittaan Marli Areenan jäälle jo toisen kerran viikon sisällä. Harjoituskauden viimeinen kenraaliharjoitus pelattiin Kupittaalla viime viikon perjantaina ja kyseisessä ottelussa TUTO oli parempi maalein 6-2. Sport tuli ottelun alun kovaa, mutta Tommi Virtasen maaginen torjuntavire piti TUTOn pelissä mukana. Ottelun lopun TUTO oli Sportia parempi lähes joka osa-alueella ja näin ansaittu voitto jäi Turkuun.

Ismo Lehkonen on luonnollisesti mielissään tuoreesta vahvistuksesta.

– Todella hieno homma että saatiin Vainiola joukkueeseen. Urheilullisuutta tässä haetaan ja ”Vilsu” tuo joukkueeseen juuri sitä. Vainiola istutetaan tutulle paikalle Antti Virtasen vierelle, sanailee päävalmentaja Lehkonen.

Myös Vainiola palaa Turkuun innolla.

– Todella hieno fiilis palata tuttuun ympäristöön. Olen treenannut kesän kovaa ja olen valmis pelaamaan, kertoo Vainiola.

Molemmilla joukkueilla tärkeitä yksilöitä riveissään

Tommi Virtanen on pelannut TUTOn maalilla jokaisen harjoitusottelun tällä kaudella alusta loppuun. Erittäin todennäköisesti Virtanen aloittaa myös Sport-kamppailun. Sportin maalilla todennäköisesti aloittaa Joonas Kuusela, joka oli perjantain kamppailussa Turussa erittäin epävarman oloinen. Kuusela pystyy kuitenkin ratkaisemaan pelejä yksinään, niinkuin TUTO-kannattajat saattavat muistaa viime kauden playoffeista. Silloin Kuusela pelasi Peliittojen riveissä.

Liigasta hankittu hyökkäysketju Jarkko Hattunen – Lassi Kokkala – Jere Laaksonen tulee todennäköisesti olemaan Sportin terävin syömähammas kauden edetessä. Perjantaina Turussa kyseinen ketju oli kuitenkin erittäin flegmaattinen. Perjantain ottelun vaarallisin Sport-pelaaja oli kovaa rightilta laukova Samuli Kivimäki.

TUTOn ehdottomasti vaarallisin ketju läpi alkukauden on ollut Anrei Hakulinen – Tuukka Pulliainen – Aki Keinänen. Pulliaisen ketju oli myös perjantain kamppailussa esillä. Anrei Hakulinen summasi ottelussa itselleen kolme tehopistettä. Puolustajapari Tony Vidgren – Nico Manelius on pelannut loistavasti molempiin suuntiin läpi kauden. Molemmat puolustajat onnistuivat perjantaina myös maalinteossa.

– Keinäsen ja Pulliaisen kanssa on todella hyvä pelata. Keinäsellä on loistava kuti ja Pulliaisella syöttötaito. Hyvin on mennyt tähän asti, kertoo Hakulinen.

Mikko Jortikka puolestaan on innoissaan päästessään TUTO-paitaan.

– Pelasin kesän Australian pääsarjaa, joten tuntuma on hyvä. Hienoa päästä takaisin tuttuun organisaatioon, kertoo juuri Suomeen lentänyt Jortikka.

Pelikieltoja ja loukkaantumisia

Sportilta on pelikieltojen takia sivussa kolme tärkeää puolustajaa pelikieltojen takia. Ari Gröndahl, Kristian Tuohilampi sekä Mikael Aaltonen huilaavat jokainen sarja-avauksessa. 

Keskiviikon ottelussa tarjouksia

S-Etukortilla pääsylippu otteluun 10 euroa. Lisäksi 500 ensimmäistä saavat HK:n nakkimukin veloituksetta. Hallin ovet aukeavat klo. 17.30. Noin 15 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen Marli Areenan Poro-baarissa on pelaajahaastattelussa kaksi TUTO-pelaajaa.

Anrei Hakulinen, Mikko Jortikka, Timo Kinnunen, Ville-Vesa Vainiola ja Ismo Lehkonen.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää