Ennakko: TUTO tavoittelee kuudetta perättäistä voittoaan

Sarjakärjessä majaileva TUTO Hockey saa perjantaina vieraita Kajaanista, kun Hokki saapuu Marli Areenalle. TUTO venytti piste-eroa toisena olevaan Sportiin keskiviikkoisella LeKi-voitolla ja TUTO johtaakin sarjaa nyt kuuden pisteen erolla.

TUTO on kasannut 12 pelatussa ottelussa 27 pistettä ja on sillä sarjan piikkipaikalla. Hokki löytyy neljänneltä sijalta ja kainuulaisilla pisteitä on kasassa 18. Hokki on pelannut yhden ottelun TUTOa vähemmän. Hokki on voittanut kolmesta viimeisestä ottelustaan kaksi. Hokki pelasi viime viikolla kotonaan Sportia ja LeKiä vastaan ja voitti molemmat kamppailut. Tänään pelattava ottelu on Hokille vasta viikon ensimmäinen. Hokki jatkaa matkaansa huomenna Lempäälään LeKin vieraaksi, joten pitkä reissu on joukkueella edessään.

Turkulaisjoukkue tulee otteluun viiden ottelun voittoputkessa ja joukkueen peli on viime aikoina ollut kokonaisvaltaisesti hyvää. Perjantain ottelu on TUTOlle viikon toinen ja samalla viimeinen, joten sinipaidat haluavat varmasti päättää viikon voittoon.

Vastakkain sarjan eniten maaleja tehneet joukkueet

Illan ottelusta on lupa odottaa runsasmaalista. Hokki on tehnyt 3,90 maalia ottelua kohden ja TUTOlla sama lukema on 3,66. Hokille on tehty keskiarvollisesti hieman TUTOa enemmän maaleja omiin, joten eiköhän tänään nähdä maaleja Kupittaalla. Molemmilla joukkueilla on riveissään paljon hyökkäysvoimaa ja Hokin Teemu Seppänen ei maalipuiden välissä ole aloittanut kauttaan totutun vahvasti. Seppäsen torjuntaprosentti onkin tällä hetkellä alle 90.

Yksi mies saattaa kuitenkin pitää tänään ottelun vähämaalisena ja tämä sankari löytyy TUTOn maalilta. Tommi Virtanen on ollut viimeiset kolme ottelua loistavassa vireessä ja tämän periodin aikana hänelle on tehty vain 1,33 maalia ottelua kohden.

Seuraa näitä pelaajia

TUTO

Pulliaisen ketju: Anrei Hakulinen, Tuukka Pulliainen ja Aki Keinänen tehtailivat keskiviikon LeKi-ottelussa yhteensä mykistävät 13 pistettä. Aki Keinänen puhui asiasta eilisessä tiedotustilaisuudessa.

”Kyllä meillä tällä hetkellä kieltämättä kiekot pomppivat aika hyvin. Meillä on Pulliaisen kanssa roolit menneet hieman sekaisin tällä kaudella, kun ”Tuke” lyö maaleja ja minä toimin pelinrakentajana”, Keinänen vitsailee 12 syöttöpisteellään.

Juha Virtanen: Virtanen kohtaa tänään vanhan joukkueensa ja totuttuun tapaan Juha syttyy Hokki-peleihin.

”Neljä kautta Kajaanissa pelasin ja siellä on edelleen paljon kavereita. Ei tule olemaan vaikeuksia syttyä perjantain peliin”, Virtanen avaa vanhan seuransa kohtaamista.

Hokki

Teemu Virtala: Hokin pelin sydän ja Mestiksen pistepörssin kärkinimi tulee pitää poissa pahanteosta. Virtalalla on kasassa tehot 6+12.

Teemu Seppänen: Mestiksen pienin veskari ei ole aloittanut kauttaan totutun vahvasti. TUTOn pitää saada liikettä  ja maskia Seppäsen maalille, jotta pienikokoinen maalivahti ei saa alkuun helppoja koppeja. Mikäli Seppänen äityy kovaan tikkiin, hän on erittäin vaikea ohitettava.

 

Marli Areenan ovet aukeavat klo 17.00 ja ottelu alkaa tutusti klo 18.30. Noin 10 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen jälkipelihaastattelut hallin kulmaravintolassa. Ottelua voit seurata myös TUTOn MestisTV:ssä. 

 

Tilastot: mestis.fi

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää