Ennakko: TUTO kohtaa keskiviikkona sarjakärjen

Ennakko: TUTO kohtaa keskiviikkona sarjakärjen

Sport – TUTO Hockey 27.11.2013 klo 18.30

TUTO 2.  23gp, 44pts, (80-63)
Sport 1.   24gp, 48pts, (83-72)

TUTO kohtaa keskiviikkona Sportin neljännen kerran tällä kaudella. Kolmesta ensimmäisestä kohtaamisesta TUTO on voittanut kaksi. Keskiviikon ottelusta odotetaan tasaista kamppailua kaikilla mittareilla.

Sport on pelannut viime aikoina tasaisia otteluita. Joukkue on voittanut nyt neljästä viime ottelustaan kolme. Sport kaatoi viimeisimpänä vastustajanaan Peliitat vieraskaukalossa jatkoajalla.

Sportin pelaajat miehittävät Mestiksen maalipörssin kärkisijat reilulla erolla seuraavaan. Lassi Kokkala sekä Samuli Kivimäki ovat molemmat viimeistelleet huikeat 17 maalia. Maalipörssin kolmatta sijaa pitää hallussaan Tuukka Pulliainen 12 osumallaan. Kokkala ja Kivimäki ovat tehneet vaasalaisten maaleista siis lähes puolet. Kivimäki on keskiiviikon pelistä sivussa kärsiessään saamaansa pelikieltoa.

Viime viikonloppu oli TUTOn kannalta nihkeä. Joukkue onnistui perjantaina voittamaan kotonaan K-Vantaan lukemin 2-1, mutta lauantain pelistä tuli tukkaan. JYP-Akatemia oli lauantaina parempi maalein 4-1. Roni Viirlas on palannut Lukon miehistöön ja hänen jatkonsa TUTOssa on auki, mutta Eetu Koski on edelleen TUTOn pelaavassa kokoonpanossa. Tommi Virtanen tekee tänään paluun kokoonpanoon, mutta Kimmo Meriläinen aloittaa illan kamppailussa maalissa.

Erikoistilannepelaaminen nousee jälleen suureen rooliin

TUTOn erikoistilannepelaaminen oli lauantaina sanalla sanoen surkeaa. Joukkue ei onnistunut lukuisista mahdollisuuksistaan huolimatta viimeistelemään maaliakaan ylivoimalla, vaan päästi omiin kaksi alivoimamaalia. Sportia vastaan ylivoima-aikaa ei yleensä liikaa tule, joten yv-pelin pitää olla tehokasta. Tehokasta se on pääosin viime aikoina ollutkin.

Mikäli pisteitä Vaasasta halajaa, pitää jäähyboxista pysyä poissa. Sportin ylivoima on erittäin vaarallinen ja huippuyksilöitä riittää molempiin ylivoimakoostumuksiin. Sportin ylivoimasta puuttuu keskiviikkona erittäin iso palanen Samuli Kivimäen kärsiessä pelikieltoaan. 

Maalivahtipeli lähtökohdiltaan tasavertaista

Keskiviikkona Vaasassa torjuntavastuun kantavat Kimmo Meriläinen sekä Joonas Kuusela. Kuusela on viime aikoina parantanut peliään ja miehen torjuntaprosentti on tällä hetkellä 90,92. Meriläisen vastaava lukema on 90,85. Kuusela on pelannut yhtä vaille kaikki Sportin ottelut ja jossain vaiheessa pelimäärä alkaa näkyä suorituksissa. Kuusela joutuu pelaamaan liikaa pelejä, eikä täten pelaa tällä hetkellä taitojensa mukaisella huipputasolla.

Meriläinen pelasi viikonloppuna erittäin hyvin. Jyväskylän maaleista ei ainuttakaan voi vierittää maalivahdin syyksi.

Seuraa näitä pelaajia

Aleksi Rutanen on pelannut loistavan alkukauden TUTOssa. Rutanen tekee erittäin tunnollisesti duunia puolustussuuntaan ja on ollut tehokas myös hyökkäyspäässä. Ampuu hyvin ranteella suorasta luistelusta.

Lassi Kokkala on saanut viime aikoinaan koneensa kunnolla käyntiin. Viime kaudella Ilvestä edustanut Kokkala pelaa tällä hetkellä uransa parasta kiekkoa. Ei ole koskaan ollut suoranainen maalintekijä, joten vahvuuksia löytyy myös muilta osa-alueilta.

 

Ottelu alkaa Vaasan Kuparisaaressa kello 18.30. Ottelu on katsottavissa livenä Elisa Viihteestä.
Liveraportointia tulossa totuttuun tapaan TUTOn sosiaalisen median kanavilla.

 

TUTOn seuraava kotipeli pelataan perjantaina, 29.11.2013 kello 18.30. Silloin vastustajaksi saapuu Jokipojat.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää