Ennakko: TUTO isännöi perjantaina SaPKoa

Ennakko: TUTO isännöi perjantaina SaPKoa

TUTO 3. 20gp, 28pts, (70-56)
SaPKo 11. 20gp, 23pts, (39-58)

TUTO pelaa perjantaina viikon toisen ottelunsa. Keskiviikkona joukkue pelasi Lempäälän Masku Areenalla ja sieltä tuli tilille voitto rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. SaPKo voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Talvisalossa lukemin 4-3, joten TUTO haluaa varmasti tasoittaa parivaljakon otteluvoitot.

SaPKo tulee otteluun tappio niskassaan. Joukkue kohtasi keskiviikon kierroksella KooKoon kotonaan. KooKoo oli ottelussa tyly vieras ja jätti SaPKon maaleitta 0-3 tuloksella. Maalinteko on ollut savonlinnalaisille vaikeaa tällä kaudella muutenkin. Joukkueen tehtyjen maalien keskiarvo on sarjan huonoin, 1,95 tehtyä maalia ottelua kohden. TUTOn vastaava tunnusluku on 3,5. Mikäli SaPKo halajaa pisteitä Kupittaan illasta, maalinteon tehokkuuteen pitää kiinnittää huomiota.

Tänään luvassa kotidebyyttejä

Viime ottelussa ensimmäisen TUTO-pelinsä pelannut Roni Viirlas debytoi tänään Marli Areenalla. Monikäyttöinen puolustaja pelaa tänään ykkösparissa Mikko Lehtosen kanssa.

Pitkään loukkaantumisten kanssa painiskellut Juuso Honka pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa kahteen kauteen. Turkulaislähtöinen Honka, 23, on edustanut HPK:ta viimeiset kuusi kautta. Honka tulee olemaan erittäin tärkeä palanen joukkueeseen, kunhan saa pelituntuman takaisin. Pelaajakoordinaattori Elmo Aittola kuvailee Honkaa seuraavasti.

”Juuso Honka on fyysinen ja taitava hyökkääjä, joka pelaa tunnollisesti myös puolustussuuntaan. Juuso muistuttaa pelityyliltään hyvin paljon Mikko Koivua”, kuvailee Aittola.

Juha-Matti Rautajoki tekee tänään paluun kokoonpanoon ja TUTOn maalia vartioi Kimmo Meriläinen. Meriläinen on esiintynyt tällä kaudella TUTO-paidassa kahdeksassa ottelussa ja miehen torjuntaprosentti on 90,26. Tommi Virtanen on ottelusta sivussa, joten luukkua avaa tänään Aleksi Toivanen.

Seuraa näitä pelaajia

TUTO

Aki Keinänen iski keskiviikkona kaksi maalia ja nousi näin pistepörssin kärkeen. Keinänen teki molemmat maalinsa ylivoimalla. Mikäli Keinäselle jätetään laukojan paikalle tilaa tänäänkin, tulee jälki olemaan ylivoimalla tuhoisaa.

Ville-Vesa Vainiola pelaa tänään jälleen laitahyökkääjänä. Vainiola on ollut tällä kaudella laiturina tehokas hyökkäyspäässä.

Roni Viirlas on monikäyttöinen puolustaja. 190-senttinen puolustaja jakeli Lempäälässä hyviä taklauksia ja pelasi TUTO-debyytissään muutenkin hyvin.

SaPKo

Jani Kautto ei ole toistaiseksi pelannut SaPKo-maalilla huikaisevasti. Mikäli SaPKo haluaa pelata voitosta, maalivahtipelin pitää Kupittaalla onnistua. SaPKon molempien maalivahtien torjuntaprosentit ovat alle 90%.

 

Ottelu alkaa Marli Areenalla klo 18.30. Ottelu on nähtävissä suorana myös Elisa Viihteen Mestis-sivuilta. Liveraportointia TUTOn Twitterissä @TUTOhockey. Raportti ottelusta luettavissa pelin jälkeen nettisivuillamme.


Tervetuloa hallille seuraamaan Turun mielenkiintoisimman joukkueen otteita.

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää