Ennakko: "Pidän lavan jäässä, niin nimi lukee lehdessä"

TUTO Hockey – Hokki, pe 7.12. klo 18.30

 

Juhani Tamminen kärsi viime viikolla kolmen pelin toimintakieltoaan, eikä ollut täten joukkueen vaihtoaitiossa kaikissa peleissä. Tämä antoi Tammiselle uusia näkemyksiä TUTOn pelaamiseen.

– Oli virkistävä ja vaikea kokemus katsella peliä katsomon puolelta. Näen asioita taas eri lailla.

Kirpaiseva tappio Lempäälässä on käyty joukkueen sisällä läpi huolellisesti videoiden ja palaverien avulla.

– Meillä iso kunnia-asia tällä kaudelle on se, ettemme häviä kahta peliä peräkkäin.

– Kaikista tuolla kopin puolella huokuu se, että tästä perus-kunniasta pidetään kiinni perjantaina, Tami naulaa.

Kokonaisuutta uudesta perspektiivistä kolmen ottelun ajan seurannut Tamminen teki selkeitä huomioita pelin tietyiltä osa-alueilta.

– Isossa kuvassa meidän peli on parantunut erityisesti siinä vaiheessa, kun vastustajat ovat uskaltaneet antaa meille painetta omassa päässä.

TUTO Hockeyn joukkue ei ole täysin ammattilainen, vaan osa pelaajista käy myös siviilitöissä. Kuusi pelaajaa joutuu jättämään esimerkiksi pelipäivien aamujäät väliin. Tällä viikolla itsenäisyyspäivä osuu torstaille ja täten vapauttaa pelaajat joukkueen käyttöön myös torstain ja perjantain aamujäille. Tamminen näkee tämän isona voimavarana.

– Koko joukkue pääsee jäälle yhdessä torstaina ja perjantaina, se helpottaa valmistautumista.

Kai Ortio tuurasi Juhani Tammista tämän kärsiessä toimintakieltoaan. Ortio näki myös peliä uudesta suunnasta, mutta selvitti uudet haasteet hienosti. Kolmesta ottelusta plakkariin kertyi kuusi pistettä.

– Päävalmentajan saappaat ovat suuremmat. Pitää olla enemmän hereillä siitä kokonaisuudesta ja reagoida sen mukaan. Päävalmentajan saappaat ovat isot, mutta tavoite on jonain päivänä niissä seisoskella, Ortio raotti tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Hyvän vireen Jesse Winchesterin ja Jared Bollin vierellä löytänyt Arttu Niskakangas on tyytyväinen saadessaan pelata todellisten maailman huippujen kanssa.

– Aika mielekästä touhua pelata noiden kanssa. Jesse on niin älyttömän fiksu pelaaja, ettei minun tarvitse kuin pitää lapa jäässä, niin nimi kyllä lukee lehdessä, Niskakangas ennakoi.

 

OSTA LIPPUSI TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

Pudotuspelien irtoliput tulevat myyntiin perjantaina 8.3. kello 12.00. Liput matseihin myy Lippu.fi, ja poikkeuksellisesti kaikki liput...

Lue lisää

Mestarimaalivahti Petri Koivisto on poissa TUTO Hockeyn on tavoittanut suru- uutinen, seuran entinen maalivahti Petri Koivisto...

Lue lisää

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää