Ennakko: Peliitat-TUTO 13.9.2013

Ennakko: Peliitat-TUTO Hockey 13.9.2013
Versowood-areena, Heinola klo 18.30

TUTO kohtaa perjantain kamppailussa Heinolan Peliitat vieraskaukalossa. TUTO aloitti Mestiksen runkosarjan 2013-2014 keskiviikkona värikkäällä ottelulla Sportia vastaan. Pisteet avauskierroksen ottelusta jäivät Turkuun lukemin 5-3.

Viime kauden playoff-pari vastakkain

Mestis-kauden 2012-2013 playoffien puolivälieräjoukkueet kohtaavat perjantaina ensi kertaa kyseisen pudotuspelisarjan jälkeen. TUTO meni viime kaudella puolivälieristä jatkoon, mutta Petri Karjalaisen luotsaama Peliitat antoi sarjassa TUTOlle kunnon vastuksen. Peliittojen osalta runkosarja alkoi keskiviikkona tappiollisissa merkeissä, kun LeKi tyhjensi pajatson lukemin 5-1. Peliittojen ainokaisesta vastasi Pelicans-laina Niko Tuhkanen.

Peliittojen joukkueen runko lähes ennallaan

Peliittojen runko on pysynyt kenttäpelaajien osalta pitkälti ennallaan. Suurimmat muutokset joukkueessa nähtiin maalivahtiosastolla, kun Joonas Kuusela siirtyi Sportiin ja Rasmus Rinne Ässiin. Torjuntavastuun tällä hetkellä kantaa tandemi Antti Rautiola-Anssi Pesonen, joten Peliittojen maalivahtiosaston voidaan katsoa heikentyneen merkittävästi. Torjuntavastuun TUTOa vastaan kantanee maalivahdeista Rautiola.

TUTOn puolella massiivisia kokoonpanomuutoksia ei nähdä. Aki Keinänen loukkaantui Sportin Samuli Kivimäen rumasta taklauksesta ja on sivussa huomisesta ottelusta. Niko Palonen sekä Mikael Salmivirta ovat myöskin kokoonpanosta sivussa. Miika Wiikman jatkaa suurella todennäköisyydellä TUTOn maalissa perjantain ottelussa. Lopullinen kokoonpano julkaistaan pelipäivänä.

Päävalmentaja Lehkosella kaksijakoiset mietteet sarja-avauksesta

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen on luonnollisesti tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen. ”Ika” löysi ottelusta hyvien asioiden lisäksi parannettavaa.

– Parannettavaa jäi paljon. Alivoima oli heikkoa ja se oli meillä tiedossa. Mikko Jortikan tullessa kokoonpanoon, alivoimaan saadaan tärkeä mies lisää. Alivoimapelaaminen pitää nyt saada todella nopeasti kuntoon. Jokaisella pelaajalla pitää oma rooli alivoimassa olla kristallinkirkas, Lehkonen sanoo.

– Myöskin kahden miehen ylivoimapeli oli heikkoa. Ensimmäistä kertaa harjoiteltiin kahden miehen ylivoimaa tällä viikolla. Siihen pitää saada nyt toistoja harjoituksissa. Lisäksi karvauspelissä ja kiekollisessa pelissä oli puutteita. Liikaa heitettiin omissa pakki-pakki-syöttöjä ja karvauspeli ei ollut tarpeeksi yhtenäistä, manaa Lehkonen.

Lehkosen mukaan hyviäkin juttuja oli paljon.

– Suurimpana nousee esiin joukkueen moraali. Sitä ei tarvitse kyseenalaistaa enää yhdenkään pelaajan osalta. Pelaajista pitää nostaa esiin Juha-Matti Rautajoki ja Ryan Ruikka. Aivan loistava esitys molemmilta pelaajilta. Ruikka oli rauhallisuudellaan kentän paras puolustaja, Lehkonen kertaa Sport-pelin tuntemuksia.

”Koko ajan pelataan paras yhdestä -sarjaa”

Lehkonen tiivistää Mestis-kauden 2013-2014 runkosarjan osuvasti.

– Koko ajan pelataan periaatteessa paras yhdestä -sarjaa. Joka ottelussa kaikkien pelaajien pitää jättää kaikki itsestään kentälle. Se on se meidän kantava teema. Sport-ottelu on nyt pelattu ja katseet on perjantai-illan kamppailussa, Lehkonen kertoo.

Kiinnitä katseesi heihin

Anton Kokkonen avasi maalitilinsä Sport-kamppailussa ja mieheltä on lupa odottaa lisääkin kihauksia. Henri Ruotsalainen pelasi loistavan pelin ja oli tehokas molempiin suuntiin. Ryan Ruikka teki solidia jälkeä kummassakin kenttäpäädyssä ja oli joukkueen ehdotonta eliittiä keskiviikon ottelussa.

Miika Wiikman pelasi kelpo ottelun ja kirjautti itselleen ja joukkueelleen TUTO-debyytissään tärkeän voiton. Juha-Matti Rautajoki oli ottelussa erittäin hyvä ja onnistui myös maalinteossa.

Ottelu pelataan Heinolan betoniksikin kutsutussa Versowood-areenassa perjantaina klo 18.30.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jani Säteri
Mediakoordinaattori
0102390891
jani.sateri@tutohockey.fi

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää