ENNAKKO: Lauantaina Marli Areenalla arkkivihollisten kohtaaminen

TUTO kohtaa lauantaina arkkivihollisensa KooKoon Marli Areenalla. Panoksena on jälleen tärkeitä pisteitä, kun runkosarjaa on jäljellä enää kahdeksan ottelua. TUTO on ennen lauantain peliä sarjassa toisena 90 sarjapisteellään.

KooKoo kohtaa vielä ennen TUTO-ottelua Sportin Vaasassa. Mikäli KooKoo onnistuu sarjakärjen Kuparisaaressa kaatamaan, on heillä mahdollisuus nousta sarjassa kolmanneksi. Tämä edellyttää sitä, että HCK häviää oman kotiottelunsa JYP-Akatemiaa vastaan tänään illalla. Kouvolalaisryhmä on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan kolme. Kaksi viimeistä vierasotteluaan KooKoo on hävinnyt.

Lauantain ottelu on joukkueiden neljäs keskinäinen kohtaaminen tällä kaudella. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kertaalleen kotonaan ja TUTO onnistui hakemaan kaksi pistettä Kouvolasta tammikuun lopulla voittolaukauskilpailun jälkeen.

TUTO on pelannut hurjan määrän ”maalin pelejä” viime aikoina ja onnistunut voittamaan näistä valtaosan. Yhdeksästä turkulaisten viimeisestä pelistä seitsemän on päättynyt maalin erolla ja näistä seitsemästä ottelusta TUTO on voittanut kuusi. 

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen kommentoi asiaa seuraavasti.

”Kyllä se kertoo tästä joukkueesta ja sen luonteesta paljon, että nämä tasaiset pelit pystytään tällä hetkellä kääntämään voitoiksi”, Lehkonen tuumasi.

TUTO on voittanut kymmenestä viime ottelustaan kahdeksan.

KooKoo-otteluun luvassa ketjumuutoksia

Päävalmentaja Lehkonen kertoi tekevänsä KooKoo-otteluun ketjumuutoksia.

Aleksi Rutanen pelaa Tuukka Pulliaisen ja Aki Keinäsen ketjussa ja Anrei Hakulinen menee Ville-Vesa Vainiolan ja Antti Virtasen ketjuun. Harjoitusten perusteella Rutanen sopii Pulliaisen ketjuun erinoimaisesti ja Aleksin puolustussuuntaan pelaaminen on niin hyvää, että Pulliainen pystyy keskittymään enemmän hyökkäämiseen”, summasi Lehkonen.

Rutanen kertoi roolistaan joukkueessa seuraavasti.

”Monessa eri ketjussa tässä on tullut kauden aikana pelattua, mutta se ei ole tuottanut ongelmaa. Meillä on hyvä jengi kasassa ja aina ollaan uusien ketjukavereiden kanssa saatu hommat sovittua ennen peliä ja homma on sitten pelissä toiminut”, summasi Rutanen.

Myös Lehkonen avasi nuoren suojattinsa pelaamista otteluinfossa.

”Aleksi on meille tosi tärkeä pelaaja. Hän pelaa alivoimalla, ylivoimalla ja tasakentällisin. Välillä musta tuntuu, että näin nuoren pojan ei pitäisi miesten peleissä edes näin isoja minuutteja pelata”, tuumi Lehkonen.

TUTOn sairastuvalta on myös lupa odottaa tärkeitä miehiä takaisin ensi viikolla. 

”Ensi viikolla saadaan Nico Manelius ja Mikko Lehtonen takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Manelius olisi pystynyt pelaamaan jo huomenna, mutta ei haluta ottaa sen suhteen riskiä”, Lehkonen kertoi.

Ennakkolipulla hallille edullisemmin

Lauantain KooKoo-otteluun voit ostaa edullisemman ennakkolipun tästä.

Ottelun näet normaalisti Elisa Viihteen Mestis-osiosta, mikäli et hallille pääse. TUTOn sosiaalisen median kanavat raportoivat molemmista otteluista totuttuun tapaan. Liveraportointia luvassa Twitterissä ja erätaukoraportit Facebookissa.

 

Niko Palonen ja Aleksi Rutanen iskevät huomenna KooKoon kimppuun. Päävalmentaja Ismo Lehkonen on toimitsijakiellossa.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää