Eetu Elo ja Niko Ahoniemi vahvistavat TUTOn hyökkäystä

Tulevaan Mestis-kauteen valmistautuvan TUTO Hockeyn hyökkäyskalusto vahvistuu kahdella nimellä, kun seura on solminut ensi kauden kattavat pelaajasopimukset Niko Ahoniemen ja Eetu Elon kanssa.

Energisestä pelityylistä ja hulmuavasta takatukasta tunnettu Ahoniemi on turkulaisyleisölle tuttu pelaaja jo viime kaudelta, sillä hän pelasi TUTOn paidassa lainalla Tampereen Ilveksestä. Turun visiittinsä aikana Ahoniemi ehti pelata kaikkiaan 30 runkosarja- ja pudotuspeliottelua tehoin 8+7=15.

TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola kuvailee Ahoniemeä taistelijasieluksi, joka on pelaajana varsin monipuolinen.

”Kesken kauden tulleena siirtona Ahoniemi onnistui välittömästi. Harmillinen loukkaantuminen kuitenkin vaikutti miehen loppupeleihin, mutta sitkeästi Ahoniemi pelasi pelit loppuun saakka. Aina kun Ahoniemi on kentällä jotain sattuu ja tapahtuu, hän on hyvä yhdistelmä taitoa ja santapaperia, paikoista laittaa kiekon reppuun, mutta on myös vastustajalle aika raskas paketti pelata vastaan.”

”Luontaiset vaistot sekä kyky luoda maalintekopaikka tyhjästä”

Uutena pelaajana TUTOn hyökkäykseen saapuu Eetu Elo. 21-vuotias laitahyökkääjä on KooKoon kasvatti, joka on viimeisen kolmen kauden aikana pelannut 98 Mestis-ottelua Heinolan Peliittojen riveissä. Kuluneella kaudella Elo iski 45 ottelussa tehot 13+15=28. Mestis-karsinnoissa hän puolestaan pelasi neljä ottelua tehoin 1+7=8.

Elmo Aittola odottaa 175 senttisestä ja 79 kiloisesta Elon ottavan tulevalla kaudella loikan Mestiksen kärkipelaajien joukkoon.

”Elo on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Hänen viime kautensa meni polvivaivan vuoksi vähän taisteluksi, mutta tuloksellisesti kausi oli hyvä suoritus ”yksijalkaiselta”. Tulevaan kauteen mies lähtee terveenä ja on yksi niistä pelaajista, joilta odotamme marssia sarjan keskitasoa kovempien pelaajien kategoriaan. Pelaajana Elo on luontainen maalintekijä jolla hyvä laukaus, luontaiset vaistot sekä kyky luoda maalintekopaikka tyhjästä itselle tai muille. Talenttia on ja se on sitä tärkeintä talenttia, koska se näkyy suoraan tulostaululla.”

Myös Elo itse allekirjoittaa väitteen siitä, että takana on haastava kausi.

”Todella innostuneella fiiliksellä tulen Turkuun. Vaikean viime kauden jälkeen maisemanvaihdos tekee varmasti hyvää, ja mikäs sen parempaa, kun päästä pelaamaan erittäin perinteiseen ja menestyksekkääseen TUTOon.”

Aittolan kuvaukset Elon hyökkäyspotentiaalista saavat lisää katetta, kun KooKoo-kasvatti pääsee itse kuvailemaan itseään.

”Olen hyvän pelikäsityksen omaava vikkelä hyökkääjä. Vahvuuteni ovat ehdottomasti hyökkäyspäässä, etenkin maalinteossa.”

Tulevaan kauteen Elo lähtee kovin tavoittein.

”Henkilökohtaisesti odotan ehjää ja nousujohteista kautta. Haluan ottaa ison, hyökkäävän roolin ja auttaa siten joukkuetta menestymään ensi kaudella.”

Joukkue lähes valmis

Kahden tuoreen sopimuksen myötä TUTO Hockeyn joukkue kaudelle 2018-2019 on jo hyvällä mallilla. Aittolan mukaan hyökkäykseen haetaan vielä kahta pelaajaa, joista toisen kanssa on jo sopimus tehtynä. Tuorein vahvistus julkaistaan sopimusteknisistä syistä lähitulevaisuudessa.

”Hyökkäys alkaa olemaan aika valmista kauraa. Lähiaikoina julkaistavan pelaajan lisäksi tarvitsemme sinne vielä yhden kovemman tekijän, joka mätkii vähintään 15 maalia kaudessa. Hyökkäyksen osalta olemme tällä hetkellä erittäin tyytyväisiä: se on monipuolinen ja kilpailullinen, joten kilpailu peliajasta tulee olemaan kova. Hyökkäyksemme on hyvä sekoitus maalintekopotentiaalia sekä santapaperia.”

Myöskään puolustukseen ei enää Aittolan mukaan montaa palasta haeta.

”Puolustukseen haemme vielä muutamaa puolustajaa, ja kahden kanssa neuvottelemme parhaillaan. Mikäli pakettiin sopivia kavereita ei löydy, odotamme syksyyn asti, jolloin tarjolle tulee nuoria puolustajia, joita haluaisimme vuokrata koko kaudeksi, näistä pelaajista on jo käyty alustavat keskustelut.

Loppuun Aittola kertoo, ettei maalivahtiosastolla tulla näkemään muutoksia.

”Maalivahtiosasto on valmis ja se on sarjan eliittiiä”

Hanki itsellesi kausikortti TÄSTÄ ja tule seuraamaan Marli Areenalle, millaisia taikatemppuja Ahoniemi ja Elo TUTO-paidassa esittävät!

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää