Edes Noronen ei auttanut enää LeKiä – TUTO jatkaa välieriin!

7. puolivälierä: TUTO Hockey – LeKi

3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Tilastot

Otteluvoitot: 4-3

TUTO Hockey ja LeKi pelasivat lauantaina Kupittaalla legendaarisen Game Sevenin, jonka voitti lopulta TUTO maalein 3-1. Turkulaiset jatkavat välieriin Kouvolan KooKoota vastaan otteluvoitoin 4-3.

”Onnittelut kotijoukkueelle ratkaisuvoitosta ja jatkopaikasta. Ja koko organisaatiolle myös, oli hieno tapahtuma tänään. Hallissa tunnelmaa ja huikea peli”, kiitti LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi ottelun jälkeen.

TUTOn Ismo Lehkonen oli samoilla linjoilla virkaveljensä kanssa ja antoi arvostusta vastustajajoukkueelle koko seitsemän pelin ottelusarjasta. 

”Helvetin kova ja rehti sarja, valtava rispekti vastapuolen joukkueelle. Hyvin valmisteltu joukkue ja jouduttiin säätämään omaa peliämme aika paljon heidän mukaansa”, Lehkonen sanoi.

Noronen yllättäen maalissa

TUTO meni ratkaisuottelussa johtoon onnekkaasti jo alle kahden minuutin pelin jälkeen, kun Iikka Kangasniemen maalille laukoma kiekko kimposi luistimista LeKin maalille jälleen hälytetyn Mika Norosen selän taakse. Norosta ei päivällä lempääläisten kokoonpanossa näkynyt, mutta ottelun alkaessa veskari oli hälytetty LeKin maalille. Tällä kertaa edes Norosen huipputorjunnat eivät kuitenkaan riittäneet siivittämään LeKiä voittoon.

Toisessa erässä vierailijat tulivat Antti Mäkilän maalilla tasoihin, mutta TUTO ratkaisi pelin lopullisesti päätöserässä. Ennen ratkaisua myös LeKillä oli tilaisuus mennä johtoon, kun se sai 5vs3-ylivoiman. Kotijoukkueen Oskari Lehtinen kuitenkin karkasi jäähyaitiosta maalintekoon.

”Meillä oli huippupaikka viis-kolmosella, mutta Kähkönen otti gamesaverin ja vastahyökkäyksestä kolahti sitten omiin. Hieno ottelu ja hieno sarja, olen ylpeä joukkueesta. Mies se on hävinnytkin mies ja elämä jatkuu”, kehaisi Juujärvi myös 24 kertaa TUTO-maalissa torjunutta Kaapo Kähköstä.

”Kuvastaa ottelusarjaa aika paljon, että pelataan viidellä kolmea vastaan ja kuinka ollakaan, saadaan jäähyltä kaveri, joka ei meidän alivoimaa edes pelaa. Hän osallistuu sitten suoraan hyökkäykseen ja tinttaa suoraan syötöstä voittomaalin. Se osoittaa, että sattumalla on aika iso osuus tässä”, Ismo Lehkonen totesti Lehtisen 2-1-osumasta.

Lopulliset lukemat 3-1:een laukoi Otto-Eemeli Linke tyhjään LeKi-maaliin.

”Ensiksi meinasin heittää ränniin, mutta ajattelin että se on sama heitänkö rännin kautta pitkäksi vai yritänkö maalia. Yritin keskeltä sitten vain korkeana ja sinne meni”, kuvaili Linke maaliaan.

TUTO teki puolivälieräsarjassa uskomattoman nousun 1-3 tappioasemasta 4-3 voittoon. Ottelusarjan viimeinen peli jatkoi samalla kaavalla kuin aiemmatkin.

”Tiukka ja tasainen vääntö, kuten kaikki seitsemän peliä. Kolmas peli putkeen, kun meillä oli kaikki tai ei mitään, mutta kaverille ehkä vähän hiipi puseroon se, että oli viimeinen ratkaisun paikka”, Linke sanoi.

Seuraavaksi KooKoo

Välierissä TUTO kohtaa omassa seitsemännessä pelissään SaPKon voittaneen KooKoon. Ottelusarja alkaa maanantaina Kouvolassa.

”Valmennustiimi on tehnyt helvetin kovaa duunia ja uskon, että päästään yllättävän freshinä maanantaina liikkeelle ja taistelemaan finaalipaikasta”, sanoi Lehkonen.

Myös Linke odottaa innolla Liigaan ensi kaudeksi nousevan kouvolalaisryhmän kohtaamista.

”Innolla mennään välieriin. Juna kulkee ja lisää pistetään vauhtia. Nyt on seitsemän enemmän tai vähemmän hyvää vääntöä takana ja koko ajan ollaan loppua kohden parannettu. Nyt ei muuta kuin KooKoon kimppuun.”

Maanantain ottelun jälkeen välieräsarja jatkuu Turussa ensi viikon keskiviikkona 25.3. klo 18.30. Voit ostaa liput otteluun jo ennakkoon TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää