Blues Akatemian opit liian jämeriä TUTO Hockeyn A-junnuille

TUTO Hockeyn A-nuoret pelasivat kenties kauden merkittävimmän ottelunsa lauantai-iltana 9.2.2013. Marli Areenalla joukkue sai vastaansa sarjaa suvereenisti johtavan Blues Akatemian Espoosta. Vielä ensimmäisessä erässä oli perustellut syyt elätellä toiveita siitä että kotijoukkue pystyy kartuttamaan pistetiliään mutta mitä kypsemmäksi ottelu vanheni sitä vankemman otteen vastustaja Blues Akatemia sai ja maalit 1-4 kertovat ottelun luonteen ja kulun pähkinänkuoressa.

Kotijoukkue lähti otteluun voisiko sanoa kaksijakoisissa fiiliksissä. Panos lauantai-illan huumassa oli hurja: vain voitolla joukkue pysyisi kuten miten mukana taistossa jossa on palkintona sarjan ykköspaikka ja sitä kautta varma paikka liigakarsintoihin. Suomeksi ilmaistuna valmentaja Ilkka Saarelan ei tarvinnut psyykata porukkaansa erityisemmin. Sarjataulukko-niminen apparaatti huolehti psyykkauksesta.

Lisämaustetta illan koitokseen toi se että usea A-nuorten joukkueen vakiopelaaja saikin lauantai-aamuna kutsun lähteä kohti Pohjanmaata Mestis-joukkueen rosteriin otteluun Sport – TUTO Hockey. Oskari Lehtiselle, Riku Väkiparralle ja Joni Seinelälle kutsu oli varmaan mieluinen – mutta – kyllä heille peliaikaa Marli Areenallakin olisi siunaantunut.

Toisaalta on upeaa että maailma ei ole aina niin mustavalkoinen. Ottelu Blues Akatemiaa vastaan tarjosi vastaavasti kokoonpanossa olleille TUTOn A-junnuille tilaisuuden näyttää kykynsä – ja sällithän näyttivät. Illan ottelun ensimmäiset viisi minuuttia mentiin vielä sarjataulukon mukanaan tuomalla asetelmalla mutta viisitoista seuraavaa eräminuuttia tahtipuikkoa heilutteli kapellimestari nimeltään TUTO Hockey. Nuoret sankarit paahtoivat sarjataulukosta piittaamatta ja erätaukotulos 1-0 kertoo pelitapahtumat pähkinänkuoressa.

Espoolaisten energiatankkaus

Sen jälkeen kun pelikello jätti hyvästit lukemalle 20:00 alkoi myös vastustaja Blues Akatemian turboahdin toimia. Espoolaiset vyöryttivät solkenaan kinkkisiä hyökkäyksiä kohti Kimmo Meriläisen maalia ja rehellisesti ilmaistuna välillä oltiin jopa pienoisessa lirissä. Mitään hävettävää Saarelan suojattien otteissa ei kuitenkaan ollut. Se että vieraat toisen erän aikana siirtyivät maalin johtoon kuvaavat erän pelitapahtumia ja vastaavasti loi kutkuttavan pohjan kolmanteen erään. Ilkka Saarelan ottama aikalisä toi tutolaispohkeisiin uutta virtaa ja erän lopulla puntit pelihallinnan osalta tasoittuivat mukavasti.

Ottelun kolmas erä oli sen enempiä kaunistelematta sitten jo osoitusta siitä että sarjataulukko jotain kertoo. Ottelun päätöserässä pelattiin sanotusti yhtä maalia ja tutolaisten rooli oli lähinnä rikkova. Kolmen maalin tappiosta huolimatta kotijoukkueen ei ole tarvis kätkeä kasvojaan vaan nyt suihkuun, saunaan, pää pystyyn ja latautumaan huomiseen otteluun Karhu-Kissoja vastaan. Ottelu Marli Areenalla sunnuntaina 10.2.2013 alkaa kello 15.50.

Ottelun tilastot

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää