Avuton Hermes takasi TUTOn voiton

Hermes – TUTO Hockey

2-4 (0-2, 2-2, 0-0)

Tilastot

Kokkolassa nähtiin viihdyttävä kamppailu länsirannikon Mestis-herruudesta, kun TUTO Hockey kohtasi vieraspelissään Hermeksen. TUTO hallitsi kaukalossa läpi ottelun ja ryösti pisteet ansaitusti Turkuun. Ottelu päättyi lukemin 2-4.

”Alussa oltiin hyvin valmiina ja päästiin ohjaamaan peliä. Pieni löystyminen tuli sitten toisessa erässä, mutta kokonaisuuteen voi olla tyytyväinen”, tiivistää ottelua TUTOn kakkosvalmentaja Marko Kiprusoff.

TUTO aloitti vieraspelin terävästi ja puski Kokkolan kotijoukkueen päälle heti alusta alkaen. Turkulaiset loivat painetta Hermeksen päähän hurrikaanin lailla. Avausmaali kirjattiin perjantaina Mikko Laineen nimiin, kun mies iski lätyn pussiin tehokkaan painostuksen tuloksena.

Muutamaa hyökkäystä lukuunottamatta Hermes ei tuntunut saavan otetta pelistä. TUTO oli alivoimapelissäänkin ylivoimainen ja sen todisti viimeistään Aki Juuselan huikean harhautuksen kautta isketty alivoimamaali. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin TUTOn johtotilanteessa.

”Aikamoista kuraa oli meidän osalta. Toiseen erään pitää muuttaa kaikki”, kommentoi Hermes-kapteeni Jussi Nättinen ensimmäisen erän päätteeksi.

”Ei oltu joukkueena yhtään valmistauduttu, että TUTO tulee niin aggressiivisesti päälle.”

Toisen erän käynnistyessä Hermeksen maaliin luisteli aloittaneen maalivahdin tilalle Mikael Edelmann. Varsinaista hyötyä siitä ei ollut, sillä Kalle Moisio päätti erän ensi minuutilla kasvattaa TUTOn johtoa entisestään.

Hermes pyöri kaukalossa tuskaisesti TUTOn perässä varsin kädettöminä. Kokkolan miesten peli oli silminnähden saamatonta. TUTO otti kotijoukkueen sekavasta pelistä tietysti ilon irti. Seuraavasta maalista vastasi Julius Vähätalo.

Hermeksen peliin täyskäännös

Pieni toivon pilkahdus Hermeksen riveissä koettiin, kun Jesse Huhtala sai lauottua kiekon käytännössä tyhjään maaliin Karolus Kaarlehdon seikkaillessa alueensa ulkopuolella. Eikä se siihen jäänyt. Samu Markkula iski ylivoimamaalin, kun kotijoukkue pelasi viidellä kolmea vastaan.

”Muutama pieni virhe ja kaveri pääsi iskemään. Hyvää peliä meiltä on tähän asti nähty. Pidetään homma tasapainoisena”, kommentoi Samu Suominen toisen erän käänteiden jälkeen.

Kahden maalin tuoma itseluottamus alkoi näkyä Hermeksen pelissä varsin nopeasti. Kotijoukkueen pelaamisen taso koki melkoisen nousun toisen erän loppupuolella.

Kolmanteen erään lähdettiin edelleen TUTOn johtaessa. Maaliensa myötä Hermes näytti kuitenkin saaneen vauhtia jalkoihin. Myös kotijoukkueen puolustuspeliä oli erätauon aikana hiottu.

”Aina taistellaan pisteistä, joten kova peli on myös aina tiedossa”, jatkaa Suominen.

”Ei ole olemassa mitään helppoja voittoja. Nyt jatketaan omaa tekemistä, niin kyllä me se voitto kairataan.”

Ottelun viimeinen erä oli selvästi tasaisempi. Joukkueet luistelivat tiheästi kaukaloa päädystä toiseen maalipaikkaa hakien. Kiihkeästä loppusodasta huolimatta maaleja ei enää syntynyt. TUTO pelasi ehjän ottelun ja vei voiton lukemin 2-4.

Maajoukkuetauon jälkeen pelataan Marli Areenalla taas 11. marraskuuta. Otteluun TUTO saa vastustajaksi tänään tyrmätyn Hermeksen. Osta liput ennakkoon edullisemmin Ticketmasterin lippukaupoista tai TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää