Antti Virtanen upotti Sportin

Sport – TUTO Hockey

1-2 JA (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

TUTO kohtasi keskiviikkona Vaasassa Sportin. Ottelu oli alusta asti ennakko-odotusten mukaisesti tasainen. Molemmat joukkueet pelasivat aktiivista kiekkoa ja Kuparisaaren yleisö sai nauttia erinomaisesta kärkikamppailusta.

Ottelun avauserä oli tasaista puurtamista. Kotijoukkue oli erässä ehkä aavistuksen pirteämpi, mutta myös TUTO loi hyviä maalintekopaikkoja läpi erän. Kimmo Meriläinen TUTOn maalilla aloitti jälleen pelin loistavasti ja pysäytti avauserässä 15 laukausta.

Molemmat joukkueet pääsivät avauserässä kokeilemaan ylivoimaansa kertaalleen. Molemmat pelasivat hyvää ylivoimaa, mutta tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Ensimmäiselle erätauolle Vaasan illassa siirryttiin 0-0 tilanteessa.

TUTO tuli toiseen erään pirteänä

TUTO tuli toiseen erään selkeästi pirteämpänä. Joukkue liikutti hyvin kiekkoa ja loi toisen erän alussa loistavia paikkoja. Heti erän alkuun Olli-Pekka Heinimäki sekä Anton Kokkonen karkasivat 2-0 hyökkäykseen. Kiekko liikkui hienosti kaksikon välillä, mutta Joonas Kuusela torjui hanskallaan ja avausmaali jäi syntymättä.

Ajassa 28:59 Mikael Aaltonen talutettiin rangaistusaitioon kiinnipitämisestä ja TUTO pääsi toista kertaa ylivoimalle. Ylivoima ei pitkään ehtinyt pyörimään, kun Anrei Hakulinen niittasi kiekon Sportin Joni Haverisen olkapään kautta maaliin. Ajassa 29:15 syntyneeseen maaliin merkittiin syöttäjiksi Tuukka Pulliainen ja Patrik Parkkonen.

Ajassa 31:37 Parkkonen otti Sportin pitkän painostuksen päätteeksi rangaistuksen kiinnipitämisestä ja Sport-ylivoima pääsi jälleen irti. Lassi Kokkala pyöritti peliä kauniisti TUTOn kenttäpäädyssä, mutta Samuli Kivimäen poissaolo näkyi Sportin ylivoimassa laukausten puuttumisena. TUTOn alivoima tukki laukaisulinjat tehokkaasti ja Meriläinen hoiti hyvillä torjunnoillaan loput.

Sport tasoitti lukemiksi 1-1 ajassa 37:54, kun Michal Kristof vapautti Marko Luomalan puolittaiseen läpiajoon ja Luomala niittasi kiekon etuyläkulmaan. Luomalan maaliin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Jani Kiviniemi. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 1-1.

Kolmas erä ei tuonut ratkaisua

Molemmat joukkueet pelasivat ottelun kolmannessa erässä perusvarmaa kiekkoa. Maalipaikat olivat melko vähissä ja kiekko pyöri pääosin keskialueella. Molemmat joukkueet pääsivät kolmannessa erässä kertaalleen ylivoimalle, mutta maalivahdit pelasivat molemmissa päädyissä loistavasti. Sport sai kertaalleen kiekon Meriläisen selän taakse, mutta tuomarit hylkäsivät Jarkko Hattusen tekemän maalin epäselvän tilanteen päätteeksi. Varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua, joten Vaasassa lähdettiin jatkoajalle.

TUTO hallitsi peliä jatkoajalla. Jatkoajan puolivälissä Ville-Vesa Vainiola pääsi ampumaan B-pisteeltä kovan lämärin, jonka Kuusela torjui näyttävästi. Jatkoaikaa oli pelattu 4:12, kun TUTO sai hyökkäyspään aloituksen. Ismo Lehkonen käytti tässä kohtaa aikalisänsä ja antoi näin pelaajilleen hengähdystauon. Lehkosen strategia tuotti tulosta. TUTO voitti hyökkäyspään aloituksen ja painostuksen päätteeksi TUTO-kapteeni Antti Virtanen iski kiekon pussiin ja päätti ottelun vierasvoittoon. Syöttäjäksi voittomaaliin merkittiin Anrei Hakulinen. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin täysin ansaitusti Kimmo Meriläinen. TUTO nousi jatkoaikavoitollaan 46 pisteeseen ja ero Sportiin kaventui kolmeen pinnaan.

 

TUTOn taival jatkuu perjantaina Turussa, kun vastustajaksi saapuu Jokipojat. Ottelu alkaa Marli Areenalla kello 18.30. Osta liput tähänkin otteluun ennakkoon edullisemmin tästä

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää