Anssi Virkki lopettaa uransa

Kolmen kauden ajan TUTOn kapteenina toiminut Anssi Virkki lopettaa pelaajauransa lähes 500 Mestis-ottelun jälkeen.

29-vuotias Anssi Virkki saapui Turkuun ja TUTOon kaudeksi 2014-2015. Neljän TUTOssa vietetyn kauden aikana monipuolisena puolustajana tunnettu Virkki ehti edustaa TUTOa 183 runkosarjaottelussa, joissa hänen tililleen kirjattiin tehot 22+60=82. Pudotuspeleissä hän pelasi 51 ottelua TUTOn paidassa tehoin 2+5=7.

TUTOn lisäksi savonlinnalaislähtöinen Virkki edusti urallaan Mestiksessä SaPKoa ja KooKoota, jonka lisäksi hän pelasi kolme liigaottelua Pelicansissa ja Ässissä.

Menneellä kaudella saavutetun Mestiksen hopeamitalin lisäksi Virkin palkintokaapista löytyvät myös Mestiksen pronssimitali kaudelta 2011-2012 sekä Espoo Bluesin paidassa voitettu A-nuorten Suomen mestaruus kaudelta 2008-2009.

Uran päättämiselle Virkki löytää useammankin syyn.

”Tässä on nyt aika monta vuotta nähty ja koettu jääkiekkoa, ja nyt koen olevan hetki antaa aikaa muullekin elämälle. Suurin yksittäinen syy lienee kotona kävelemään opetteleva taapero, jonka arjessa haluan olla enemmän läsnä. Kun ei pysty antamaan itsestään 110% joukkueen saunailloissa ja päätösreissuilla, tietää pelanneensa tämän pelin kaikki tasot läpi.”

Uransa aikana Virkki kertoo rakentaneensa kestäviä ystävvyyssuhteita sekä runsaasti hyviä muistoja. Seuraavaksi vuorossa on keskittyminen täysin muihin asioihin.

”Nyt keskitytään perhe-elämään ja toivottavasti yhä enenevissä määrin ehtii lyödä myös golfpalloa ja käydä kalastamassa. Onneksi olen opiskellut jääkiekon ohella itselleni myös ammatin, ja syksyllä odottanevat lastentarhanopettajan työt.”

TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola haluaa jakaa oman kiitoksensa Virkille.

”Kiitokset Anssille ainakin näistä neljästä vuodesta, eturivin pelaaja ja ihminen.”

Koko TUTO Hockeyn organisaatio kiittää Anssia yhteisestä ajasta ja toivottaa entiselle kapteenilleen onnea ja menestystä pelaajauran jälkeisessä elämässä! 

Jaa eteenpäin:

TUTO Hockey ja Niklas Grönlund ovat yhteisymmärryksessä purkaneet kautta 2023-2024 koskevan pelaajasopimuksen. Uusi seura tiedottaa asiasta...

Lue lisää

Mestis-seurojen tiedote Mestis-seurojen puheenjohtajat järjestivät torstaina 30.11. yhteisen tapaamisen, jossa aiheena oli Mestiksen rooli tulevassa suomalaisen...

Lue lisää

TUTOn Liiga-lisenssihakemus on edelleen voimassa TUTO Hockey on tänään, tiistaina 28.11., saanut Liigan lisenssikomitean puheenjohtajalta tiedon,...

Lue lisää