Anrei Hakulisella kolmen pisteen ilta

Kajaanin Hokki saapui Marli Areenalle rekordilla, joka kelpaisi varmasti kaikille joukkueille; Hokki ei ollut hävinnyt tällä kaudella vielä kertaakaan varsinaisella peliajalla, vaan joukkue on onnistunut napsimaan pisteitä jokaisesta pelaamastaan ottelusta.

– Kerroin pojille aamulla, että sarjataulukko ei valehtele. Valmistautuminen meni hyvin, nuoret jätkät tarttuivat tähän tilaisuuteen hienosti, kertoi Juhani Tamminen pelin jälkeen.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila sanoi ottelun alla valmistaneensa joukkueensa puolustamaan tunnollisesti TUTOn taitavaa kiekollista peliä vastaan. Ensimmäisen minuutin peli pyörikin isäntien päässä, ennen kuin Aurinkokuninkaan suojatit muistivat kuinka monen minuutin paineesta olikaan kyse.

– Prosessi on pahasti kesken. 60 minuutin paineistukseen ei näin kovaa vastustajaa vastaan pysty vielä koko joukkue, joten tämä oli siinä mielessä hyvä mittari, Tamminen tuumi.

Paine siirtyi Hokin maalille ja joukkueen kultakypärä Riku Toivo otti koukkaamisjäähyn. Jäähyn myötä peli jäi TUTOn käsiin ja reilun viiden minuutin pelin jälkeen Anrei Hakulinen voitti aloituksen suoraan taaksepäin ja kaarella väijynyt David Lundbohm tälläsi kiekon ranteella sisään.

Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään kahdesti avauserän aikana ylivoiman toimivuutta, mutta kumpikaan ei vielä onnistunut maalinteossa.

Torjuntoja kertyi avauserässä TUTOn Tommi Virtaselle kaksi, kun taas virkaveli Teemu Seppänen koppasi kiekon kymmenen kertaa.

 

TOISEN ERÄN ALUSSA JÄÄHYILTIIN

Toista erää värittivät lukuisat jäähyt. Erän aikana tuomarit vihelsivät yhteensä 20 minuuttia jäähyjä, joukossa tosin Aki Keinäsen saama kymmenen minuutin automaattinen käytösrangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Hokki tuli kahden ylivoimamaalin turvin mukaan peliin. Maalit syntyivät vajaan kahden minuutin sisään. Casper Santanen pyssytti kahden miehen ylivoimalla pelin tasoihin. TUTOlta jäähypenkillä istuivat maalin syntyessä ykköspakkipari Pasi Hirvonen – Iiro Vehmanen.

Hirvonen pääsi maalin jälkeen pois jäähyltä, mutta Vehmasen jäähyn aikana Mika Koivisto kävi lapioimassa irtokiekon maalin edustalta ylähyllylle.

TUTO oli menettänyt maalin johtonsa alle kahdessa minuutissa tappiotilanteeseen, joten Juhani Tamminen katsoi parhaaksi herätellä joukkueensa aikalisän turvin takaisin peliin.

Jäähyilyn jälkeen TUTOn aktiivinen nelosketju nousi jälleen esiin. Anrei Hakulinen hankki yhden jäähyn vieraille loistavan nousun päätteeksi, mutta turkulaisten ylivoimapeli ei tuottanut maalia, vaikka hyviä tilanteita rakenneltiinkin.

Reilut neljä minuuttia ennen erän loppua Hakulisen ketju sai pelin pyörimään vastustajan päätyyn. Hakulinen kieputteli pitkään vastustajan maalin takana, käytti kiekon välillä viivassa ja toimitti sitten pelivälineen maalin eteen Antti Reivoselle, joka siirsi lopulta toisella yrittämällä kiekon häkkiin ja nosti TUTOn tasoihin.

Toinen erä oli jäähyjen värittämän alkupuoliskon ansiosta ensimmäistä erää tasaisempi ja Hokki osoitti hyvällä pelaamisellaan sen, miksi se keikkuu sarjataulukon kärkipäässä.

HAKULINEN RATKAISEE

TUTO syttyi toisen erän lopun tasoitusmaalista ja sai siirrettyä otteensa myös kolmanteen erään. Hokki pyristeli mukana erän puoliväliin asti ilman jäähyjä. Joukkue joutui rikkomaan koko ajan enemmän ja enemmän pysyäkseen pelissä mukana. Joukkue kuitenkin pelasi uhrautuvaa alivoimaa ja blokkasivat suurimman osan TUTOn laukauksista.

– Kolmeen kohtaan tämä ottelu kaatui. Kaksi tärkeää aloitusta hävittiin ja sitten tämä loppu ei mennyt ihan suunnitelman mukaan, totesi vierasjoukkueen päävalmentaja Petri Mattila.

Ylivoimalla ei maalia saatu aikaan, mutta lopussa iski sitten jälleen nelosketju. Anrei Hakulinen veivasi koko kajaanilaispuolustuksen kahville ja niittasi ottelun voittomaalin.

– Pala mielenkiintoa on tämä nuori Anrei Hakulinen. Oli jo lopettelemassa viime vuonna kun hain hänet Naantalista tänne. Tulee mieleen muuan Mauri Eivola, jonka aikoinaan kävin myös hakemassa mukaan, Tamminen kehui ratkaisupelaajaansa.

– Kyllä tämä oli parasta Hokkia pitkään aikaan, mitä Turussa on ollut, tuumi Mattila ottelun jälkeen.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää